Alimentele cele mai potrivite pentru micul dejun

Știm cu toții că micul dejun este masa cea mai importantă, însă, din păcate, deseori sărim peste el din cauza lipsei de timp. Faptul că ne grăbim nu este o scuză pentru a ne lipsi de micul dejun. Există mai multe modalități de a mânca ceva rapid și de a ne aproviziona cu energie pentru ziua care urmează. Vezi cele cinci alimente care sunt cele mai potrivite pentru prima masă, a căror preparare și consum durează doar câteva minute.

Ouă

boiled-eggs-1135746_640
Este demonstrat faptul că ouăle sunt o alegere bună pentru un început al zilei. Un ou la micul dejun ne ajută să rămânem sătui pe o perioada de timp mai îndelungată; sa mâncăm mai puțin la prânz și să menținem un nivel stabil al glicemiei și al insulinei din organismul nostru.

Ouăle sunt hrănitoare și în același timp au un conținut redus de calorii, ceea ce este varianta optimă pentru un mic dejun perfect. Conținutul de sulf din gălbenuș stimulează metabolismul și arderea grăsimilor.

Există mai multe modalități de preparare a ouălor dar micul dejun cel mai rapid și ușor este  un ou fiert din prealabil – acest lucru nu durează mai mult de 2 minute.

Iaurt

yogurt-763373_640
Iaurtul este o sursă benefică, gustoasă și hrănitoare de proteine, ceea ce-l face o alegere perfectă pentru micul dejun. Proteinele reduc senzația de foame și au un efect termic mai mare decât cel al grăsimilor și carbohidraților. Noțiunea “efect termic” se referă la cantitatea de energie de care are nevoie corpul nostru pentru a descompune diferite alimente. Proteinele au nevoie de cea mai mare cantitate de energie, și, prin urmare, consumul lor, în special dimineața, accelerează metabolismul nostru pe durata zilei.

Iaurtul și celelalte lactate sunt ajutoare eficiente în lupta cu kilogramele, fiindcă acest lucru duce la creșterea hormonilor care creează senzația de sațietate – PYY și GLP.* Iaurtul conține și acid linoleic conjugat care ajută la slăbire și reduce riscul de cancer la sân. **

Nu ezita să alegi iaurtul la micul dejun. Acesta este deseori prezent în regimurile create de Ipokratis în combinație cu fructe pentru un început de zi și mai sănătos.

Cafea

coffee-731330_640
Cafeaua nu este suficientă pentru un mic dejun complet, însă este o băutură excelentă pentru un început reușit al zilei. Cofeina contribuie la îmbunătățirea dispoziției și a activității mentale. O cantitate minimă de cofeină e suficientă pentru a intra în forma chiar de dimineață. 3-4 cești de cafea pe zi sunt cantitatea optimă care ne va proteja de efectele secundare nedorite.

Cofeina accelerează metabolismul și arderea grăsimilor. Din cauza conținutului de antioxidanți, cafeaua reduce procesele inflamatorii, protejează celulele din stratul superficial din interiorul vaselor sangvine și reduce riscul de diabet.

Cât de benefică nu ar fi cafeaua, ea nu este suficientă pentru un început de zi complet. Combin-o cu micul tău dejun preferat și, în cazul în care ai un stomac mai sensibil, îți recomandăm s-o savurezi după mâncare.

Fulgi de ovăz

muesli-964142_640
Fulgii de ovăz sunt varianta optimă pentru iubitorii de musli. Ei conțin un tip unic de fibre, beta-glucanul, care are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv și pentru reducerea semnificativă a colesterolului ”rău”.*** Beta-glucanul crește senzația de sațietate și, în cazul în care îl consumăm la micul dejun, ne ajută să nu simțim foame până la prânz.

Un bol de fulgi de ovăz conține cca 6 gr. de proteine, ceea ce nu este suficient pentru un început de zi puternic. Pentru a nu ne lipsi de proteinele de care avem nevoie de dimineață, am putea foarte ușor să adăugăm o bucată de brânză sau lapte la fulgii noștri de ovăz.
Fulgii de ovăz sunt bogați în antioxidanți care au grijă de sănătatea inimii și reduc tensiunea arterială mărită.

Fructe

raspberries-423194_640
Fructele pot fi partea gustoasă a fiecărui mic dejun echilibrat. Toate fructele conțin vitamine, potasiu și fibre și au un conținut de calorii relativ redus.

Citricele sunt foarte bogate în vitamina C. Consumând o portocală mare la micul dejun ne aprovizionăm cu 100 % din aportul zilnic de vitamina C. Fructele sunt sățioase datorită conținutului ridicat de fibre și apă.

Poți alege numai fructe la micul dejun sau să le combini cu ouă, brânză de vaci sau iaurt pentru un mic dejun  echilibrat care îți va ține de saț o perioadă de timp mai îndelungată.

Micul dejun este partea principală a unui regim alimentar echilibrat ,și orice am alege să mâncăm dimineața va fi mai bine decât să începem ziua cu stomacul gol.

 

Rezumat
Alimentele cele mai potrivite pentru micul dejun
Article Name
Alimentele cele mai potrivite pentru micul dejun
Descriere
Știm cu toții că micul dejun este masa cea mai importantă, însă, din păcate, deseori sărim peste el din cauza lipsei de timp. Faptul că ne grăbim nu este o scuză pentru a ne lipsi de micul dejun. Există mai multe modalități de a mânca ceva rapid și de a ne aproviziona cu energie pentru ziua care urmează. Vezi cele cinci alimente care sunt cele mai potrivite pentru prima masă, a căror preparare și consum durează doar câteva minute.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM