Cum funcționează dietele moderne?

 

Nu există o dietă universală, pentru că fiecare persoană este diferită. E adevărat că puteți pierde în greutate respectând orice nouă dietă la modă, dar ce se întâmplă după aceea? Vi se propune următoarea dietă-minune pe care să o încercați, în speranța că va fi ultima. Apoi urmează alta, chiar mai miraculoasă decât ultima, și apoi a patra, a cincea și astfel ajungeți să cunoașteți toate dietele care sunt populare, însă niciuna nu vă cunoaște pe voi!

Nu este dificil să urmați o dietă, știind că o faceți doar pentru o perioadă limitată de timp (90 de zile, o lună, două săptămâni etc.). Atitudinea celor care urmează o astfel de dietă este: “Pot s-o fac, doar X zile rămase și am terminat“. Cu alte cuvinte, “îndurați”. Aceasta este capcana. După ce “chinul” s-a terminat, sunteți cu X kg mai slabi și cu răbdarea epuizată. Vă întoarceți la vechile obiceiuri alimentare și, în consecință – la vechea greutate…

Înfometarea

Dietele la modă sunt populare pentru că vă “ajută” să slăbiți. Dar cu ce preț? De multe ori, prețul este chiar sănătatea voastră. Cea mai simplă metodă este înfometarea – este simplu – consumați mai puține calorii decât o faceți în mod normal. Exact pe acest lucru se bazează dietele la modă – într-un fel sau altul vă fac să vă înfometați. Diminuarea drastică a consumului zilnic de calorii duce la pierderea în greutate, însă poate aduce cu sine și pierderea masei musculare și poate cauza daune serioase sănătății, în special acum, în condiții de pandemie. Cel mai inofensiv efect secundar al dietelor periculoase este încetinirea metabolismului. Respectarea unor astfel de diete atât de restrictive poate duce la săderea imunității și a funcțiilor de apărare ale organismului.

Da, este adevarat că suntem nevoiți câteodată să reducem drastic porțiile de mâncare pentru a ne atinge obiectivele, însă acest lucru nu înseamnă că trebuie să ne înfometăm, ci înseamna că trebuie sa mâncăm atât cât ne este necesar. Un regim alimentar sănătos se recomandă în funcție de starea de sănătate a individului si de stilul său de viață. Tocmai de aceea specialiștii noștri pregătesc în mod personalizat regimul clienților, pe baza completării unui chestionar, care se referă nu numai la obiectivele de atins, ci și la starea d-voastră de sănătate, nivelul de activitate fizică, vârstă și mulți alți factori importanți care influențează  cantitatea alimentelor de care aveți nevoie în regim. Vezi chestionarul>>

Efectul Yo-Yo

Dacă după respectarea unei diete populare te întorci la vechile obiceiuri, atunci și kilogramele de care ai reușit să scapi se vor întoarce, iar efectul Yo-Yo va fi inevitabil. Pentru a pastra greutatea, dieta trebuie să devină stilul tău de viață. Alimentația sănătoasă – în mod regulat, moderat și de calitate este singurul mod în care puteți să fiți siguri că vă puteți păstra greutatea dorită.

Lipsa diversității

Dacă o dietă pe care o alegeți vă recomandă să excludeți din meniu o serie de alimente sau să consumați doar un anumit tip de mâncare, ar trebui să vă întrebați daca aceasta este benefică pentru sănătatea d-voastră. Pentru a asimila intregul set de vitamine, minerale și nutrienți, corpul nostru are nevoie de o varietate de alimente pentru a funcționa în condiții normale. Dietele sănătoase nu vă interzic consumul de alimente, ci vă învață. Nu vă recomandă ce să nu mâncați, ci vă învață când și cât să o faceți. În acest tip de dietă, toate alimentele sunt permise, atâta timp cât nu vă afectează sănătatea. Secretul constă în a fi consumate în mod regulat și moderat. Tocmai de aceea, în cadrul programelor recomandate de Top Forma nu există restricții la alimente, iar în ziua liberă puteți mânca orice, doar să nu vă afecteze starea de sănătate. Aflați mai multe despre programele si regimurile noastre.

Boli

Decizia de a urma o dietă oarecare poate să fie periculoasă pentru cei cu anumite probleme de sănătate, pentru mamele care alăptează sau femeile însărcinate. Dacă suferiți de gastrită, colită, diabet, rezistență la insulină, aveți un nivel ridicat de colesterol, psoriazis, afecțiuni ale glandei tiroide, atunci trebuie să vă adaptați dieta la problemele d-voastră de sănătate și nu se recomandă sub nicio formă să urmați una dintre dietele populare cunoscute. Dacă suferiți de una dintre aceste afecțiuni, specialiștii noștri vă vor face recomandări specifice și vor adapta regimul în concordanță cu boala. Nu trebuie decât să completați chestionarul și să menționați, acolo unde este cazul, care sunt problemele de sănătate. Către chestionar<<

Menținerea unei diete diversificate și echilibrate este extrem de importantă pentru a pastra sistemul imunitar puternic, de aceea specialiștii nu recomandă dietele restrictive, înfometarea sau excluderea anumitor alimente din meniu, în special acelor persoane care sunt predispuse la infecții virale.

Cura de slăbire sănătoasă – CUM?

Dacă vă doriți să eliminați kilogramele în plus o dată pentru totdeauna și să vă îmbunătățiți starea de sănătate – dietele populare nu sunt o soluție pentru a atinge acest obiectiv. În loc să vă lăsați tentat de rezultatele rapide pe care le oferă o dietă restrictivă, mai bine v-ați gândi ce puteți schimba în alimentația d-voastră pentru a obține pentru totdeauna greutatea dorită.

Respectând regimul, conceput special pentru d-voastră, ținând cont de starea de sănătate, obiective și preferințele culinare, treptat veți ajunge să învățați să vă hrăniți corect. În momentul în care alimentația corectă devine un mod de viață, veți reuși să vă mențineți în formă în mod natural și fără niciun efort. Veți ajunge să decideți singuri cum, cât și când trebuie să mâncați, decizie care va veni din interior, din dorința de a trai și a te simți sănătos. Vă puteți comanda aici regimul alimentar personalizat.

Regimul personalizat – Principii

În cadrul programelor Top Forma, specialiștii vă concep meniul în așa fel încât să asimilați toți nutrienții de care aveți nevoie în fiecare zi. Regimul d-voastră va conține doar alimentele pe care le agreați, în cantitatea și consistența care să va ajute să vă atingeți obiectivul, fără să vă priveze de cele mai importante vitamine. Astfel că, vă veți atinge obiectivul fără riscuri și fără să vă afecteze sănătatea. Pentru mai multe detalii, vezi aici un exemplu de meniu zilnic.

Cum și de ce te ajută să slăbești un regim personalizat?

În cadrul programelor Top Forma, secretul este în personalizare, deoarece aportul de energie calorică și raportul dintre grăsimi, carbohidrați și proteine ​​sunt determinate în funcție de starea de sănătate și de obiectivele d-voastră. Metodologia noastră se bazează pe concepte demonstrate de accelerare a metabolismului. În aceste programe nu există alimente interzise, însă unele dintre ele pot fi consumate doar într-o anumita zi – “Ziua Liberă”. Regimurile pregătite de către specialiștii noștri se bazează pe metode sănătoase de slăbit, astfel încât pierderea în greutate să fie controlată și menținută, pentru a evita obținerea efectului Yo-Yo.

Avantajele regimului personalizat:

  • Regimul conceput special pentru d-voastră nu vă interzice nimic – ci vă învaţă. Nu vă spunem ce să nu mâncați, ci când şi cât să consumați. În cadrul programelor noastre, toate alimentele care nu dăunează sănătății sunt permise. Secretul este de a le consuma regulat şi moderat.
  • În cadrul programelor noastre, nu vă veți înfometa – pentru că regimul va fi conceput în concordanță cu cantitatea de alimente de care aveți nevoie. Pierderea greutății în mod sănătos este pentru totdeauna. Modul recomandat de pierdere în greutate este încet si stabil – aproximativ 1 – 1.5 kg pe săptămână. Aceasta este regula slăbirii sănătoase şi ne ajută să slăbim controlat şi să menţinem kilogramele dorite, evitând efectul yo-yo.
  • Vă veți îmbunătăți starea de sănătate. Persoanele care au urmat un regim personalizat ne-au mărturisit că au căpătat mai multă energie, tensiunea arterială s-a normalizat, glicemia a intrat in limite normale, iar colesterolul rău s-a diminuat.

 

Experiențe personale care au avut rezultate după urmarea unui regim personalizat

Am selectat o mică parte dintre poveștile de succes împărtășite de clienții noștri care au urmat o dietă personalizată cu un program Top Forma:

Planul de alimentație este atât de ușor de urmat, încât nu am simțit că respect o dietă. M-a ajutat să devin mai organizat cu mesele și să nu mai pierd timp și energie întrebându-mă ce să mănânc. Am pierdut 6 kg, fără a simți că mă înfometez în vreun moment. Soția și prietenii mei sunt impresionați de rezultatele pe care le-am obținut. Doar o lună în care am ținut acest program m-a făcut un om mai bun, iar acum pot să-mi imaginez ce schimbări fantastice se pot produce când voi trece la următorul nivel și voi alege un plan și mai complex.” Alin B. A pierdut 6 kg în 1 lună.

Mă numesc Elena. Ani la rând m-am îngrășat și am ajuns la 95 kg. Prietena mea, care slăbise vizibil, mi-a spus că urmează un regim pregătit de la Top Forma și am decis să încerc. Deja de trei luni țin regimul și am slăbit cu 10 kg – de la 95 kg la 85 kg. Schimbarea e vizibilă. Colegele mele mă încurajează. Mulțumesc echipei Top Forma pentru o comunicare eficientă, corectă și utilă. Mulțumesc specialistului pentru empatia de care a dat dovadă, pentru regimul sănătos și de calitate pe l-a pregătit, pentru întreaga muncă și pentru felul în care regimurile sunt în conformitate cu starea psihologică a fiecăruia. Intenționez să continui să mănânc în acest mod, care deja a devenit pentru mine un mod de viață. Recomand celor care sunt nehotărâți să facă primul pas. Sunt convinsă că nu vor regreta, ci dimpotrivă. – își vor face un mare bine. Vă doresc succes și o comunicare la fel ca cea a Top Formei, și anume – grijă, receptivitate, educație și iubire. Fiți sănătoși!” Elena. Minus 10 kg în 3 luni.  Vezi alte povești de succes>>

Așadar, pentru a slăbi în mod sănătos, este nevoie să vă hrăniți corect, pentru a descoperi un regim alimentar normal. Dietele din popor cunoscute nu vă pot recomanda acest lucru. Ba chiar dimpotrivă – vă determină să depindeți de ele, fără măcar să vă cunoască problemele și preferințele. Pe de altă parte, respectarea unui regim conceput special pentru d-voastră presupune o comunicare permanentă cu specialiștii nostri, care vă ajută să descoperiți cum să vă hrăniți și să căpătați obiceiuri alimentare sănătoase. Urmând un astfel de regim, treptat veți începe să vă hrăniți corect. Iar corect înseamnă în mod regulat și moderat. La finalul programului, veți fi capabil să decideți singuri cum, cât și când să vă hrăniți. Ce preferați – să vă adaptați rutina zilnică la o dietă oarecare sau să aveți un regim conceput pentru d-voastră în funcție de obiceiurile zilnice? Completați chestionarul și începeți încă de pe acum >>

 

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM