Alimentație pentru o inimă sănătoasă

Legătura dintre  alimentație și boilile cardiovasculare este una foarte strânsă.  Alimentația este unul dintre factorii de risc principali de dezvoltate a afecțiunilor cardiovasculare. Pe de altă parte, acesta se află în mâinile noastre și poate fi controlat.

Boilile cardiovasculare sunt cauza principală a morbidității și mortalității la nivel mondial, această problemă fiind actuală și în România. Schimbând modul în care ne alimentăm, putem schimba acest fapt.

Ateroscleroza – cauza principală a afecțiunilor cardiovasculare.

Ateroscleroza este cauza principală a apriției, dezvoltării și complicațiilor ulterioare ale afecțiunilor cardiovasculare. În același timp, este una dintre cele mai frecvent întâlnite afecțiuni ale timpurilor noastre.

În ultimii ani, bolile cauzate de ateroscleroză afectează din ce în ce mai mulți tineri. Acest fapt reprezintă o oglindire a modului de sănătos de viață pe care îl duce omul contemporan.

Ateroscleroza, în esență, prezintă o afecțiune a arterelor mari și medii. Afectează în special arterele inimii, cerebelul, rinichii, membrele inferioare, aorta toracică și abdominală.

Pentru prevenirea atacurilor cerebrale și a infarcturilor miocardice, este extrem de important ca avansarea afecțiunii arterelor să înceteze  ( se înrăutățește odată cu înaintarea în vârstă).

Factori de risc ai dezvoltării aterosclerozei

Factorii de risc ai aterosclerozei se împart în controlabili și necontrolabili. Factorii de risc care nu pot fi controlați sunt vârsta, sexul, prezența rudelor ce suferă de boli cardiovasculare.

Din grupa factorilor de risc controlabili fac parte: tensiunea arterială mărită, colesterolul mărit, diabetul zaharat, fumatul, obezitatea și lipsa activității fizice.

Toți factorii de risc care pot fi controlați sunt în corelație cu modul de alimentație, cu excepția lipsei activității fizice și a fumatului.

Genele și sexul sunt și ele responsabile de dezvoltarea aterosclerozei. Același lucru este valabil și pentru modul de viață – fumatul, supraoboseala, stresul și activitatea fizică redusă. Însă, chiar și atunci când oamenii de știință elimină acești factori, pe planul principal este regimul alimentar ca element indispensabil vieții, care influențează asupra faptului dacă arterele voastre se vor bloca sau inima va ceda.

Cum poate mâncarea opri procesul de blocare al arterelor

Cât de rapid și în ce măsură se vor bloca arterele depinde de alimentele pe care le consumați.

Regimul alimentar corespunzător poate ajuta vaselor sangvine să se mențină deschise, fără cheaguri periculoase și suficient de flexibile încât să servească drept niște canale sănătoase  pentru fluxul sangvin. Alimentația realizează acest lucru luptându-se cu colesterolul și alte grăsimi din sânge influențând asupra factorilor ce duc la cheaguri de sânge.

Chiar dacă v-ați alimentat irațional de la o vârstă fragedă și ați avut probleme de inimă, noile cercertări științifice demonstrează că dacă vă schimbați modul de alimentație acum, puteți preveni potențialele probleme de inimă și să ștergeți urmele de afecțiuni ale arterelor, ajutându-le să-și revină complet. Nu e nici prea devreme, nici prea târziu.

Alimentația este unul dintre factorii de risc  principali de dezvoltare a afecțiunilor cardiovasculare. Este în totalitate în mâinile voastre.

Nu vă puneți în pericol sănătatea – începeți să vă alimentați sănătos.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM