Antidepresivele și creșterea în greutate

Există o legătură directă între antidepresive și creștere în greutate.  Aproximativ 25% dintre cei care au luat antidepresive au luat în greutate considerabil. Dacă vă întrebați dacă puteți face ceva pentru a evita efectul advers al antidepresivelor – continuați să citiți.

Antidepresivele și creșterea în greutate – ce se întâmplă și de ce

Cu regret,  faptul de a lua în greutate 5 kg în câteva săptămâni sau la începutul terapiei cu antidepresive nu este ceva neobișnuit. Așadar, sentimentul de nemulțumire ce provine de la aceste kilograme apărute de nicăieri poate anula beneficiile așteptate de la antidepresive.

La această etapă nu există un răspuns științific stabilit la întrebarea – de ce antidepresivele duc la îngrășare. Există presupuneri. Acestea coincid cu observațiile majorității dintre clienții noștri care iau antidepresive și urmează un regim de la Top Forma în același timp.

Câțiva clienți ne-au destăinuit că antidepresivele nu influențează asupra apetitului lor și se țin de regimul lor alimentar cu ușurință. În pofida acestui fapt, aceste persoane iau în greutate. Aceasta demonstrează că antidepresivele influențează asupra metabolismului.  Alți clienți s-au plâns că antidepresivele nu numai le măresc pofta de mâncare considerabil, ci și provoacă dorința de a consuma carbohidrați,  dorință pe care o pot învinge cu greu. Aceasta implică faptul că antidepresivele influențează apetitul.

O altă cauză posibilă ce explică legătura dintre antidepresive și creșterea în greutate este că aceste medicamente ne ajută să descoperim plăcerea vieții, iar mâncarea face parte din ea.

 

Trecerea la alte medicamente poate ajuta

Problema depunerii kilogramelor nedorite poate fi rezolvată parțial prin trecerea la alte medicamente.

Un aspect important este proprietatea antidepresivelor de a ridica moralul. Încă nu sunt cunoscute motivele pentru care un medicament poate aduce mult folos, iar altul de același fel nu influențează starea. Iată de ce nu este surprinzător faptul că pacienții și medicii lor încearcă mai multe opțiuni până găsesc acel medicament care acționează cel mai bine și are cele mai puține efecte adverse asupra persoanei respective.

Să nu uităm că soluția cu cele mai multe avantaje în lupta cu depresia include terapia cu un psiholog, precum și o dietă sănătoasă, exerciții și un somn bun. Acestea sunt câteva lucruri esențiale igienei mentale și bunăstării generale.

Cum să ne alimentăm pentru a acționa împotriva kilogramelor rezultate din antidepresive

Precum îi sfătuim pe toții clienții noștri care iau antidepresive – cel mai important este să continue să urmeze regimul lor alimentar. Slăbitul poate fi mai lent, însă nu imposibil.

Nu putem controla anumite lucruri, însă haideți să ne focalizăm atenția spre ceea ce putem face pentru a menține schimbul de substanțe și să suprimăm apetitul. Mai jos vedeți enumerate câteva lucruri pe care le putem face pentru a evita la maxim efectul advers al antidepresivelor:

Măriți consumul de proteine

Consumul ridicat de proteine ne ajută să accelerăm metabolismul, menținând senzația de sațietate. Încercați să includeți proteine aproape la fiecare masă.

Mai multe fibre

Mărirea consumului de fibre de asemenea poate ajuta evitării senzației de  foame. Includeți în meniul vostru mai multă fasole, linte, mazăre, soia, produse din cereale și optați pentru mere cu coajă.

Apreciați legumele

Legumele conțin fibre, însă una dintre cele mai subapreciate calități este faptul că au un conținut ridicat de apă. Aceasta înseamnă că ocupă mult spațiu atât în farfurie, cât și în stomacul vostru. Mărirea consumului de legume este una dintre cele mai eficiente și plăcute modalități de reducere a caloriilor.

Pe scurt, consumul de alimente cu conținut ridicat de apă, fibre și proteine vă poate ajuta să mâncați mai puțin fără a vă simți flămânzi.

Reduceți consumul de carbohidrați rafinați

Cu toate aceste legume, leguminoase și alimente ce conțin proteine suplimentare pe care le includeți în dieta voastră, va trebui să excludeți alimentele preparate din făină rafinată sau zahăr adăugat : pâine albă, dulciuri și produse făinoase. Acestea conțin tone de calorii și nu vă mențin sătui mult timp. Cu cât mai puțin din ele veți consuma, cu atât mai bine vă veți simți și veți arăta.

Expuneți-vă la soare

Expunerea la lumina solară poate îmbunătăți dispoziția voastră ridicând nivelul de serotonină.  Puteți dubla beneficiile primite de la razele de soare făcând mișcare afară. Nu este necesar să faceți mișcare până rămâneți fără răsuflare. Chiar și o plimbare ușoară vă poate crea buna dispoziție și vă poate oferi un impuls de energie.

 

Antidepresivele nu sunt singurul mod de a lupta cu moralul la pământ. Elemente importante în lupta cu depresia rămân a fi : o dietă potrivită, mișcare regulată și un somn bun.  În cazul în care sunteți nevoiți să luați antidepresive,  un regim alimentar potrivit vă poate ajuta să vă mențineți greutatea.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM