6 motive pentru care să consumăm mai multe paste

Parte de bază a unui regim sănătos

Pastele sunt produse din culturi de cereale – cel mai frecvent din grâu dur integral. Culturile de cereale, la rândul lor, sunt una dintre grupele de alimente esențiale unui meniu echilibrat. Celelalte grupe sunt fructele și legumele, produsele lactate și carnea. Fiind un reprezentat al grupei cerealelor, pastele sunt o sursă minunată de energie și fibre, dacă sunt integrale. Chiar și atunci când vă doriți să slăbiți, nu trebuie să excludeți din meniul vostru acest aliment divers și ușor de preparat.

Reduc senzația de foame

 

Pastele ne mențin sătui mult timp. Puteți fi siguri că dacă consumați paste la prânz, nu veți simți nevoia de a mânca până la gustarea de după-amiază. Să nu vă fie frică de carbohidrați – atunci când sunt parte a unui meniu echilibrat – chiar ajută procesului de pierdere în greutate. În combinație cu legume ( de exemplu Penne cu broccoli), pastele sunt potrivite atât pentru un prânz sățios, cât și pentru o cină rapidă.

Sunt accesibile

 

Componentele pastelor sunt simple și ieftine – făină, apă, sare și ouă ( în cazul pastelor proaspete). Indiferent de faptul că vă pregătiți paste de casă sau le cumpărați, sunt un mod minunat și econom de a vă hrăni întreaga familie. Încercați tradiționalele  Spaghetti alla Putanesca și vă veți convinge că alimentația sănătoasă este simplă și delicioasă.

Ușor de preparat

Atunci când apa din cratiță fierbe, aproape ați terminat!  Prepararea fiecărui tip de paste nu ia mai mult de 20 de minute. Este suficient să condimentați cu puțin usturoi, ulei de măsline și mirodenii și să savurați cu o salată după preferința voastră. Sigur că este important să vă diversificați meniul și să includeți reprezentați ai tuturor grupelor de alimente, însă puteți consuma liniștit paste de câteva ori pe săptămână.

Ajută slăbirii

Pastele sunt evitate de multă lume datorită conținutului ridicat de carbohidrați. O astfel de atitudine este incorectă. Adevărul este că carbohidrații nu stau în calea slăbitului în mod sănătos și nu trebuie să le excludem din meniul nostru, ci exact opusul – sunt o parte a fiecărui regim alimentar sănătos. Alimentele ce conțin carbohidrați ( precum pastele integrale) chiar ajută slăbirii. Pe lângă faptul că ne mențin sătui multă vreme, pastele integrale îmbunătățesc funcțiile tractului digestiv și ușurează simptomele așa-numitului “intestin leneș”. Aceasta ne ajută să atingem și să menținem o greutate sănătoasă.

Dețin un conținut scăzut de grăsimi

Într-o porție de paste se conține mai puțin de jumătate de gram de grăsimi. Desigur că acest avantaj dispare imediat ce adăugăm cantități imense de unt, brânză sau alt aliment bogat în grăsimi. Din fericire, nu există paste mai delicioase decât pastele simple! Încercați Pasta al pomodoro, la prepararea căreia avem nevoie doar de roșii, ceapă și busuioc.

Pastele integrale sunt o sursă minunată de vitamine, minerale și fibre și face parte din fiecare regim alimentar sănătos, chiar și atunci când este vorba de un regim de slăbit. Pastele figurează frecvent în regimurile personalizate Top Forma, în cazul în careclienții le-au indicat la rubrica preferințele lor alimentare. Nu excludeți alimentele pe care le iubiți –  atunci când vă alimentați corect le puteți include mereu în meniul vostru!

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM