Alimentație pentru creier

ToTot ce trebuie să facem este să ne alimentăm corect. Vedeți o parte a alimentelor “preferate” ale creierului care trebuie să fie prezente în meniul nostru zilnic:

Alimente din cereale pentru concentrare

Precum orice alt organ al corpului nostru, creierul nu poate funcționa fără energie. Asigurați-o optând pentru alimente din cereale cu un indice glicemic mic. Acestea secretă  lent glucoza în sistemul circulator, menținându-vă într-o stare bună pe toată durata zilei. Pentru a asimila carbohidrații de care creierul vostru are nevoie, optați pentru cele mai bune surse de aceste elemente – culturi din cereale precum bulgur, hrișcă, quinoa și alune, pâine și paste din cereale integrale, orez brun și musli precum tărâțele.

Consumați pești grași

Grăsimile din pește sunt distribuite uniform în țesutul muscular și sunt reprezentate în mare parte de acizii grași polinesaturați din familia omega-3. Acizii grași Omega-3 sunt benefici pentru funcționarea corectă a creierului și pentru sănătatea noastră generală. Lipsa acestora în organism e strâns legată de dezvoltarea bolii Alzheimer. Cuvântul “grași” sperie oamenii și îi fac să evite peștii din această categorie atunci când vor să slăbească sau să îți mențină greutatea. La orice aliment, inclusiv în cazul peștilor precum somonul, cel mai important detaliu este cantitatea. Valoarea energetică a 100 g de somon este 142 calorii, iar porția recomandată variază între 150 și 200 g, în dependență de consumul de calorii recomandat al fiecărei persoane în parte.Puteți calcula singuri numărul caloriilor porției săptămânale recomandate de somon. Nu ezitați să consumați pești grași atunci când aveți pește în regimul vostru.

Broccoli pentru vitamina K

Broccoli sunt o sursă minunată de vitamina K care îmbunătățește capacitatea și activitatea creierului. Încercați să le includeți în meniu cel puțin o dată pe săptămână, ca fel principal sau garnitură, pentru a oferi creierului vitaminele și mineralele de care are nevoie.

5-6 alune sunt suficiente

Confom multor cercetări, vitamina E menține activitatea corectă a creierului, în special la o vârstă mai înaintantă. Alunele sunt o sursă minunată de vitamina E, precum și legumele cu frunză verde, măslinele, ouăle și culturile din cereale integrale. Dacă urmați un regim de la Top Forma știți că alunele nu sunt intreziste, însă sunt un aliment cu un conținut ridicat de calorii. Aproximativ 5-6 nuci sau alune pe zi sunt suficiente pentru a obține elementele nutritive necesare. Le puteți adăuga la micul dejun sau la gustarea din timpul zilei, însă nu vă recomandăm să le consumați seara.

Roșii pentru o minte iute

Roșiile sunt surse bogate de vitamina A, C și acid folic, Acestea conțin o gamă largă de antioxidanți și elemente nutritive benefice, printre care acid alfa lipoic, licopen, betacaroten și luteina. Licopenul are funcția de a proteja structura creierului de procesele distructive timpurii și de dezvoltarea demenției, în special a bolii Alzheimer. Roșiile prelucrate termic conțin mai mult licopen și vă recomandăm cu ardoare să le gătiți atunci când aveți roșii în regim. Nu neglijați necesitățile creierului vostru! Regimul alimentar echilibrat, bogat în vitamine și minerale vă va ajuta să îl mențineți în formă indiferent de vârstă.

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, îl puteți comanda de aici.

Rezumat
Alimentație pentru creier
Article Name
Alimentație pentru creier
Descriere
Alimentația incorectă influențează negativ asupra creierului. Vesea bună e că putem mări capacitatea creierului chiar și la o vârstă înaintată.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM