11 moduri de a slăbi după 40 de ani

Dacă aveți peste 40 de ani, probabil că ați observat că este mai ușor să luați în greutate și mai dificil să pierdeți în greutate decât era înainte. În acest caz, vârsta joacă un rol important.

După 40, în organismul nostru apar schimbări care ne afectează greutatea. Aceste schimbări sunt strâns legate de activitatea noastră fizică redusă; de obiceiurile noastre alimentare; de hormoni și de felul în care corpul nostru depozitează grăsimile. Toți acești factori fac menținerea greutății ideale mai dificilă, dar nu și imposibilă.  Următorii pași vă vor ajuta să intrați din nou în formă:

1. Fructele și legumele devin mai importante după 40

Fructele și legumele trebuie să reprezinte o jumătate din fiecare masă a zilei.  Ele conțin mai multe substanțe nutritive, mai puține grăsimi și calorii decât carnea, produsele lactate și fierturile.

Pe lângă faptul că ne încarcă cu doza necesară de vitamine și minerale, fructele și legumele ne ajută să ne simțim mai sătui, chiar și atunci când mâncăm mai puțin.

2. Nu săriți peste micul dejun

Este recomandat să începeți ziua cu un dejun sănătos, cum ar fi fulgi de ovăz sau toast cu fructe. Aceasta vă va ajuta să scăpați de senzația de foame, care apare cu puțin timp înainte de prânz.

Acea senzație de foame vă face să recurgeți la mâncarea nesănătoasă de fast food sau să exagerați la prânz. Alimentația regulată (intervale de 3-4 ore) pe parcursul zilei vă ajută să vă simțiți sătui și să nu consumați o cantitate de calorii în plus.

3. Mâncați mai puțin la cină

Dacă veți consuma o cantitate mai mare din caloriile necesare la prânz , veți reuși să dați jos mai multe kilograme, decât în cazul în care veți mânca copios la cină. Totuși, cel mai important este ce mâncați, nu când mâncați.

4. Gătiți mâncare sănătoasă

O mare parte din kilogramele și grăsimile în plus sunt consecință a modului de pregătire a mâncării. În loc de a prăji sau a găti în multă grăsime, încercați să pregătiți mâncarea la abur, la cuptor, grătar sau fiartă.

Există multe moduri de a ne pregăti mese delicoase și sănătoase. După 40 fiecare calorie este importantă, ceea ce înseamnă că trebuie să aveți grijă de sănătatea și silueta voastră, începând să gătiți sănătos. Rețete pentru un mod sănătos de viață puteți găsi aici.

5. Acordați atenție mâncării

Atunci când suntem ocupați, motivul fie serviciul, copiii sau alte responsabilități, e foarte simplu de a uita să acodăm atenție alimentației noastre. Mâncăm pe fugă atunci când găsim ceva timp sau ‘‘ne aruncăm’’ la mâncare cu un nivel redus de substanțe nutritive și multe calorii. Acest lucru face să mâncăm în exces și să simțim senzația de foame la scurt timp după ce am mâncat.

Este important să avem grijă ce și cum mâncăm. Concentrați-vă asupra a ceea ce consumați ( nu asupra televizorului sau computer-ului); alegeți cu atenție ce mâncați și fiți organizați. Dacă vă este dificil, încercați să țineți un regim alimentar până în momentul în care alimentația corectă devine un obicei.

6. Reduceți sau încetați consumul de băuturi răcoritoare dulci 

Încercați să reduceți la maxim consumul de băuturi răcoritoare dulci. În sucurile naturale și băuturile carbogazoase sunt ascunse cantități imense de zahăr. Acest zahăr deseori devine motivul depunerii kilogramelor și mărește riscul apariției diabetului. Nu aveți nevoie de acest lucru. Înlocuiți băuturile dulci cu apă sau sucuri proaspete fără zahăr.

7. Consumați alcool în mod responsabil

Burta de bere nu este mereu un rezultat al consumului de alcool, însă, după 40, grăsimea începe să se depună în jurul taliei din ce în ce mai ușor. Alcoolul poate fi o cauză a acestui fapt. Un pahar de vin sau bere conține aproximativ 150 de calorii, și, în cazul în care consumați cantități mari, aceste calorii se acumulează.

Nu e o problemă dacă alegeți să consumați câte un pahar de alcool pe zi, chiar și atunci când țineți regimul de la Top Forma. Problema este cantitatea. Alcoolul este deseori motivul pentru care simțim foame, consumând-ul cu diferite gustări  nesănătoase. Încercați să reduceți consumul de alcool la un pahar pe zi.

8.  Fiți mai activi fizic

Deseori, din lipsă de timp, reducem activitatea noastră fizică sau încetăm definitiv. Odată cu înaintatea în vârstă acest lucru devine din ce în ce mai important, atât pentru sănătate, cât și pentru menținerea greutății ideale. Faceți testul nostru online gratuit și aflați dacă sunteți în Top Forma și ce schimbări puteți face. Către test >>

9. Dormiți suficient

După 40, apar o mulțime de factori care ne afectează calitatea somnului : probleme de sănătate, stres, medicamente, și, în cazul femeilor – menopauza. Riscul de îngrășare e mai mare la persoanele care nu dorm suficient.

Dacă nu reușiți să dormiți suficient din cauza lipsei de timp sau a stresului, încercați să vă schimbați obiceiurile, pentru a lua necesarul de ore de somn. Organismul nostru are nevoie de acest lucru pentru a funcționa cum se cuvine.

10. Mergeți la un control endocrinologic

Dacă, în pofida faptului că vă alimentați corect și practicați sport nu reușiți să dați jos kilogramele în plus, problema poate fi glanda tiroidă. 5 % din oameni suferă de acest lucru, în special femeile de peste 60 de ani.

Pe lângă îngrășare, funcționarea incorectă a glandei tiroide poate duce la stres, oboseală continuă și dureri musculare și articulare. Alimentația corectă și tratamentul potrivit vă pot ajuta, așa că nu lăsați acest lucru pe mai târziu.

11.  Adresați-vă unui profesionist

După 40, procesul de pierdere în greutate poate fi dificil și stresant. Este important să găsiți cel mai potrivit pentru dumneavoastră mod de slăbire, cât și îndrumare din partea unui specialist în domeniu. Nu pierdeți timpul și energia cu diete populare ineficiente. Este timpul să începeți să vă hrăniți sănătos.

Dacă încă nu aveți un regim alimentar care să vă ajute să transformați alimentația corectă într-un obicei, puteți comanda de aici.

Rezumat
11 moduri de a slăbi după 40 de ani
Article Name
11 moduri de a slăbi după 40 de ani
Descriere
După 40, în organismul nostru apar schimbări care ne afectează greutatea. Aceste schimbări sunt strâns legate de activitatea noastră fizică redusă; de obiceiurile noastre alimentare; de hormoni și de felul în care corpul nostru depozitează grăsimile. Toți acești factori fac menținerea greutății ideale mai dificilă, dar nu și imposibilă.  Următorii pași vă vor ajuta să intrați din nou în formă:
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM