Bucată de curcubeu

Top F

Fiecare culoare a fructelor și legumelor semnifică un element nutritiv diferit. Selectând toate culorile curcubeului veți asigura organismului vostru componente diverse necesare organismului.

Dacă până acum ați consumat aceleași fructe și legume încontinuu, acum este timpul să începeți să experimentați cu noi gusturi pentru a oferi corpului vostru tot de ce are nevoie. Dacă de exemplu obișnuiți să consumați preponderent portocale și mere, încercați să consumați mai mult kiwi și grapefruit. Înlocuiți salata preferată de iceberg cu o legumă cu frunză verde închisă precum spanacul și rucola.

O altă strategie este să încercați bucate din bucătăria altor naționalități precum cea arabă sau asiatică – acestea utilizează legume diverse atât pentru salate, cât și supe și felul principal.

Vitamine și minerale în culori

Roșu. În cazul fructelor și legumele, culoarea roșie de obicei presupune prezența vitaminei A ( betacaroten) și vitamina C. Culturile roșii sunt bogate în magneziu și fibre. Puteți opta pentru ardei gras roșu, sfectă roșie, roșii, cireșe, zmeură și mure. Merele roșii conțin quercetina, care acționează ca un scut împotriva răcelilor și alergiilor. Roșiile, pepenele roșu și grapefruitul roșu sunt extrem de bogate în licopen, un component care ne protejează de tumori canceroase.

Oranj.  Această culoarea fructelor și legumelor are un profil asemănător cu cel al culorii roșii în ceea privește vitaminele și mineralele. Consumând fructe și legume oranj veți asimila vitaminele A, C și B6, potasiu și fibre. Alegerea vă aparține – morcovi, cartofi dulci, pepene galben, dovleac, case, piersici, mandarine, grapefruit.

Galben. Banana este probabil primul fruct galben la care vă gândiți – aceasta conține potasiu și fibre. Acestea, cât și magneziul, vitamina A și manganul se pot obține din alte fructe galbene precum dovleacul și ardeiul galben.

Verde. Legumele cu frunze de culoare închisă sunt extrem de bogate în elemente nutritive benefice și conțin mult mai multe vitamine și minerale decât salata iceberg. Spanacul este un reprezentat al acestei grupe. Acesta conține cantități mari  de acid folic și luteină –  extrem de benefică pentru ochi și vedere. Puteți găsi aceste componente și în broccoli și sparanghel.

Albastru. Gândiți-vă la un fruct albastru. Cel mai probabil afinele vor fi primele la care vă veți gândi – unul dintre cele mai puternice antioxidante naturale. Acestea sunt bogate în fibre și sunt un component de neînlocuit al fiecărei diete – le puteți adăuga la fulgii de ovăz, consuma cu iaurt sau adăuga la salate pentru un gust intens. Un alt reprezentant al fructelor albastre sunt prunele. Acestea sunt o sursă minunată de potasiu. Potasiul, fiind un mineral fundamental care menține o tensiune arterială și o activitate a inimii normală, asigură protecție organismului.

Violet. În această categorie intră legumele precum ceapa roșie și vânăta, cât și fructele ca murele și strugurii roșii. Culoarea violet este un indicator al prezenței anticianinei  – un antioxidant puternic care protejează vasele sanguine și mențin pielea sănătoasă și curată. În legumele violete precul varza roșie și cartofii roșii veți găsi o sursă bună de vitamina A și antioxidanții puternici – flavonoidele.

Alb. Conopida, păstârnacul și gulia conțin vitamina C, K, fibre și acid folic în abundență. Nu uitați de ceapă și usturoi, care datorită conținutului de alicină sunt imunostimulatori naturali și protejează inima și vasele sanguine. Nu vă limitați alegerile la roșii, castraveți și mere. Experimentați! Descoperiți culorile curcubeului într-o piață din apropiere și veți primi o doză mare de vitamine și minerale, precum și o diversitate în alimentație.

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, îl puteți comanda de aici.

Rezumat
Bucată de curcubeu
Article Name
Bucată de curcubeu
Descriere
Unul dintre cele mai simple moduri de a ne asigura că ne alimentăm sănătos este consumând alimente de culori diferite. Asimilați maximumul de vitamine și minerale prin alimentație, selectând fructe și legume colorate.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM