5 SFATURI ÎMPOTRIVA OBICEIURILOR ALIMENTARE NESĂNĂTOASE

 

Aveți remușcări din cauza faptului că săriți peste micul dejun; că des consumați produse fast food; că aveți palpitații de la nenumăratele cești de cafea și ronțăiți chipsuri în locul unei mese complete și hrănitoare ? Este timpul să spuneți adio acestor obiceiuri nesănătoase și să începeți a vă hrăni corect. V-am pregătit 5 sfaturi care vă vor ajuta să puneți bazele obiceiurilor corecte:

Luați micul dejun

Nu există un mod mai bun de a începe ziua decât un mic dejun potrivit. „Ea oferă corpului vostru ”combustibilul” de care are nevoie,  pentru a produce energia ce vă ajută să fiți  activi și energici pe durata înregii zile.“ menționează Ipokratis Papadimitrakos. Dacă încercați să dați jos kilograme,  încărcarea regulată a corpului cu acel combustibil e soluția pentru a evita deciziile incorecte bazate pe senzația de foame. Acesta este motivul pentru care recomandăm clienților să se hrănească la fiecare 3-4 ore ale zilei.

 

Cheia către un mic dejun sănătos este echilibrul. Este important ca el să conțină o cantitate suficientă de proteine și carbohidrați, o mare parte dintre care trebuie să fie surse de fibre – legume și fructe. Fiecare persoană este diferită și nu există o regulă valabilă pentru fiecare, și, din acest motiv, trebuie să vă ascultați corpul și să aveți încredere într-un specialist care să vă pregăteasă propriul vostru regim alimentar de slăbit.

 

Nu exagerați cu consumul de cafea

Consumul în exces de cafea poate dăuna somnului; să vă facă să vă simțiți nervoși, ducând mai apoi la pierderea energiei. Încercați să limitați consumul zilnic de cafea la 3 cești sau chiar mai puțin și acordați atenție la ce adăugați. Cea mai bună variantă este să consumați cafea fără adaosuri pentru a evita caloriile nedorite.  Dacă nu puteți exclude zahărul, încercați să reduceți consumul la o linguriță de zahăr la o ceașcă de cafea.

Dacă doriți să renunțați la cafea,  încercați următorii pași: înlocuiți-o cu ceai; beți multă apă și mâncați regulat (la fiecare 3-4 ore), pentru a fi permanent încărcați cu energie.

 

Luați prânzul la pachet, la serviciu

Cum facilităm luatul prânzului la birou? Pregătind mâncarea în prealabil pentru întreaga săptămână. Dacă vă ”aproviționați” frigiderul cu alimentele potrivite pentru meniul săptămânal, misiunea voastră este sortită succesului.

Dacă dispuneți de un regim alimentar personalizat, puteți cu ușurință cumpăra toate cele necesare pentru săptămâna ce urmează. Puteți facilita considerabil organizarea prânzurilor pregătind în weekend mâncarea,  păstrând-o în frigider – fierbeți orez, curățați și tăiați legume, coaceți carne.  În ziua propriu-zisă nu vă rămâne decât să combinați câteva ingrediente și să le puneți în pungi sau caserole de plastic. În același mod puteți pregăti și gustărea de după-amiază.  Atunci când dispuneți de mâncarea potrivită, nu veți recurge la chipsuri drept dejun sau prânz… Totul este o chestiune de organizare și dorință.

 

Consumați mai multe fructe și legume

Fructele și legumele conferă culoare și gust, plus vitamine, minerale și fibre. Încercați să consumați o gamă cât mai variată de fructe și legume, pregătindu-le în diverse moduri. Opțiunile de pregătire a irezistibilelor legume sunt nenumărate  –  nu vă limitați doar la salata de roșii și castraveți.

Dacă considerați că vă este dificil să gătiți cu legume proaspete, nu uitați că și cele congelate sunt surse minunate de vitamine și minerale necesare, și pot fi gătite în 10 minute. Puteți include suficiente fructe în meniul vostru, fie drept adaos la micul dejun, fie ca gustare de după-amiază.

 

Gătiți-vă cina

Pregătirea mâncării acasă nu trebuie să vă priveze de ultimul timp liber și energie. Trucul constă în ceea de a planifica în avans și de a dispune de produsele necesare. Avându-le la dispoziție, pregătirea cinei perfecte nu vă va lua mai mult de 30 de minute.  Pentru a vă inspira, puteți utiliza rețetele noastre sănătoase și ușor de pregătit.

Pregătirea în prealabil a mâncării este valabilă și pentru cină. Dacă dispuneți de timp și dorință, în weekend puteți pregăti elementele de bază ale cinei pentru meniul săptămânal.

 

 

Dacă țineți un regim de la Top Forma, vom fi bucuroși să aflăm cum acesta v-a ajutat în lupta cu obiceiurile nesănătoase pe care le descriem în acest articol. Ne puteți povesti aici. Mulțumim anticipat!

 

Rezumat
5 SFATURI ÎMPOTRIVA OBICEIURILOR ALIMENTARE NESĂNĂTOASE
Article Name
5 SFATURI ÎMPOTRIVA OBICEIURILOR ALIMENTARE NESĂNĂTOASE
Descriere
Aveți remușcări din cauza faptului că săriți peste micul dejun; că des consumați produse fast food; că aveți palpitații de la nenumăratele cești de cafea și ronțăiți chipsuri în locul unei mese complete și hrănitoare ? Este timpul să spuneți adio acestor obiceiuri nesănătoase și să începeți a vă hrăni corect. V-am pregătit 5 sfaturi care vă vor ajuta să puneți bazele obiceiurilor corecte:
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM