Câtă apă trebuie să consumăm și de ce?

Cu toții cunoaștem că este important să consumăm suficientă apă, însă putem oare să răspundem întrebării ”câtă apă trebuie să bem și de ce”? Această întrebare еste de o deosebită importanță în special în timpul verii, atunci când canicula mărește riscul de dehidratare.

În această perioadă a anului petrecem mai mult timp afară și adesea uităm să bem suficiente lichide.

Corpul nostru este format din 65% apă, cea mai mare parte aflându-se în celule.  Din acest motiv este extrem de important să consumăm cantitatea necesară de apă, indiferent de anotimp. Ea ne va ajuta să fim în top formă și va aduce multe alte beneficii sănătății.

Majoritatea dintre noi consumă apă fără a se gândi la nenumăratele ei beneficii. Ea ajută la funcționarea normală a organismului și este un aliat bun în lupta cu kilogramele în plus.

Probabil vă întrebați care este cantitatea de apă recomandată și de ce este un element crucial în procesul de slăbire. În acest articol urmează să aflați răspunsurile la aceste întrebări.

Apa contribuie la descompunerea grăsimilor

Consumul de apă nu doar reduce senzația de foame într-un mod firesc, ci ajută corpului la descompunerea grăsimilor. Cu cât mai puțină apă consumați, cu atât este mai mare riscul de acumulare de grăsimi.  Pentru a accelera procesul de ardere a grăsimilor avem nevoie de apă – oferiți corpului vostru câte un pahar de apă la fiecare oră atunci când sunteți treji.

 

Apa ajută funcției rinichilor

Expunerea la soare în timpul verii mărește riscul de pietre la rinichi. Cauza acestei probleme este dehidratarea și schimbările în metabolismul calciului prin producerea de vitamina D. Conform statisticilor, doar consumul regulat de apă poate reduce cu 50% riscul apariției pietrelor la rinichi.

Rinichii nu pot funcționa corect fără cantitatea necesară de apă. Atunci când lucrul lor este îngreunat, o parte din ea este preluată de ficat. Cunoaștem că funcția ficatului este de a transforma grăsimile acumulate în energie.  Însă ce se întâmplă atunci când acesta nu lucrează la capacitate maximă, fiind ocupat cu funcția rinichilor? Descompune o cantitate mai mică de grăsimi, iar partea rămasă se acumulează în corp. În rezultat, procesul de slăbire încetează.

 

Ne protejăm de reteția de apă

Dacă nu oferiți corpului vostru cantitatea necesară de apă, acesta începe să adune rezerve, fiindcă se simte amenințat. Adevărul este că, apa este păstrată în spațiile extracelulare, aceasta fiind cauza picioarelor umflate, tălpilor și a mâinilor. Dacă rețineți apă, gâdiți-vă dacă nu cumva consumați o cantitate excesivă de sare. Atunci când exagerați cu consumul de sare, corpul caută o modalitate de a o dizolva, reținând apă. Pentru a vă descurca cu cantitățile nedorite de sare este suficient să măriți consumul de apă. Trecând prin rinichi, aceasta elimină surplusul de sodiu.

 Alte beneficii ale consumului regulat de apă :

  • Reglează temperatura corpului
  • Ajută la funcționarea corectă a mușchilor – aceștia sunt compuși din  70 % apă și depind de cantitatea de apă consumată
  • Ajută la eliminarea toxinelor și „deșeurilor“, fapt de care avem nevoie în timpul procesului de slăbire

 

Câtă apă trebuie să consumăm zilnic?

În mediu 8 pahare de apă pe zi ( aproximativ 1,5 l) vă vor ajuta să fiți în top formă. Este important să specificăm că persoanele cu greutate excesivă au nevoie de cantități mai mare. Ar fi minunat să consume câte un pahar suplimentar la fiecare 10 kg peste limitele normale. Celelalte cazuri în care trebuie să consumăm mai multă apă este în timpul verii și când practicăm sport regulat.

Acordați atenție simptomelor dehidratării. Culoarea urinei este mai închisă și urinarea mai rară atunci când nu consumați suficientă apă. De asemenea, oboseala și durerea de cap își pot face apariția.

Atunci când corpul primește cantitatea suficientă de apă pentru funcționarea sa normală – este într-un echilibru perfect. Ce înseamnă acest lucru?

  • Funcții îmbunătățite ale glandei endocrine
  • Dispariția retenției de apă odată cu eliminarea apei „depozitate“.
  • Cantități mai mari de grăsimi  utilizate drept energie
  • Apariția senzației firești de sete
  • Senzația de foame redusă

Cum să consumăm cantitatea necesară de apă

Dacă nu aveți obiceiul de a consuma apă regulat, la început vă poate părea dificil să consumați cantitatea necesară. Cea mai simplă metodă este de a începe este să consumați câte 2 pahare de apă ( de 200 ml) înainte de fiecare masă. În acest mod,  luând masa 4 ori pe zi, veți reuși să consumați aproximativ 1,5 de apă. Aceasta este recomandarea pe care toți clienții noștri o primesc, și, conform acestora, le-a ajutat să înceapă să bea suficientă apă.

În mod evident, puteți consuma câte un pahar de apă la fiecare oră pe parcursul zilei, însă, este important să nu săriți peste.  Luați cu voi o sticlă cu apă și setați alarma pentru a vă aminti să consumați apă, până devine un obicei.  Corpul este într-un echilibru perfect atunci când primește cantitatea necesară de apă.

Hidratați-vă viața

Gândiți-vă la hidratare ca la o schimbare a modului de viață. Purtați cu voi o sticlă plină cu apă oriunde – la birou, acasă, în mașină și la plimbare. Începeți și terminați ziua cu un pahar de apă. Făcând aceste mici schimbări, veți putea mări consumul de apă și preveni consecințele neplăcute ale dehidratării. Respectarea unui regim alimentar personalizat vă va ajuta să organizați atât alimentația voastră, cât și consumul de apă.

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, puteți comanda de aici.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM