5 motive ca să includem năutul în dieta noastră

Această planta din familia leguminoaselor ar putea fi un element minunat în dieta pe care ați început-o. Năutul este o sursă bogată de vitamine, minerale și fibre cu nenumărate beneficii pentru sănătatea voastră. Pe lângă faptul că îmbunătățește digestia, acesta ajută la menținerea unei greutăți sănătoase și reduce riscul de devoltare a anumitor afecțiuni.

În acest articol vom face cunoștință cu acest aliment și beneficiile sale pentru sănătate, răspunzând la întrebarea de ce merită să îl includem în dieta noastră.

 

Bogat în substanțe nutritive

Cu siguranță ați auzit că nătul este benefic – năutul deține un profil alimentar impresionant. Conține o cantitate moderată de calorii – în  28 g de produs se conțin 46 calorii. Aproximativ 67% dintre ele provin din carbohidrați, iar restul provine de la proteine și o cantitate redusă de grăsimi. Năutul ne oferă o diversitate de vitamine, minerale, fibre și proteine .

 

 Ține apetitul sub control

Una dintre cele mai mari provocări a regimului alimentar este suprimarea apetitului și menținerea acestuia sub control. Puteți atinge acest lucru prin intermediul proteinelor și fibrelor care se conțin în năut. Explicația nu este dificilă. Proteinele și fibrele lucrează sinergetic pentru a încetini digestia, care la rândul său ajută la mărirea senzației de sațietate.Un fapt mai puțin cunoscut este că proteina poate mări nivelul hormonilor care reduc apetitul. Astfel veți reduce consumul de calorii pe toată durata zilei, combinația de protein și fibre menținându-vă sătui.

 

Sursă minunată de proteină vegetală

Năutul este una dintre cele mai bune sure de proteine vegetale, ceea ce îl face o alegere perfectă pentru cei care nu consumă proteine de origine animală.  În 28 g de năut se conțin aproximativ 3 g de proteine, cantitate asemănătoare cu cea din fasole roșie și linte. Anume cantitatea mare de proteine din năut vă poate menține sătui și poate menține apetitul sub control. Un alt fapt important este că proteina are rolul de menținere a greutății, sănătății oaselor și a puterii musculare.

Rezultatele unui studiu demonstrează că calitatea proteinelor din năut este mai bună decât cea din alte leguminoase. Acest lucru se datorează faptului că nătul conține aproximativ toți aminoacizii de bază, cu excepția metioninei.  Pentru a fi convinși că primiți toți aminoacizii în dieta voastră, este important să combinați năutul cu o altă sursă de protein, precum cerealele. Doar în acest mod veți compensa deficitul.

 

Ajută la controlul greutății

Năutul este delicios și sănătos, însă știați că deține câteva proprietăți care vă pot ajuta să controlați greutatea?

În primul rând, năutul are un conținut scăzut de calorii. Este un fapt evident ca persoanele care consumă alimente reduse în calorii să fie mai predispuse la slăbit decât cei care se alimentează zilnic cu alimente bogate în calorii.

Conform rezultatelor unui studiu,  реrsoanele care consumă năut sunt cu 53 % mai puțin predispuse riscului de dezvoltare  a obezității în comparație cu cei care nu consumă năut.

 

Ușor de inclus în dieta voastră

Năutul este simplu de introdus în dieta voastră. Nu este un oarecare superaliment scump care va afecta buzunarul vostru, ci dimpotriva – este un produs universal accesibil care poate fi utilizat în nenumărate bucate, dacă ne punem imaginația culinară în funcțiune.

Unul dintre cele mai populare moduri de a consuma năut este drept component al salatelor, supelor și sandvișurilor. De asemenea, acesta este componentul de bază al humusului. Nu în ultimul rând, năutul poate fi un înlocuitor perfect al cărnii, datorită conținutui ridicat de proteine.

Năutul nu este doar benefic și delicios. Conținutul ridicat de vitamine, minerale și fibre este doar o parte a beneficiilor pentru sănătate. Acesta deține multe alte calități care în fac o alegere minunată în dieta voastră.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM