BRÂNZA ȘI SLĂBITUL

Brânza și slăbitul? Aproapre fiecare iubitor de brânză care vrea să piardă în greutate se întreabă acest lucru.

Cheia către atingerea și menținerea greutății dorite este un regim alimentar pe care să-l urmați o perioadă lungă de timp. Brânza este o parte importantă a unui asemenea regim. Este un aliment benefic și hrănitor pe care îl puteți include în regim, însă considerând conținutul ridicat de calorii, este important să consumați în cantități moderate. Brânza e bogată în proteine ( pentru a compara, conținutul de proteine în telemea este 18%, carnea de vită 20,6%, iar în carnea de porc – 14,5%), ceea ce ne face să ne simțim sătui mai mult timp, consumând o cantitate mai mică de mâncare.

Cantități moderate pentru rezultate maxime

Dacă vă placea brânza și vreți să pierdeți în greutate, n-o excludeți din meniul vostru.Cea mai bună idee este să reduceți cantitatea pe care o consumați. 100 g de brânză pe zi e suficient pentru a obține tot ce-i mai bun din ea, fără a lua în greutate. Optați pentru brânză cu până la 40 % grăsime și nu o adăugați la fiecare masă – limitați consumul la până la două ori pe zi.

Proteinele creează senzația de sațietate

Indiferent de cel fel de brânză alegeți, veți asimila cel puțin 6 g de proteine din 30-50 g de bânză. Proteinele din orice brânză contribuie la procesul slăbirii. Acestea încetinesc descompunerea mâncării și ne ajută să ne simțim sătui un timp mai îndelungat, menținând un nivel stabil al zahărului în sânge. Proteinele ne ajută să ne simțim mai sătui cu o cantitate mai mică de mâncare. Aceasta are loc prin suprimarea hormonului foamei – grelina. Grelina este produsă în stomac și în intestinul subțire și acționează asupra creierului provocând senzația de foame.

Calciul și slăbitul

Consumul suficient de calciu scade apetitul, iar insuficiența provoacă senzația de foame. Acest mineral valoros participă și la activarea unor enzime și activează procesul de ardere a grăsimilor. Precum toate celelalte produse lactate, brânza e bogată în calciu, cantitatea acestea fiind diferită în dependență de tipul de brânză.

Grăsimile din brânză ajută la digestie

Conținutul de grăsimi din brânză variază în dependență de tip. Acesta poate varia de la 1% ( în urdă) până la 34% ( în crema de brânză). 70% din grăsimile din brânză sunt saturate, fiind motivul pentru care este important să nu exagerăm cu cantitățile și să selectăm tipuri de brânză cu conținut scăzut de grăsimi. În regimurile Top Forma pregătite de către specialiștii noștri, este recomandată brânza cu procentul de grăsimi de până la 40% (40 g de grăsimi la 100 g de produs).

Este demonstrat că grăsimile din brânză ne ajută să asimilăm mai bine elementele nutritive din celelalte alimente pe care le consumăm. Din acest motiv recomandăm consumul de brânză împreună cu diferite tipuri de legume.

Lecitină pentru o digestie bună

Consumată în cantități moderate (până la 100 g pe zi), brânza se poate transforma într-un aliat în slăbire, atunci când este parte a unui regim alimentar echilibrat. În componența sa intră lecitina, care ajută digestiei și unui schimb corect de grăsimi în organism.

Brânza de capră și telemeaua vă vor ajuta să vă simțiți sătui în timp ce ardeți mai multe grăsimi.Brânza bio de animale hrănite doar cu iarbă are cea mai mare cantitate de beneficii acizi grași.

Optați pentru calitate în loc de cantitate

În comparație cu alte produse lactate, brânza e un produs integral și ușor asimilat de organism. Consumul de telemea influențează benefic asupra digestiei și împiedică devzoltarea de anumite bactorii în intestine. E important să optați pentru brânzp produsă din lapte proaspăt de calitate pentru a vă asigura elementele nutritive necesare. Este recomandat să spălați brânza de salamură în apă pentru a reduce cantitatea de sare și să savurați adevăratul gust. După cum am menționat anterior, 100 g pe xi sunt suficiente și influențează pozitiv pierderea în greutate.

Dacă urmați un regim de la Top Forma, nu uitați că atunci când aveți „brânză” în regimul vostru alimentar personalizat, puteți consuma orice tip de brânză, urdă, cașcaval cu până la 40% grăsime. Cu alte cuvinte, “brânza și slăbitul” sunt compatibile.

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, îl puteți comanda de aici.

Rezumat
Brânza și slăbitul
Article Name
Brânza și slăbitul
Descriere
Cheia către atingerea și menținerea greutății dorite este un regim alimentar pe care să-l urmați o perioadă lungă de timp. Brânza este o parte importantă a unui asemenea regim.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM