Alimente antiinflamatoare

Unul dintre cele mai bune moduri de a ne descurca cu procesele inflamatoare se ascunde în frigider,  nu în farmacie. Nu întâmplător aproximativ 70% dintre celulele imunitare se află în sistemul digestiv – anume prin alimentație în organismul nostru ajung cele mai multe elemente dăunătoare sănătății.

Sitemul imunitar atacă tot ce consideră drept corp străin – microbi, substanțe chimice sau praf. Acest proces se numește inflamație. Inflamația periodă prin care trece corpul nostru și este îndreptată către potențialii “dăunători” ne protejează sănătatea.

Cu toate acestea, procesele inflamatoare au loc în corpul nostru atunci când nu suntem supuși niciunui dăunător real. În aceste cazuri, inflamația se transformă din protectoare a sănătății – în dușmanii acesteia. Multe afecțiuni precum cancerul, diabetul, artrita, depresia, Alzheimer și altele sunt legate anume de inflamația cronică.

Dacă imunitatea este afectată de bacterii în alimente sau corp, este prezent un dezechilibru al hormonilor importanți precum insulina, creând condiții de dezvoltare a inflamației.

Selectând alimentele corecte puteți reduce riscul de inflamație, însă dacă consumați frecvent alimente “greșite”, riscul se mărește considerabil.

Alimente care măresc riscul inflamației

 • carbohidrați prelucrați precum pâinea albă și alte produse de panificație;
 • cartofi prăjiți și alte prăjeli;
 • băuturi carbogazoase și alte băuturi îndulcite;
 • carnea roșie și cărnurile prelucrate ( crenvurști, cârnați și altele);
 • margarina.

Alimentele care măresc riscul de inflamație ( enumerate mai sus) sunt cele considerate dăunătoare sănătății noastre. Unele dintre alimentele legate de un risc ridicat de boli cronice precum diabet de tip 2 și afecțiuni cardiovasculare fac parte din categoria alimentelor ce cauzează inflamație. Este un fapt logic, considerând faptul că inflamarea este baza dezvoltării acestui tip de afecțiuni.

Alimentele nesănătoase, în special consumate în cantități exagerate, duc la creștere în greutate, care la rândul ei est eun factor de risc în dezvoltarea inflamației.

Alimente care reduc riscul de inflamare

 • roșii;
 • ulei de măsline;
 • legume cu frunză verde;
 • nuci și alune;
 • pește;
 • fructe  – căpșuni, afine, cireșe și portocale

Încercați să includeți cât mai multe din aceste alimente în meniul vostru. Acestea reduc riscul de procese inflamatoare și prin urmare – a dezvoltării bolilor cronice. Acordați atenție specială fructelor și legumelor precum afine, mese și legume cu frunză verde, care sunt bogate în antioxidanți naturali și polifenoli – organismele protectoare din plante.

Dieta antiinflamatoare

O mare parte dintre afecțiunile cronice precum diabetul, artrita, bolile cardiovasculare și altele se datorează inflamației cronice. Din fericire, acestea pot fi controlate cu ajutorul unei diete potrivite  și alte schimbări pozitive ale modului de viață.

Pentru a reduce riscul inflamației includeți în meniul vostru multe fructe și legume, alimente neprelucrate, pește, alimente din culturi integrale și grăsimi benefice precum uleiul de măsline. O astfel de alimentație va influența pozitiv asupra dispoziției și modului vostru de viață.

Dacă vă este dificil să creați un meniu astfel încât să vă alimentați sănătos, puteți comanda aici regimul vostru alimentar personalizat.

Rezumat
Alimente antiinflamatoare
Article Name
Alimente antiinflamatoare
Descriere
Unul dintre cele mai bune moduri de a ne descurca cu procesele inflamatoare se ascunde în frigider,  nu în farmacie. Nu întâmplător aproximativ 70% dintre celulele imunitare se află în sistemul digestiv - anume prin alimentație în organismul nostru ajung cele mai multe elemente dăunătoare sănătății.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
 • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM