Cantarul – prieten sau dușman

Cantarul este cel mai folosit aparat de măsurare a succesului unui regim sau a unei diete pe care le urmam dar deseori el este si cauza principala a dezamăgirii si demotivarii noastre. Urcând  pe cantar  omitem sa observam factorii reali ai succesului, adică masuratorile scazute si starea de sănătate imbunatatita. Indicațiile cantarului pot sa ne introducă in eroare deoarece ele depind de mai mulți factori din care principalul este reținerea de apa in corp.

Cantarul nu este un prieten

Măsurarea permanenta este un obicei prost. Înțelegem ca doriți sa verificați cum se răsplătesc eforturile depuse dar cel mai bine este sa aveți răbdare – credeți ca ați făcut 100 % din ceea ce depinde de dumneavoastră si păstrați va calmul: eforturile dumneavoastră mai târziu sau mai devreme vor fi recompensate.

Hainele sunt mult mai indicatoare fata de cantarul.

Nu e așa ca suntețiconștienți ca cantarul nu determina infatisarea dumneavoastră. Si ca nimeni din cei pe care ii intalniti afara nu știe de fapt ce greutate aveți. Lăsați cantarul sa arate ce vrea atâta timp cat hainele dumneavoastră devin tot mai largi si libere!

Iată 3 motive sa nu avem încredere in întregime cantarului:

  1. Kilogramele oscilează

In cursul zilei greutatea poate sa difere cu pana la 1,5 kilograme in funcție de obiceiurile dumneavoastră de alimentație si oscilațiile zilnice legate de ritmul circadian (regimul corpului, metabolismului si activitati creierului in timpul zilei). Acesteoscilații naturale a greutățiidumneavoastrăîmpiedicaobservarea rezultatelor reale daca urmărim greutatea noastră in fiecare zi.

  1. Structura corpului

Corpul vostru nu va da informații referitoare la cantitatea de grăsimi pe care le-ai ars. Nu uitați ca mușchii au o greutate semnificativ mai mare ca grăsimileașa ca chiar daca nu dați jos kilograme dumneavoastrăputeți sa ardețigrăsimi si sa acumulați masa musculara ceea ce este extrem de benefic pentru sănătatea si aspectul fizic al dumneavoastră.

  1. Echilibrul apei din corp

Un litru de apa are o greutate de 1 kg așa ca daca corpul dumneavoastră este bine hidratat, prin urmare si greutatea dumneavoastră va fi si mai mare.  Daca sunteți dehidratati s-ar putea sa fiți mai ușori dar acest lucru cu siguranța nu face bine organismului.

Deoarece nu avem cum sa știm ce procent apa se exista in corpul dumneavoastră in orice moment, nu avem cum sa știm ce parte a greutății noastre este ca urmare a lichidele din corp pe care le consumam in fiecare zi.

Înlocuiți cantarul cu un metru

Slăbireaadevărata se caracterizează prin reducerea grăsimilor din copul dumneavoastră ceea ce influențează circumferentele. Din cauza aceasta metoda ceea mai ușoara si de încredere de măsurare a progresului atunci când dam jos kilograme este folosirea unui metru obișnuit.

Ați putea sa va faceți un jurnal din momentul in care începeți sa urmăriți regimul de slăbiremăsurând rezultatele la o anumita perioada de timp. Important este sa măsuram fiecare circumferenta in același loc.

Este bine sa notațiurmătoarele masuri:

Gat (la mijloc)

Circumferenta bustului

Talia (peste buric)

Coapsa (15 cm deasupra genunchiului)

Gamba (10 cm sub genunchi)

Biceps (la mijloc)

Schimbările asupra circumferentelor sunt un indicator sigur cu privire la faptul caregimul dumneavoastră alimentar are efect. Un centimetru este egal cu 1 kg de grăsimi! Daca circumferentele dumneavoastră devin mai mici dar kilogramele raman aceleasi, acest lucru înseamnă ca dați jos grăsimi dar cel probabil retinei apa. Urmărireaschimabarii circumferentelor dumneavoastră va va da o imagine mult mai clara asupra procesul dumneavoastră fata de cifrele de pe cantar.

Daca va hrăniți un mod corespunzător, faceți sport in mod regulat, va simțiți bine si starea dumneavoastră de sănătate se imbunatateste in mare, acest lucru înseamnă ca mergeți in direcția corecta către o viața mai de calitate, indiferent de ceea ce arata cantarul.

Bine interes ca obținereagreutatea dorite si păstrarea ei este o parte importanta an modulul de viațasănătos dar aceasta este numai o parte din el.

Indiferent ca cantarul poate sa arate rezultate pe plat îndelungat, nu trebuie sa va ingrijorati si sa gândiți tot timpul despre oscilațiile zilnice in greutatea dumneavoastră sau sa lăsați cifrele sa va distragă atenția din scopul principal – sa fiți întotdeauna in topforma!

In cazul in care ai dificulatati sa tii post si in acelasi timp sa te hranesti in mod sanatos in, poti sa comanzi regimul tau alimentar individual de aici.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM