10 sfaturi demonstrate pentru a slăbi și a ne îmbunătăți sănătatea

Cu siguranță de multe ori ați dat peste articole și sfaturi care promit slăbire rapidă. Dacă căutați o metodă de pierdere în greutate rapidă și care durează, suntem convinși că cantitatea imensă de  informație mai degrabă vă va induce în eroare.

Se pare că noi tendințe și idei de slăbit apar încontinuu. Problema este că majoritatea dietelor populare propuse duc la pierdere în greutare de scurtă durată. Probabil fiecare dintre noi a trecut prin acel moment neplăcut când kilogramele pierdute s-au întors… Și în cele din urmă, ridicăm steagul alb încă de la început.

Acest lucru se întâmplă fiindcă nu există o dietă universală. Suntem diferiți cu toții și pentru a atinge scopurile noastre avem nevoie de regimuri alimentare diferite. Regimuri alimentare adaptate scopurilor noastre, stării de sănătate, preferințelor alimentare și modului de viață.

Cu toate acestea, există câteva sfaturi universale de care este bine să ținem cont dacă dorim să ne alimentăm corect și să atingem și să menținem greutatea potrivită nouă. Exact aceste sfaturi universale au fost compilate în acest articol. Când alegeți un regim de slăbit – verificați dacă acesta corespunde acestor reguli. În caz contrar – cel mai probabil va duce la rezultate de scurtă durată și chiar pot dăuna sănătății voastre.

Iată top 10 sfaturi pentru a slăbi și îmbunătăți sănătatea:

1. Mai multe fibre

Cum să slăbesc? Primul răspuns la această întrebare este „Consumă mai multe fibre“. Beneficiile consumului de alimente bogate în fibre asupra sănătății și menținerii unei greutăți normale sunt incontestabile.

Încercați să măriți consumul de fibre, de exemplu, adăugând fasole la salată, sau pur și simplu consumând la micul dejun alimente bogate în fibre precum nuci și seminte.

Mai multe despre acțiunea fibrelor asupra sănătății și cum să le includeți în meniul vostru puteți afla în articolul Fibrele și slăbitul.

2. Evitați băuturile ce conțin zahăr

Evitarea alimentelor cu un conținut ridicat de zahăr adăugat este o modalitate minunată de a preveni apariția kilogramelor în plus.

Teoria care atestă că anume zahărul adăugat din băuturi este motivul principal al luării în greutate este demonstrată în numeroase cercetări. Pe seama acestor băuturi stau și o mare parte dintre problemele de sănătate precum diabetul și bolile de inimă.

Este important să indicăm că, chiar și alimentele care sunt considerate sănătoase și organice pot conține o cantitate ridicată de zahăr. Iată de ce este obligatoriu să citiți cu atenție eticheta fiecărui produs pe care îl cumpărați.

3. Spuneți „Da“ grăsimilor naturale

Suntem de acord că grăsimile adesea sunt primul lucru pe care îl evităm când încercăm să slăbit. Grăsimile naturale, totuși, vă pot ajuta să slăbiți și să vă bucurate de rezultate mult timp.

Alimentele bogate în grăsimi sănătoase precum uleiul de măsline, avocado, nucile vă ajută să mențineți senzația de sațietate mai mult timp, reducând apetitul puternic.  Asemenea alimente sunt prezente în regimurile pregătite de către Ipokratis, în special atunci când clienții noștri indică că le preferă. Consumând alimentele preferate în cantitățile potrivite lor, aceștia reușesc să atingă și să mențină greutatea dorită.

4. Focalizați-vă atenția asupra mâncării

Precum am mai menționat, atunci când mâncați, fie ca toată atenția voastră să fie asupra mâncării. Așa procedează popoarele mediteraneene și aceasta îi ajută să fie sănătoși și în cea mai bună formă.

Studiul celor de la The American Journal of Clinical Nutrition susțin că consumul în fața ecranului poate duce la mai multe calorii, și în consecință – la kilograme în plus.

Smartphone-urile sunt un alt dispozitiv pe care trebuie să-l puneți cât mai departe de masă atunci când mâncați. Navigarea pe Facebook sau Instagram ne distrage atenția la fel de mult pe cât o face televizorul sau calculatorul.

5. Mergeți la plimbare

Cu siguranță mulți dintre voi consideră că pentru a slăbi sunt necesare exerciții dure și epuizante. În pofida faptului că anumite activități sunt importante pentru a intra în formă, mersul pe jos e un mod excelent și simplu de a arde calorii. De fapt, doar 30 de minute de mers pe jos pe zi sunt demostrate a ajuta pierderii în greutate.

6. Fiți bucătarul-șef în casa voastră

Poate nu veți crede, însă gătitul acasă este un aliat în lupta cu kilogramele. Nu negăm că masa la restaurant este plăcută și poate fi inclusă într-un plan alimentar sănătos, însă, gătitul acasă este un mod minunat de a menține greutatea sub control.

Mai mult de atât, gătitul acasă vă permite să experimentați noi ingrediente și rețete, precum și vă salvează ceva bănuți.

7. Savurați micul dejun proteic

Sfaturile noastre pentru dieta proteică sunt confirmate din nou de studiul celor de la International Journal of Obesity .  Includerea alimentelor bogate în proteine precum ouă este de folos persoanelor care își doresc să slăbească.

Mărirea consumul de proteine în primele ore ale zilei  vă poate ajuta să evitați gustările nesănătoase, precum și să vă țineți sub control apetitul întrega zi.

8. Nu beți caloriile

În timp ce multă lume știe că trebuie să evite băuturile carbogazoase și shake-urile de lapte, alții nu conștientizează că chiar și băuturile care conform reclamelor îmbunătățesc sănătatea, pot fi pline de alte componente nedorite.

Băuturile pentru sportivi, precum și băuturile pe bază de cafea conțin multe calorii, coloranți artificiali și zahăr adăugat.

Chiar și sucul natural poate duce la îngrășare dacă consumați în cantități mari.

Focalizați-vă atenția asupra hidratării ( cu apă), pentru a reduce la minim caloriile pe care le beți pe parcursul întregii zile.

9. Faceți cumpărături deștepte

Pregătirea unei liste de cumpărături și ținerea cont de aceasta este o modalitate minunată de a evita cumpărarea impulsivă a alimentelor nesănătoase de prisos.

Un alt mod de limitare a a cumpărăturilor nesănătoase este să mâncați sănătos înainte de a merge la cumpărături.

Studiile demonstrează că cumpărătorii flămânzi au tendința de a recurge la alimente nesănătoase cu un conținut ridicat de calorii.

10. Consumați lichide

Consumul suficient de apă este de o importanță majoră pentru sănătatea noastră și chiar vă poate ajuta să mențineți o greutate corporală sănătoasă.

Conform rezultatelor cercetărilor efectuate pe un eșantion de  9 500 persoane, cei care nu au fost bine hidratați au prezent un indice al mesei corporale mai înalt și sunt mai predispuși să devină obezi  decât cei care au fost hidratați suficient.

Mai mult de atât, persoanele care beau apă înainte de masă consumă mai puține calorii. După cum probabil știți, specialiștii noștri recomandă consumul a două pahare de apă înainte de fiecare masă și acest sfat funcționează eficient.

Nu uitați că fiecare persoană este diferită și are nevoie de un regim alimentar personalizat pentru a atinge și menține greutatea dorită într-un mod sănătos.

În pofida faptului că există o mulțime de metode de a slăbi, descoperirea regimului alimentar potrivit pentru voi, pe principiile căruia vă puteți baza întreaga viață, este cel mai bun răspuns la întrebarea  „Cum să slăbesc?“

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, puteți comanda de aici.

Rezumat
10 sfaturi demonstrate pentru a slăbi și a ne îmbunătăți sănătatea
Article Name
10 sfaturi demonstrate pentru a slăbi și a ne îmbunătăți sănătatea
Descriere
Există câteva sfaturi universale de care este bine să ținem cont dacă dorim să ne alimentăm corect și să atingem și să menținem greutatea potrivită nouă. Exact aceste sfaturi universale au fost compilate în acest articol. Când alegeți un regim de slăbit - verificați dacă acesta corespunde acestor reguli. În caz contrar - cel mai probabil va duce la rezultate de scurtă durată și chiar pot dăuna sănătății voastre.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM