Ce să bem vara

Este știut faptul ca vara trebuie sa consumam mai multe lichide.  Recomandat este sa mărim cantitatea de apa, pe care o consumam dar am putea sa ne potolim setea si cu alte băuturi.

Vezi ce este mai bine sa bei in timpul verii pentru a fi in top forma:

Alegere buna: Sucuri de legume proaspăt stoarse

Pentru a ne bucura de legumele sunt forma de suc este ușor si benefic. In ele lipsește zaharul care este prezent la fresh-urile de fructe si ele sunt o sursa excelenta de vitamine si prospețime in zilele de vara. Licopenul din sucul de roșii de exemplu reduce riscul de cancer al prostatei si are multe alte efecte benefice asupra sanatatii noastre. Sucul de sfecla ne ajuta sa ne reglam tensiunea arteriala. In sucurile proaspete de legume sunt păstrate si o parte din fibrele legumelor iar fibrele reduc sentimentul de foame. Fii creativ si prepara-ti multe sucuri gustoase si răcoritoare de legumele tale preferate.

Alegere buna: Sucurile proaspete de fructe – fresh-uri

Fresh-urile sunt o sursa excelenta de vitamine si nu exista nimic mai răcoritor de sucul proaspăt de fructe in zilele toride. Ai putea sa consumi liniștit un jur de un litru de fresh pe zi, iar recomandat este sa treacă 40 de minute de la ultima masa înainte de a consuma lichide. Pentru a nu-ti supraîncărca organismul cu calorii si zahar inutile, important este sa consumi numai sucul, si nu sa-ti prepari smoothie (la care este măcinat întregul fruct).

Alegere nepotrivita:  Sucuri naturale

Multa lume crede ca sucurile naturale care se vând la alimentara sunt benefice si sănătoase dar din pacate adevărul este altul. Chiar daca scrie pe ambalaj „100% fructe“ sau „Nu este din concentrat“, sucul natural nu este aceasta ce crezi ca este.  Intr-o mare parte din sucuri conținutul de zahar este la fel de mare ca si la băuturile răcoritoare carbogazoase. Ai putea sa calculezi ușor cate linguri de zahar exista intr-un suc imparțind in 4 cantitatea de zahar in grame indicata pe eticheta. Rezultatul te va surprinde neplăcut…

Cu siguranța ca nu știi ca după scurgerea fructelor, sucul ramane in recipiente enorme închise ermetic timp de pana la un an înainte de a fi ambalat in cutii.

Problema principala a acestei metode de producte este ca gustul fructelor apare aproape in totalitate si producătorii sunt nevoiți sa adăuga agenți de gust artificiali pentru a revenii la gustul adevărat. Chiar daca iți cumperi sucuri ambalate de cea mai înalta calitate – ele la fel diferă foarte mult de sucul proaspat. Iar unele sucuri de calitate inferioara chiar si nu conțin suc de fructe, si numai apa îndulcita cu agenți de gust de fructe. Nu ai nevoie de asemenea băuturi – mult mai bine este sa alegi apa sau suc proaspăt.

Alegere neutra: Bere

Berea este băutura preferata pentru majoritatea oamenilor, in special in zilele caniculare. Vestea buna este ca chiar daca încerci sa slăbești – o bere sau doua pe zi nu este o problema. Berea are conținutul de calorii cel mai redus in comparație de celelalte băuturi alcoolice , dar bineînțeles ca trebuie sa fim atenți la cantitate. Ai putea sa consumi fara probleme pana la 300 ml de bere pe zi, având grija la ceea cu ce o consumi. Consumul a unui pahar de vin, 300 ml de bere sau 50 ml de băuturi tari pe zi este permisa pentru toți care respecta regimul lui Ipocratis.

Alegerea cea mai buna: Apa

Apa ramane băutura cea mai potrivita pentru vara. Folosește-ti imaginația si prepara apa aromatizata adăugând diferite plante medicinale proaspete (menta, pătrunjel si altele) sau bucatele de fructe la fiecare pahar de apa pe care îl bei. Cel mai ușor este sa “aromatizezi” o întreaga sticla sau cana de apa si s-o savurezi in cursul întregii zile.

 

Rezumat
Ce să bem vara
Article Name
Ce să bem vara
Descriere
Este știut faptul ca vara trebuie sa consumam mai multe lichide.  Recomandat este sa mărim cantitatea de apa, pe care o consumam dar am putea sa ne potolim setea si cu alte băuturi. Vezi ce este mai bine sa bei in timpul verii pentru a fi in top forma:
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM