Brânzeturile cu cel mai mare conținut de proteine

Știți care brânză are cel mai înalt conținut de proteine?

Înainte de a vă răspunde, este important să precizăm că acest conținut poate varia de la 10 la 40% ( 100 g de produs) în dependență de tipul de brânză. Este recomandat să consumați diverse tipuri de brânzeturi și să fiți atenți la cantitatea de grăsimi pe care o conțin.

Ipokratis recomandă brânza ce conține până la 40% de grăsimi – 40 g de grăsimi pentru 100 g de produs. Spre bucuria tuturor iubitorilor de brânză care își doresc să slăbească, în această categorie intră aproximativ toate cele mai adorate brânzeturi. Consumul de brânză nu este un impediment pentru slăbit și fiecare iubitor de brânză care urmează un regim de la top Forma poate continua să o savureze.

Adesea, clienții noștri ne adresează întrebări în ce privește cantitatea de proteine și grăsimi în diverse tipuri de brânzeturi și, din acest motiv, am decis să dedicăm acest articol iubitorilor de brânză.

Clasamentul brânzeturilor cu cel mai mare conținut de proteine

 

Parmezan

Parmezanul este brânza cea mai bogată în proteine – în 100 g de parmezan se conțin 41,6 g. Dacă facem comparația cu telemeaua românească, aceasta vă va asigura aproximativ 18 g de proteine într-o bucată de 100 g.

Pentru a obține doza necesară de proteine ( femei -46 g, bărbați -56 g)  este suficient să consumăm 100 g de parmezan.

 

Brânza Edam și Cheddar

Brânza Edam este o brânză faimoasă, cunoscută după foița de ceară galbenă sau roșie. În 100 g se conțin 25 g de proteine și 28 g grăsimi, ceea ce face brânza Edam o alegere bună și delicioasă.

Cheddar deține aceeași cantitate de proteine pe care o conține și brânza Edam – 25 g. Este una dintre cele mai  utilizate brânzeturi pentru pregătirea sandvișurilor, însă, deține un conținut mai mare de grăsimi  – în 100 g de cheddar se conțin 33 g de grăsimi.

 

 

Brie și brânza cu mucegai

Brânza franțuzească brie și brânza cu mucegai au același conținut de proteine – 21 g în 100 g.

În ce privește cantitatea grăsimilor, nu este o diferențiere semnificativă. În 100 g de brânză cu mucegai se conțin 29 grame de grăsimi, iar în Brie – 28.

 

 

Telemea

Telemeaua este o parte componentă a regimului nostru alimentar încă din timpurile vechi. Este o sursă de elemente nutritive benefice pentru organismul uman – proteine, peptide bioactive, aminoacizi, vitamine și minerale.

100 g de telemea din lapte de vacă vă asigură aproximativ 19 g de proteine și 20 g grăsimi.

Cremă de brânză

În cazul brânzeturilor moi, lucrurile stau un pic altfel. Crema de brânză, de exemplu, este săracă în proteine – în 100 g de produs se conțin doar 6 g de proteine. În ce privește grăsimile, cantitatea este mult mai mare decât a proteinelor – 34 g pentru 100 g de produs.

 

Mozzarella

Mozzarella este produsă din lapte de bivoliță, preponderent în regiunea orașului Napoli. Această brânză italiană conține aceeși cantitate de proteine și grăsimi – 22 g pentru 100 g de produs.

Este o brânză hrănitoare și benefică pe care o puteți include în regimul vostru alimentar de slăbit, însă, considerând valoarea energetică înaltă, trebuie consumată în cantități moderate. Dacă urmați un regim de la Top Forma, nu uitați că atunci când aveți  „brânză” în regimul alimentar personalizat, puteți consuma orice tip de brânză,telemea, cașcaval cu un conținut de grăsimi de până la 40%.

 

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM