Apa cu lămâie – e benefică oare?

Se spune că apa cu lămâie ne ajută să fim mai sănătoși și să slăbim mai ușor. Un pahar de apă cu puțină lămâie nu ne poate dăuna în nici un fel, dar cât de benefică este aceasta este benefica ai putea sa înțelegi continuând sa citești.

Apa cu lamaie – informații nutriționale

Informațiile nutriționale pentru 1 pahar de apa cu sucul din jumătate de lamaie sunt următoarele:

Calorii: 9

Zahar: mai puțin de 1 gram

Vitamina C: 25% din aportul zilnic recomandat

Acid folic: 1% din aportul zilnic recomandat

Potasiu: 1% din aportul zilnic recomandat

Clar este ca un pahar ne asigura multe substanțe nutriționale dar este o băutura cu conținut redus de calorii si cu o cantitate de zahar, care ne aduce o doza mare de vitamina C. De exemplu daca înlocuim lamaie cu portocala conținutul de calorii si zahar se vor dubla.

In concluzie – apa cu lamaie este bogata in vitamina C, fata de conținutul sau de zahar si de calorii si conține urme de acid folic si de potasiu.

Apa cu lamaie are efectele benefice ale apei obișnuite.

Apa cu lamaie este apa obișnuita cu o cantitate mica de suc de lamaie, ceea ce înseamnă ca ea poseda toate beneficiile apei obișnuite. Băutul de apa suficienta este dovedit a fi benefic pentru:

  •  Scăparea de kilograme: apa creste sentimentul de sațietate si accelerează metabolismul ceea ce ne ajuta sa slăbim mai ușor.
  •  Activitatea mentala – creste buna dispoziție si ajuta la imbunatațirea memoriei.
  •  Sistem alimentar: ajuta sa facem fata constipației.
  •  Activitatea fizica: imbunatațeste rezistenta.

Mituri referitore la apa cu lamaie si la sănătate

Exista multe mituri despre efectele benefice ale apei de lamaie asupra sanatații dar majoritate din ele nu sunt dovedite prin fapte științifice.  O mare parte din mituri au fost infirmate. Vezi cele mai des întâlnite mituri despre apa cu lamaie:

Mit 1: Fibrele din apa cu lamaie ne ajuta sa slăbim

Lamaile conțin un tip anume de fibre, numite pectina care reduc foamea si respectiv controlează aportul zilnic de calorii. Pectina are si multe alte efecte benefice pentru sănătate, inclusiv si pentru reducerea colesterolului, dar apa cu lamaie conține cantitati minime din ea.

Pectina din citrice se găsește in principal in coaja lor, nu si in partea interioara. Atunci când scurgem sucul unei lamaie, cantitatea de pectina care ramane in lichid este considerat neglijabil. Chiar si o lamaie întreaga nestoarsa conține in jur de 2 grame de fibre.

Nu exista dovezi științifice referitor la faptul ca apa cu lamaie este mai benefica pentru slăbit fata de apa obișnuita fara lamaie.

Mit 2: Apa cu lamaie alcalinizează organismul

După adepții dietei alcaline, alimentele pe care le consumam lasă deșeurile alcaline sau acide in corpul nostru care influențează nivelul de pH din sânge.  Este considerat ca apa cu lamaie este alcalina si respectiv reduce aciditatea. “Sângele acidizat” este cauza pentru mai multe boli, iar ceea “alcalina” de protejează împotriva lor. Lucrul acesta ramane doar o afirmație.

Adevărat este ca aciditatea din sângele nostru nu poate sa fie modificat in funcție de alimentele sau băuturile consumate de noi. Ele influențează doar pH-ul urinei. Menținerea unei valori optime medii (cca 7.4) al pH-ului sângelui este asigurata de către sisteme tampon puternice din organismul nostru si noi nu putem sa schimbam lucrul acesta prin consumarea unor alimente anume.

Mit 3: Ne detoxificam organismul cu apa cu lamaie

Apa ne ajuta sa îndepărtam deșeurile de alimente din organismul nostru prin eliminarea de urina si prin imbunatațirea funcției intestinelor. Sucul de lamaie adăugat la apa nu contribuie in nici un fel la acest proces.

In realitate, majoritatea afirmațiilor ca un aliment sau o băutura nume ne ajuta sa detoxificam si sa ne curtam organismul nu sunt adevărate. Pentru starea optima a organismului nostru noi avem nevoie de un regim alimentar bine echilibrat si nu de includerea sau de excluderea unui singur tip de aliment.

Mit 4: Apa cu lamaie acționează ca un diuretic

Exista un părerea ca apa cu lamaie este un diuretic natural, dar lucrul acesta este așa de derutant incat e nevoie de o explicație scurta. Orice aliment care conține potasiu are potențialul sa crească producția de urina – de fapt acestea sunt aproape toate fructele, legumele, carnea si lactatele.

In plus cu cat mai mult bem apa, indiferent daca este de lamaie sau nu, cu atât mai multa urina vom produce.

Apa cu lamaie in doua cuvinte

Apa cu lamaie este o băutura sănătoasa care ne aduce o cantitate mare de vitamina C. Ea este o varianta excelenta a apei obișnuite care ea in sine are multe efecte benefice pentru sănătate.

Iar daca deja ai inclus o cantitate mare de fructe si de legume la regimul tău si bei cantitati suficiente de lichide, atunci apa cu lamaie nu iți va fi de mare folos.

In cazul in care it place gustul de apa cu lamaie poți s-o bei pentru plăcere, dar nu te baza pe ea pentru a-ti imbunatați sănătatea sau pentru a slabi.

Rezumat
Apa cu lămâie - e benefică oare?
Article Name
Apa cu lămâie - e benefică oare?
Descriere
Se spune că apa cu lămâie ne ajută să fim mai sănătoși și să slăbim mai ușor. Un pahar de apă cu puțină lămâie nu ne poate dăuna în nici un fel, dar cât de benefică este aceasta este benefica ai putea sa înțelegi continuând sa citești.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM