Cum să ne alimentăm pe timp de iarnă

Organismul  ne dă indicii despre cum să ne hrănim iarna. Pe durata perioadei reci corpurile noastre au nevoi specifice, iar, pentru a se simți bine, noi trebuie să ne conformăm acestora. Avem nevoie de mai mult somn;  mai mult timp petrecut la călduț; o atitudine mai cu grijă și o alimentație diferită.

Nu fiți surprinși de faptul că pe timpul iernii vi se face poftă de mâncăruri grele , abundente și care vă încălzesc – este un motiv pentru aceasta. El se ascunde sub proprietatea înnăscută a corpurilor noastre de a ne da indicii despre ce este cel mai bun pentru noi.

Vă propunem câteva moduri de a oferi corpului vostru tot de ce are nevoie pe timp de iarnă, fără ca aceasta să reflecte asupra cântarului.

Mâncați ceea ce vă ”încălzește”

Încălziți-vă incluzând în meniul dumneavoastră supe de legume, linte fiartă picantă,  fasole coaptă și altele. Gătiți folosind condimente ca piperul negru,  ghimbir, cardamom,  cuișoare,  anason  etc.  Aceste condimente vă oferă confortul zilelor de iarnă și fac să savurați delicioasele bucate!

 

Gătiți

Iarna e acel sezon în care mancarea bazată pe crudități devine dificilă și nepotrivită. Corpurile noastre au nevoie de mâncare caldă și este foarte important să le asigurăm acest lucru. Legumele pe care de obicei le pregătiți drept salată le puteți găti în moduri diverse : coapte, la abur, înăbușite. În acest mod, veți oferi corpului vostru ceea de ce are nevoie și veți continua să vă hrăniți sănătos. Dacă țineți regimul de la Top Forma, nu uitați că atunci când aveți legume la alegere puteți să le consumați sub ce formă doriți – crude sau gătite. Unica condiție este să utilizați cantitatatea minimă de grăsime la pregătirea lor. .

Este important să mâncați și fructe și legume proaspete,  pentru a vă aproviziona cu  enzime. Rația proaspete – gătite trebuie să fie în folosul celor gătite.

Consumați alimente rădăcinoase’’

Corpul vostru se va simți bine în perioada rece dacă îi veți oferi mâncare mai solidă. Să nu credeți că vă sfătuim să mâncați cărnuri grase și mâncăruri caloriinice. Plantele leguminoase și rădăcinoase vă pot oferi energia de care corpul vostru are nevoie. Nu întâmplător iarna este sezonul acestor legume : cartof, morcov, ridiche, țelină, sfeclă roșie. Nu ezitați să le includeți în meniul vostru.

Profitați de imunostimulanții naturali

Adăugați usturoi la mâncarea voastră cât mai des posibil, în special iarna. Încercați să includeți în meniul vostru zilnic diverse legume frunzoase. Consumați des alimente bogate în vitamine  (citrice, kiwi, varză de Bruxelles, papaya și altele) și zinc (nuci, semințe, legume frunzoase). În acest mod veți întări sistemul vostru imunitar și vă veți bucura de o sănătate și un tonus bun întreaga iarnă.

Încălziți-vă cu băuturi

Începeți ziua cu suc proaspăt de lămâie în apă caldă, în loc de rece, pentru a nu stresa organismul de dimineață. Este recomandat ca toate băuturile pe care le consumați să fie de temperatura camerei, nu reci ca gheața. Încălziți-vă consumând diverse ceaiuri din ierburi și băuturi din lapte.

Dacă încă nu aveți un regim alimentar, îl puteți comanda de aici.

Rezumat
Cum să ne alimentăm pe timp de iarnă
Article Name
Cum să ne alimentăm pe timp de iarnă
Descriere
Organismul  ne dă indicii despre cum să ne hrănim iarna. Pe durata perioadei reci corpurile noastre au nevoi specifice, iar, pentru a se simți bine, noi trebuie să ne conformăm acestora. Avem nevoie de mai mult somn;  mai mult timp petrecut la călduț; o atitudine mai cu grijă și o alimentație diferită.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM