Ce să mănânc

V-ați gândit cât timp petreceți întrebându-vă ce să mâncați? Vă întrebați la micul dejun (10-15 min), vă este dificil să alegeți masa de prânz ( 20-30 minute), decizia cu privire la gustarea de după-amiază vă ia și ia cel puțin jumătate de oră din ziua de muncă, iar cina e cea mai grea (30-40) minute. Ați putea rezerva acest timp pentru ale gânduri și acțiuni mai plăcute și productive. Cum să o faceți? Aveți nevoie de două componente – un plan și o listă cu alimente de urgență. În acest articol vă vom arăta cum să le utilizați astfel încât să aveți mai mult timp pentru voi înșivă.

Planificați

Planificarea meselor săptămânale nu vă va lua mai mult de 30 de minute și veți economis cel puțin 30 de minute în fiecare zi! Acest obicei vă va face viața mai ușoară și vă va ajuta să vă alimentați corespunzător. Poate părea dificil la început, însă vă veți adapta treptat și o veți face cu plăcere. Urmați următorii pași pentru o planificare simplă și eficientă:

  • Pregătiți-vă un meniu săptămânal

Dacă urmați un regim alimentar personalizat, puteți sări peste acest pas fiindcă dispuneți de meniul potrivit pentru dumneavoastră.Dacă nu dispuneți de un regim, rezervați-vă 30 de minute în weekend pentru a plănui mesele din timpul săptămânii. Puteți transforma această activitate într-o distracție de familie – fiecare membru al familiei să propună câteva mese.

–          Peste o foaie de hârtie (sau în word), desenați un tabel cu 7 coloane ( zilele săptămânii) și 4 rânduri ( mesele zile – mic dejun, prânz, gustare de după amiază și cină), formând căsuțe pe care le veți umple cu mesele săptămânii.

–          Începeți cu micul dejun – includeți alimente pe care le preferați și știți că sunt potrivite pentru voi. Dacă nu dispuneți de prea multe idei, puteți repeta câteva mese.

–          Completați gustările de după-amiază. Puteți opta pentru fructe proaspte, uscate, chefir, iaurt, nuci și alte. Nu e necesar ca toate gustările să fie diferite, puteți consuma fructe în toate cele 7 zile – cel mai important este să umpleți tabelul!

–          La cină, optați pentru mese care vă plac și sunt benefice. Nu uitați să includeți pește într-o zi a săptămânii. Puteți planifica 2 mese de post în care nu veți consuma carne, și două cu carne. Variantele sunt nenumărate! Dacă urmați un regim alimentar Top Forma, știți că în profilul personal dispuneți rețete sănătoase pe care le puteți pregăti pentru întreaga familie și nu vă mai întrebați: “Ce să gătesc azi?”.

–          Completați căsuțele pentru masa de prânz. Pentru a vă face viața mai simplă, puteți alege mesele de la cină pe care le-ați consuma și la masa de prânz, și să le puneți pentru ziua următoare. Dacă aplicați acest truc simplu, tot ce trebuie să faceți este să pregătiți o cantitate dublă pentru prânzul de mâine.

 

  • Faceți o listă de cumpărături conform meniului creat de voi.

Cumpărăturile sănătoase sunt o parte esențială a alimentației sănătoase și organizării acesteia. Organizând în mod corespunzător, alimentația sănătoasă și procesul de slăbire devin mult mai simple.

Nu-i așa că ar fi minunat dacă coșul nostru de cumpărături s-ar umple de la sine cu produsele de care avem nevoie pentru a ne alimenta sănătos și delicios? Acum este posibil!Dacă urmați un regim alimentar de la Top Forma, dispuneți de o listă de cumpărături în profilul personal, cu toate produsele necesare regimului pentru perioada aleasă de dumneavoastră. Rămâne doar să țineți cont de această listă atunci când faceți cumpărături.

Lista de cumpărături ne ajută să fim mai organizați, iar acest lucru face alimentația sănătoasă și urmarea regimului și mai simplă.

 

  • Urmați regimul vostru!

Având un meniu săptămânal, nu veți pierde nicio minută întrebându-vă ce să consumați. Trebuie doar să respectați regimul și să savurați viața!

 

Alimente de urgență

Indiferent de faptul că urmați un regim alimentar pregătit de un specialist sau de voi înșivă, mereu există situații în care e imposibil să respectăm cu strictețe. Acestea sunt situațiile în care suntem extrem de ocupați sau nu am reușit să organizăm corect timpul. Oricare ar fi motivul, ni se pare imposibil să găsim timp pentru a mânca. Există o soluție pentru asemenea situații – alimetele de urgență.

Una din cele mai importante condiții pentru a intra în formă este alimentația regulată. După cum deja știți, celelalte sunt alimentația de calitate și în cantități moderate, alimentația regulată fiind ocupând 60% dintr-un regim alimentar.  Cu alte cuvinte, orice am face, nu trebuie să omitem nicio masă! În ajutor ne vin alimentele de urgență.

Acestea sunt alimentele pe care le putem lua cu noi oriunde ne-am afla și ne permit să ne alimentăm regulat. Nu uitați că aceste alimente nu pot înlocui un mic dejun, prânz și cină, însă ne ajută să ne descurcăm de minune în situațiile de urgență.

Iată lista nostră de alimente de urgență:

Pentru gustările dintre mese ;

–          Un pachețel de stickuri

–          Fructe uscate

–          Chefir

–          2-3 felii de pâine crocantă

–          2-3  biscuiți obișnuiți

 

Pentru mesele principale (prânz și cină):

–          400 g iaurt

–          Un sandviș din 2 felii de pâine integrală, 30 g file de curcan, 50 g brânză și legumă

În ceea ce privește sandvișul, vă recomandăm să optați pentru mezeluri și brânzeturi cu conținut scăzut de grăsimi

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar, îl puteți comanda de aici.

Rezumat
Ce să mănânc
Article Name
Ce să mănânc
Descriere
V-ați gândit cât timp petreceți întrebându-vă ce să mâncați? Vă întrebați la micul dejun (10-15 min), vă este dificil să alegeți masa de prânz ( 20-30 minute), decizia cu privire la gustarea de după-amiază vă ia și ia cel puțin jumătate de oră din ziua de muncă, iar cina e cea mai grea (30-40) minute. Ați putea rezerva acest timp pentru ale gânduri și acțiuni mai plăcute și productive. Cum să o faceți?
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM