Alimente împotriva oboselii de primăvară

Odată cu sosirea primăverii sosesc și semnele oboselii tipice acestui sezon. Cu toții îi cunoaștem simptomele – zăpăceală, oboseală, lipsă de motivație și concentrare, epuizare, dorința constanta de a dormi…

Alimentația corespunzătoare, adaptată noului anotimp este cea mai bună modalitate de a evita nedorita stare de oboseală. Aflați în continuare ce alimente trebuie să includeți în meniul vostru pentru a rămâne în top formă și în timpul primăverii.

Fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz sunt faimoși pentru reputația de un mic dejun sănătos, dar în același timp,  sunt și un ”aliat” excelent în lupta cu oboseala de primăvară. Datorită conținutului ridicat de proteine, magneziu și vitamina B, ne trezim literalmente, cu o energie debordantă. Senzația de oboseală este înlăturată chiar de dimineață.

Legume cu frunze verzi

Fierul este foarte important pentru procesul de producere a energiei în organismul uman, iar una dintre cele mai bune modalități de a-l obține este consumând legume cu frunze verzi.  În timpul primăverii dispunem de o varietate mare și ne putem diversifica meniul cu varză iceberg, lăptuca, spanac, urzică și altele. Incercați să consumați crudități sub formă de salate, experimentând cu dressing-uri interesante. Dacă decideți să le gătiți, străduiți-vă ca prelucrarrea termică să fie de scurtă durată.

Consumați alimente bogate în vitamina B

Vitaminele din complexul B sunt un antidot natural împotriva oboselii. Dacă nu asigurați organismului vitamina B, este posibil să vă simțiți obosiți și să suferiți de  depresie sau memorie slabă. Includeți în meniul vostru alimente precum ouăle, lactatele, legumele cu frunză verde, nuci și alune, ciuperci și banane. De exemplu, la gustearea de după-amiază, consumați o banană sau o mânuță de nuci crude nesărate.

Carne ușor digerabilă, germeni, nuci și condimente

Peștele, ficatul de vițel, ouăle, carnea de curcan și de pui sunt alimente esențiale ale unui regim de primăvară. Germenii sunt o sursă importantă de energie, nucile crude ne oferă magneziu, iar uleiurile esențiale, vitaminele și mineralele din condimente precum riganul, busuioculul și tarhonul, tonifiază organismul și îl ajută să lupte cu simptomele neplăcute ale oboselii de primăvară. Diversificați meniul vostru și savurați primăvara! 

Nu mâncați în exces

Știți bine că după un prânz sau cină copioasă vă simțiți obosiți și somnoroși. Aceasta are loc fiindcă organismul direcționează oxigenul către mușchii stomacului pentru a ajuta la digerarea mâncării. Mâncatul în exces, pe lângă faptul că vă fac să vă simțiți obosiți, vă aduce mult calorii în plus, care se transformă în grăsimi dacă nu sunt arse.

 

Începeți să vă alimentați delicios și sănătos. Regimul alimentar echilibrat e calea simplă către alimentația sănătoasă. Dacă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, îl puteți comanda de aici.

 

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM