Bucătăria – ajutor în slăbire

Urmarea unui program alimentar de la Top Forma vă ajută să dezvoltați treptat obiceiuri alimentare sănătoasă și, în consecință – să atingeți și mențineți greutatea dorită. În acest articol vă vom arăta cum să transformați bucătăria într-una ajutor în procesul de slăbire.

Cum să  organizăm bucătăria astfel încât să ne ajute să luăm deciziile corecte cu privira la dieta noastră:

1. Puneți fructele și legumele într-un loc vizibil

Din experiența noastră, precum și conform studiilor, cu cât mai vizibil și aproape de voi este un anumit aliment, cu atât mai mari sunt șansele de a-l consuma. Vizibilitatea este un factor important. Este demonstrat că primul lucru apărut în câmpul vostru vizual este ceea la ce veți începe să vă gândiți drept consecință.  Profitați de acest fapt și puneți alimentele sănătoase și benefice într-un loc vizibil în bucătăria voastră! Umpleți rafturile frigiderului pe care le vedeți din prima cu legume proaspete ( le puteți spăla și tăia în prealabil pentru a fi gata de consum și să le alegeți atunci când vă este poftă de ceva); puneți bolul cu fructe într-un loc vizibil. Veți fi surprinși de rezultat! În loc să visați la biscuiți și ciocolată, nu veți înceta să vă gândiți la mărul pe care l-ați văzut pe masa din bucătărie.

2. Ascundeți dulciurile și alimentele nesănătoase

Din același motiv pentru care alimentele sănătoase trebuie să fie într-un loc vizibil, locul tentațiilor dulci și sărate trebuie să fie într-un dulap dificil de deschis. Studiile arată că oamenii consumă de două ori mai multă ciocolată dacă se află în apropierea loc decât în cazul în care este la aproximativ 2 m distanță și este acoperită. Păstrați toate alimentele nesănătoase ( precum chipsurile, biscuiții și altele) într-un dulap  închis înafara bucătăriei. Persoanele care procedează astfel sunt cu 6 și 9 kg mai slabe decât cele care le păstrează într-un dulap ușor de accesat în bucătărie. Cel mai simplu mod de a rezista tentațiilor este să nu aduceți alimente nesănătoase în casa voastră.

3. Înlocuiți farfuriile pentru felul principal cu farfurii de salată

Cu toții știm că unul dintre cele mai dificile lucruri în procesul intrării în top formă este trecerea la cantitățile exacte, sau cu alte cuvinte – alimentația în cantități moderate. Poate lua ceva timp, însă în momentul în care corpul vostru se va obișnui cu porțiile mai mici, veți simți că sunteți sătui fără să exagerați. Pentru a ajuta procesului, puteți ”minți” ochii voștri utilizând farfurii mai mici. Astfel va arăta de parcă consumați mai mult. Faceți pași mici către schimbarea cea mare.

4. Faceți bucătăria voastră confortabilă

Atmosfera calmă mărește senzația de satisfacție și reduce consumul de alimente cu aproximativ 18%. Încercați să ajustați lumina astfel încât să fie mai plăcută, puneți muzică de fundal cliniștită sau aranjați lumânări aromate – poate fi orice v-ar ajuta să reduceți stresul înainte de a vă așeza la masă. Transformați bucătăria într-un aliat în lupta cu kilogramele!

Aranjați bucătăria și rutina voastră zilnică astfel încât să vă puteți alimenta regulat, de calitate și în cantități moderate! Urmarea unui regim potrivit pentru voi este cel mai simplu și eficient mod de a atinge acest lucru.
Rezumat
Bucătăria - ajutor în slăbire
Article Name
Bucătăria - ajutor în slăbire
Descriere
Urmarea unui program alimentar de la Top Forma vă ajută să dezvoltați treptat obiceiuri alimentare sănătoasă și, în consecință - să atingeți și mențineți greutatea dorită. În acest articol vă vom arăta cum să transformați bucătăria într-una ajutor în procesul de slăbire.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM