Cum să păcălim apetitul

Vă întristați de fiecare dată când vă cântăriți? Probabil faceți parte din categoria de oameni care nu reușesc să piardă în greutate în pofida efortului depus.

Există numeroase motive pentru care anumite persoane slăbesc mai ușor decît altele, metabolismul având un rol crucial. Vestea bună este că fiecare poate accelera propriul metabolism și se poate descurca cu dorința permanentă de mâncare, având grijă nu doar la ceea ce consumă, ci și la cât de des consumă.

Vă propunem câteva sfaturi cu care puteți păcăli apetitul vostru și menține silueta perfectă fără prea mult efort.

Metabolism rapid – metabolism lent

Accelerarea schimbului de substanțe este o reacție firească a organismului, care îl protejează de reducerea bruscă a caloriilor. O asemenea scădere este observată adesea în cadrul dietelor drastice. Corpul se obișnuiește cu un regim redus de calorii și începe să adune rezerve. Această condiție nu este o boală incurabilă ci un proces reversibil! Viteza schimbului de substanțe este influențată de vârstă, sex, gene și structura corpului – cu toate acestea, poate fi controlată! Cel mai probabil nu veți fi surprinși de faptul că metabolismul poate fi accelerat eficient prin alimentație corectă și activitate fizică regulată.

Alimentați-vă regulat

Aceasta înseamnă să nu lăsați organismul flămând mai mult de 4 ore și să luați masa la fiecare 3,5 ore.  Schimbul de substanțe se intensifică după fiecare masă. Din acest motiv, alimentați-vă frecvent, în porții mici. Nu omiteți micul dejun fiindcă corpul vostru ar interpreta acest lucru ca pe o înfometare și în consecință va încetini metabolismul cu scopul de a ‘economisi”elemente nutritive.

Umpleți farfuriile cu fibre

Străduiți-vă ca pe farfuria voastră să nu domine alimente cu un conținut ridicat de calorii și co o valoare nutritivă nesemnificativă (produse de panificație și semipreparate). Optați pentru alimente bogate în fibre. Acestea vă vor menține sătui mai mult timp și nu veți greși dacă le veți include la fiecare masă.

Luați gustări regulate și sănătoase

Nu vă lipsiți de gustările dintre mese. Optați pentru alimente care vă vor ajuta să vă simțiți sătui mai mult timp. Gustările dintre mese ( dintre mic dejun și prânz și cea dintre prânz și cină) sunt necesare pentru a reuși să ne alimentăm la fiecare 3-4  și să accelerăm metabolismul. Cu scopul de a atinge și/sau menține kilogramele dorite, alegeți alimente sănătoase pentru aceste gustări. Evitați alimentele prelucrate – acestea au un conținut ridicat de sare și zahăr și nu fac decât să vă intensifice apetitul și să consumați mai mult. Fructele și alunele, în cantități moderate, sunt cele mai bune alegeri.

Savurați mâncarea

Vă grăbiți de fiecare dată când luați masa? Dacă răspunsul este DA, încercați să mișcorați ritmul. Digestia este un proces complicat care începe din momentul în care ne gândim la mâncare. Anumite substanțe încep să lucreze pentru a transmite semnale creierului. Aceste semnale activează alte celule care în consecință încep să descompună mâncarea, transformând-o în energie.  Încercați să mestecați mai lent timp de un timp mai îndelungat. Priviți mâncarea și savurați aroma. Făcând acest lucru veți permite semnalului precum că sunteți sătui să ajungă la creier. Dacă vă alimentați prea repede , cel mai probabil veți mânca în exces.

Dacă vă alimentați după un regim, veți economisi timp, nu vă veți mai întreba ce să consumați și veți avea timp să savurați mâncarea. Fiecare regim alimentar personalizat conține cel puțin 4 mese pe zi, ceea ce ne ajută să ne descurcăm cu apetitul puternic încă din prima săptămână.

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, îl puteți comanda de aici.

Rezumat
Cum să păcălim apetitul
Article Name
Cum să păcălim apetitul
Descriere
Există numeroase motive pentru care anumite persoane slăbesc mai ușor decît altele, metabolismul având un rol crucial. Vestea bună este că fiecare poate accelera propriul metabolism și se poate descurca cu dorința permanentă de mâncare, având grijă nu doar la ceea ce consumă, ci și la cât de des consumă.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM