Ce să gătesc?

V-ați săturat să gătiți de câteva ori pe zi?

Atunci când petrecem tot timpul nostru acasă, pregătirea zilnică a meselor se poate transforma într-o provocare. Situația în care ne aflăm poate să rămână astfel ceva timp și de aceea este important să ne adaptăm și să ne păstrăm optimismul. Cu siguranță veți fi de acord că cea mai bună metodă de a ne asigura un meniu sănătos și echilibrat este gătindu-ne mâncarea. Astfel veți fi siguri că utilizați produse potrivite – fără grăsime adăugată, conservanți și coloranți. Profitați de stituație și învățați câteva noi rețete simple, sănătoase și delicioase.

Și totuși, cum să ne alimentăm sănătos și să nu petrecem ore întregi în bucătărie?

Dacă sunteți istoviți, nu mai știți ce să gătiți, simțiți că luați în greutate cu fiecare zi și vă întrebați când se va sfârși totul, continuați să citiți fiindcă avem o soluție.

Organizarea și pregătirea sunt ajutorii principali care vă vor economisi ceva timp.  De aceea, toți clienții noștri, pe lângă regimul alimentar propriu-ziu, primesc rețete ușor de pregătit pentru fiecare masă din regim. Aceest lucru înlătură automat întrebarea  “Ce să gătesc? “. Nu, nu vom gătim pentru voi, însă vă vom ajuta să dezvoltați obiceiuri alimentare sănătoase pentru toată viața. Veți învăța multe rețete noi delicioase pe care să le pregătiți pentru întreaga familie. Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar de la Top Forma, vedeți cum îl puteți comanda și  ce veți primi >>

Un truc ușor pe care îl puteți aplica chiar astăzi

Dacă lucrați acasă și nu aveți timp să pregătiți prânzul în timpul zilei, sau pur și simplu nu doriți să gătiți de câteva ori pe zi, cea mai simplă metodă de a vă asigura prânzul este pregătind cina și prânzul cu același produse. Astfel, odată cu pregătirea cinei, veți dispune și de prânzul pentru ziua următoare. Vezi propunerile noastre de prânz și cină.

Prânz și cină cu conopidă

Produse necesare pentru 2 porții :

600 g conopidă
50 g urdă
2 căței de usturoi
1 legătură de pătrunjel
2/3 linguriță de nucșoară
2 linguri de cremă de brânză

 

Puteți pregăti conopida în două moduri diferite, fierbând toată cantitatea de conopidă. Întâi de toate, spălați-o și rupeți-o în buchețele. Fierbeți într-o cratiță cu apă timp de 3-5 minute, după care scurgeți de apă.

După aceea, puneți jumătate din conopida fiartă într-o tavă mică,  condimentați cu sare, usturoiul mărunțit și nucșoara. Adăugați 50 g de urdă și amestecați bine. Coaceți conopida în cuptorul încălzit în prealabil la 180 de grade timp de aproximativ 20-25 minute, sau până prinde o culoare aurie. Înainte de a servi, garnisiți cu pătrunjelul tăiat mărunt. Puteți combina conopida cu file de pui copt la tigaie.

Este timpul pentru prânzul zilei următoare. La conopida pusă deoparte adăugați 2 linguri de cremă de brânză, sare și piper după gust și pasați. La piureul obținut puteți adăuga pătrunjel tăiat mărunt, mărar sau ceapă verde. Pregătiți într-o cutie cu o bucată de brânză, crutoane sau un ou fiert și puneți în frigier pentru ziua următoare. Ușor, rapid, delicios și sănătos!

 

La cină frigărui de pui, iar la prânz salată cu pui

Produse necesare pentru cină și prânz pentru 2 persoane:

600 g piept de pui
100 g ceapă, 200 g ardei roșu și verde
3-4 linguri de mix de condimente (rozmarin, cimbru. oregano, boia)
3 linguri de ulei de măsline
200 g varză
1 morcov de mărime medie
1
 lingură de muștar
2 linguri de sos de soia
2 linguri de suc de lămâie,
sare și piper după gust
6-7 bețișoare de bambus

Întâi de toate pregătiți marinada cărnii amestecând mixul de condimente cu 2 linguri de ulei de măsline și sare și piper după gust. Tăiați jumătate din piepturile de pui pe lungime în felii, iar cealaltă jumătate în cubulețe. Adăugați carnea în vasul cu marinada, amestecați și lăsați la frigider pentru aproximativ 30 de minute

În timp ce carnea se marinează, tăiați varza și răzuiți deasupra morcovul. Puneți salata pregătită într-un vas în frigider. Este timpul pentru dressing – amestecați 1 lingură de suc de lămâie cu o jumătate de lingură de muștar și sare după gust. Puneți totul într-un borcan mic, închideți și amestecați. Puteți pregăti o cantitate mai mare de acest dressing pentru a-l păstra în frigider pentru alte salate.

Acum este timpul să tăiați ceapa și ardeii în pătrățele ( potrivite pentru bețișoarele din bambus). Aranjați cubușoarele de pui pe bețișoare, alternând carnea, ardeiul și ceapa.

Amestecați sosul de soia și sucul de lămâie rămas și amestecați. Coaceți pe grill ( sau tigaie) feliile de pui la foc mediu, întorcând periodic pe alte părți, aproximativ 2-3 minute pentru fiecare parte. Puneți bucățile coapte în vasul cu suc de lămâie și sos de soia.

Continuați cu coacerea celorlalte frigăruiuli, întorcând period pe celelalte părți pentru a se coace unifor.  Acoperiți vasul cu folie de aluminiu și după ce s-au răcoriti, puneți-le în frigider. Sunteți gata să serviți frigărui de pui la cină. Garnisiți cu morcovi și castraveți tăiați fâșii.

Pentru prânz, amestecați varza și morcovul pregătit cu dressing, adăugați feliile de pui și amestecați.

Combinațiile de prânz și cină sunt numeroase și diverse, dacă vreți să continuăm să vă oferim rețete combinate, scrieți-ne!

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM