Alimentele de toamnă

Am întâmpinat primele zile de toamnă, și, probabil, mulți dintre voi încă încearcă să intre în noul ritm după vară și zilele lungi de caniculă. Dacă încă nu ați reușit să intrați în formă, acum este momentul potrivit să începeți să vă alimentați sănătos.

Cum ne influențează toamna?

Zilele mai scurte și lipsa razelor de soare reduc din producerea de serotonină – hormonul care ne aduce senzația de liniște și pace. Acesta joacă un rol important în reglarea ritmului cardiac, a somnului și a stabilității psihice.

Reacția noastră firească în această perioadă este să începem să consumăm mai mulți carbohidrați precum produse de patiserie, cartofi și orez, care ajută la ridicarea nivelului de serotonină. Cu cât este mai frig afară, cu atât mai mult organismul nostru  „râvnește“ aceste alimente.  Și kilogramele se depun pe neobservate.  Cu toate acestea, toamna nu ne aduce întotdeauna kilograme în plus.

Ce să consumăm toamna

Toamna este sezonul abundenței de fructe și legume delicioase și benefice precum afinele, merele, dovleacul și multe altele.

Fructele și legumele cumpărate în sezonul acestora sunt mai accesibile și ne încarcă organismul cu vitaminele necesare într-un mod mai eficient. Indiferent de ce fructe și legume alegeți pentru meniul vostru de toamnă, nu uitați să vă alimentați regulat, de calitate și în cantități moderate!

Merele

Aceste fructe dulci sunt bogate în antioxidanți care ne ajută în lupta cu bolile cronice și încetinesc îmbătrânirea.

Pentru a le păstra prospețimea mai mult timp,  le puteți pune într-o pungă în frigider. Astfel, acestea își vor menține prospețimea până la 6 săptămâni. Verificați-le periodic și îndepărtați-le pe cele care au început să se strice, pentru a le salva pe celelalte.
Roșii, verzi sau galbene – nu contează ce tip veți alege. Atunci când vă este foame, puteți soluționa problema cu un măr.

În pofida dorinței de a slăbi rapid, nu recurgeți la măsuri drastice și nu treceți la dieta de mere. Este destul de tentant să slăbim 8 sau 10 kilograme timp de o săptămână, însă,  nu uitați că kilogramele pierdute ușor se întorc la fel de repede.  Este posibil să intrăm în formă și să menținem greutatea atinsă atunci când facem schimbări mici timp de o perioadă lungă de timp, transformând aceste schimbări într-un mod de viață. Aflați mai multe despre programele noastre >>

Afinele roșii

Putem găsi cele mai gustoase afine roșii în sezonul de toamnă în perioada octombrie – noiembrie, în pofida faptului că doar 5% dintre ele ajung pe piață în stare proaspătă ( celelalte 95% sunt utilizate la producerea sucurilor, gemului și a fructelor uscate). Afinele influențează pozitiv asupra metabolismul și sunt benefice pentru persoanele care suferă de tulburări metabolice.

Perele

Perele sunt bogate în fibre insolubile care reduc colesterolul rău (LDL) din organism. Pentru a obține doza zilnică de fibre și a vă potoli pofta de dulce, puteți consuma pere proaspete sau le puteți include în regimul vostru, optând pentru rețete interesante și cocktail-uri de fructe.

Dovleacul

Dovleacul este una dintre cele mai bune surse de alfa-caroten și beta-caroten, care se transformă în retinol și îmbunătățesc vederea și creșterea celulelor. Semințele de dovleac sunt o sursă minunată de acid alfa-linoleic, reprezentant al grupei acizi grași omega-3, extrem de benefice pentru persoanele care suferă de afecțiuni cardiovasculare, hipertensiune arterială sau colesterol ridicat. Coaceți dovleac și savurați deliciosul medicament!

Varza

Varza este un aliment sărac în calorii și care conține nenumărate vitamine și minerale esențiale. În varză se conține mai multă vitamina C decât în lămâi și portocale. Dacă vă place varza, ar fi minunat să fie prezentă în meniul vostru cel puțin o dată pe săptămână.

Nu uitați că, pe lângă faimoasa și tradiționala varză albă, puteți consuma și varză roșie, varză chinezească, broccoli, varză de Bruxelles și conopidă. Toate aceste tipuri sunt potrivite pentru normalizarea și menținerea greutății. Dacă aveți un stomac sensibil sau suferiți de probleme ale mucoasei gastrice, este recomandat să consumați varza sub formă de suc proaspăt.

Napii roșii și albi

Aceste  rădăcinoase nu se bucură de reputația unor legume atrăgătoare, însă, ceea ce le lipsește în aspectul exterior este compensat de elementele sale nutritive. Studiile demonstrează că napul roșu și alb contribuie la reducerea riscului de cancer de prostată și cancer de plămâni. De asemenea, este o sursă minunată de calciu și fibre.

Atunci când când comandați un program alimentar Top Forma, nu uitați să selectați alimentele menționate anterior pentru ca specialiștii noștri în nutriție să le includă în regim.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM