Cum să ne descurcăm cu aciditatea gastrică

Aciditatea gastrică este una dintre cele mai frecvent răspândite probleme de digestie și afectează aproximativ 60% dintre persoanele între 35 și 65 de ani. Modul de alimentație este factorul principal care influențează asupra apariției acidității gastrice.

Ce este aciditatea gastrică?

Aciditatea gastrică este senzația de arsură în partea superioară a abdomenului, drept rezultat al întoarcerii conținutului de acid clorhidric în esofag, așa-numitul reflux.  .

Ce alimente provoacă arsuri

Cauza principală a arsurilor este mâncatul peste măsură. Problema se intensifică dacă abuzăm de consumul de alimente care provoacă aciditatea gastrică. Aceste alimente sunt prăjelile, brînzeturile afumate, conservele de carne și pește, alimenele acre, băuturile carbogazoase, murăturile, precum și alimentele picante și extrem de sărate.

Ce băuturi să evitați

Dacă suferiți de hiperaciditate gastrică,este recomandat să evitați băuturile care provoacă secreția acestora. Capacitatea de provoca screția acidului gastric o au următoarele băuturi : bere, vin, lapte proaspăt, cafea, băuturile nealcoolige carbogazoase și ceaiul care coține cafeină. De exemplu, consumult de bere timp de o oră mărește dublu cantitatea acidului gastric. Laptele proaspăt este amăgitor în ce privește aciditatea. Inițial, acesta ușurează durerea de stomac, însă mai apoi provoacă secreția abundentă a acidității gastrice.

Alimente împotriva hiperacidității

Dacă suferiți de hiperaciditate gastrică, încercați să consumați câte jumătate de orez fiert drept antiacid. Carbohidrații complecși din orez absorb excesul de acid gastric și ușurează simptomele.

Leguminoasele, în special fasolea, precum și proumbul ( în cantități moderate) au capacitatea de a neutraliza acizii din stomac. Alte alimente care conțin carbohidrați compuși, precum pâinea, de asemnea pot ajuta să ne descurcăm cu senzația neplăcută. O bucată de pâine este suficientă. Orice alimente ați folosi drept antiacide, nu exagerați cu cantitățile. Mâncatul în exces al oricărui alimente face ca stomacul să producă mai mult acid necesar digestiei.

Regimul alimentar este cel mai eficient mod de prevenire și descurcare cu problema neplăcută. Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, îl puteți comanda de aici. 

Rezumat
Cum să ne descurcăm cu aciditatea gastrică
Article Name
Cum să ne descurcăm cu aciditatea gastrică
Descriere
Aciditatea gastrică este una dintre cele mai frecvent răspândite probleme de digestie și afectează aproximativ 60% dintre persoanele între 35 și 65 de ani. Modul de alimentație este factorul principal care influențează asupra apariției acidității gastrice.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM