Alimente pe care le considerăm dăunătoare, însă de fapt sunt sănătoase

 

Cu toți știm că fructele și legumele sunt sănătoase, iar alimentele prelucrate și prăjelile sunt dăunătoare. Există alimentele care adesea sunt evitate fiind considerate nesănătoase. De aceea v-am pregătit Top 5 alimente considerate nesănătoase, însă consumul moderat al cărora influențează benefic.

1.Cartofi  

Consumul de cartofi este evitat în cadrul multor diete fiindcă au un conținut ridicat de carbohidrați și un indice glicemic ridicat. Dacă sunt consumați în cantități moderate, cartofii pot fi foarte benefici. Aceștia sunt bogați în potasiu și fier, ceea ce îi face un  aliment recomandat pentru o inimă sănătoasă. Vitamina C și fibrele care se conțin în cartofi ajută la reducerea colesterolului rău și scade tensiunea arterială.

Puteți obține tot ce-i mai bun din ei preparându-i la abur, fierți sau copți.

Vedeți aici rețeta noastră preferată de cartofi.

2. Ouă

Există multe opinii diferite cu privire la ouă și colesterol, însă este demonstrat că acestea nu sunt vinovatul principal. Ouăle conțin o cantitate mare de proteine și grăsimi sănătoase și sunt o sursă minunată de vitaminele A, E și K. Gălbenușul este unul dintre puținele alimente care este o sursă naturală de vitamina D. Substanțele care adesea lipsesc în dieta noastră precum acid folic, fier și vitamina B12 pot fi obținute consumând ouă. Aceste vitamine valoroase acționează pozitiv asupra întregului organism – asupra vederii, a funcțuulor regenerative, a sistemului osos și ne ajută în luptea cu radicalii liberi.

3. Carnea roșie

Carnea roșie de calitate conține cantități mari de proteine, fier, zinc și B12, precum și alte vitamine din complexul B. Consumul zilnic nu este recomandată, însă atunci când decideți să consumați optați pentru file și limitați la maxim consumul de cărnuri prelucrate precum cârnați.

4. Ciocolată neagră 

Da, ciocolata poate fi și benefică – puteți consuma cantități moderate de ciocolată neagră cu conținut ridicat de cacao. Acesta este bogat în antioxidanți, scade nivelul colesterolului și ajută la prevenirea cancerului. Ciocolata neagră reduce riscul de dezvoltare a bolii Alzheimer și demenței. Ajută la reducerea stresului și îmbunătățește dispoziția, și este atât de delicios.

 5. Cafea

 Cafeaua neagră conține antioxidanți, ajută la prevenirea Parkinson și diabetului de tip 2. Îmbunătățește memoria, energia și dispoziția. Ajută în lupta cu depresia și surplusul de grăsimi, precum și întărește metabolismul. Încercați să beți cafeaua fără zahăr. Dacă consumați cafeaua cu zahăr, acordați atenție la cantitatea de îndulcitor pe care o adăugați, în special dacă consumați mai mult de o cafea zilnic.

 

Alimentația sănătoasă și echilibrată poate fi simplă, delicioasă și plăcută, iar regimurile noastre, pregătite de către specialiști în nutriție, nu sunt doar sănătoase și echilibrate, ci și vă ajută să scăpați de kilogramele în  plus fără să vă privați de alimentele preferate. Aflați mai multe :https://www.topforma.bg/what-you-get/ 

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM