10 motive pentru care să slăbim 10% din greutatea noastră

Dacă nu ați adunat curaj să vă luați adio de la kilograme în anul precedent, noi v-am pregătit câteva motive  pentru care să reduceți greutatea voastră cu  10% în 2018.

Pierderea în greutate а 10% din greutatea voastră curentă vă poate îmbunătăți sănătatea și bunăstarea. Câți dintre voi ați încercat să slăbiți punându-vă scopuri prea mărețe? Anume aceste scopuri nerealiste adesea sunt un adevărat dezastru care vă descurajează.

Spre deosebire de acestea, scopul de a da jos 10% din greutatea vostră este complet realistic. Acestea sunt 9 kg, dacă la momentul de față aveți 90 kg; 7,5 kg, dacă aveți 75 kg și doar 6, dacă aveți 60.  Merită să investiți timp și efort, considerând beneficiile acestei schimbări:

Top 10 beneficii

Dacă sunteți nerăbdători să aflați care sunt primele 10 beneficii ale reducerii greutății cu 10 % asupra sănătății, iată-le care sunt :

10. Tensiune arterială îmbunătățită

9. Sănătatea inimii îmbunătățită și nivel redus al colesterolului

8. Risc redus de diabet

7. O viață sexuală mai bună

6. Un somn mai bun pentru cei care suferă de apnee obstructivă de somn

5. Mai puțină durere în ce privește artrita, boli ale articulațiilor și dureri în partea inferioară a spatelui

4. O respirație mai bună

3. Risc redus de cancer de intestin gros și cancer la sân

2. O vezică biliară mai sănătoasă

1. Mai multă energie

 

Gata de început

Pierderea în greutate a 10% din greutatea voastră cu siguranță va influența pozitiv asupra sănătății și dispoziției voastre, însă, ca orice alt început –  este dificil. Vă propunem câteva sfaturi care vă vor conduce spre noul vostru scop – reducerea a 10% din masa corporală.

 

Controlați porțiile

Dacă doriți să vă schimbați greutatea, trebuie să tindeți spre schimbarea modului în care vă alimentați. Vestea bună este că, dacă învățați să controlați cantitatea porțiilor voastre veți  putea introduce aproape toate alimentele preferate în dieta voastră sănătoasă.

Respectarea unui regim alimentar pregătit special pentru voi ar facilita adaptarea la cantitățile exacte potrivite vouă.

Pierderea în greutate nu trebuie să devină o competiție, ci o călătorie spre formarea și dezvoltarea obiceiurilor sănătoase. Controlul asupra porțiilor consumate rămâne a fi un element cheie.

Vă poate părea greu de crezut, însă folosirea farfuriilor și vaselor mai mici vă va fi de mare folos. Dacă luați masa în oraș, solicitați o pungă pentru acasă chiar înainte de a începe. Puneți o jumătate de porție în pungă și savurați cealaltă parte rămasă. Astfel veți evita mâncatul în exces și veți economisi ceva bănuți – 2 porții la preț de una!

Fiți răbdători – ia ceva timp și efort

După ce ați luat decizia conștientă de a vă lua adio de la kilogramele în plus, nu uitați că aceasta ia timp și efort. Imaginați-vă că vă întoarceți la școală, unde veți învăța lucruri noi. Este un proces pe durata căruia veți înțelege ce cantități puteți consuma fără ca aceasta să fie un impediment pentru slăbit, cât și cât de activi din punct de vedere fizic trebuie să fiți.

Acordați timp necesar procesului și nu încercați să îl includeți într-un mod de viață supraîncărcat. Dacă este nevoie, eliberați-vă temporar de o anumită responsabilitate cu scopul de a dispune de timpul necesar pe care îl puteți dedica programului de slăbit.

Dăruiți-vă mai mult somn

Încercați ca 8 ore de somn să devină o prioritate în viața voastră. Studiile arată că oamenilor cărora nu dorm suficient le ia mai mult timp să piardă în greutate.

Ascultați-vă stomacul – oare cu adevărat sunteți flămânzi?

Este extrem de important să facem diferența dintre un stomac flămând și simpla dorință de a ciuguli ceva, fără a simți cu adevărat foame. Dacă stomacul  „chiorăie “ și vă simțiți slăbiți, atunci corpul vă transmite semnalul că are nevoie de combustibil. Atunci când acest lucru se întâmplă, ascultați-l și oferiți-i corpului elementele nutritive de care are nevoie.

Așa-numita „foame a gurii“ are loc atunci când pur și simplu doriți să consumați ceva, fără a simți foame fizic.  Nu este o problemă dacă ascultați această dorință, însă, încercați să fie în cantități foarte mici fiindcă corpul vostru nu are nevoie de aceste calorii.

Adevărul este că, e foarte simplu să ne lăsăm controlați de această „foame a gurii“. Iată de ce este mai bine să nu mâncăm în timp ce ne uităm la televizor, conducem sau citim. O idee bună este să ne facem notițe, care ne vor ajuta să urmărim când mâncăm fiindcă suntem flămânzi și când o facem fără ca corpul nostru să aibă nevoie.

În noul an vă provocăm să vă dăruiți cu 10 % mai puține kilograme, care este echivalentul a cu 10% mai multă sănătate. Nu uitați că fiecare organism este diferit și are necesități diferite. Dacă nu sunteți siguri cum să faceți schimbările de care aveți nevoie – puteți comanda un regim alimentar personalizat. Urmarea lui și posibilitatea de a ține legătura în permanență cu un specialist în nutriție va facilita schimbarea dorită.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM