Curățenia de primăvară a organismului

Primăvara a sosit, și cu ea – perioada de detoxifiere. Acest an, la curățenia de primăvară, nu uitați să acordați atenție specială și bucătăriei, dulapurilor cu alimente și frigiderului. În special în situația de izolare, aceasta vă va salva de la luarea în greutate a kilogramelor în plus. Cea mai bună metodă de a vă alimenta sănătos este să aveți la dispoziție mâncare sănătoasă. Nu vă vom forța să aruncați toate produsele nesănătoase (fiecare are nevoie de o bucată de ciocolată sau de o lingură de înghețată din când în când), însă vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să profitați de noul sezon pentru a vă alimenta sănătos.

 

Dacă doriți să dați jos kilogramele în plus în timp ce stați acasă, avem o veste bună pentru voi! Primăvara este anotimpul în care apetitul scade în mod firesc – acea perioadă a anului în care vă veți obișnui mai ușor cu cantitățile mai mici de mâncare. Încercați cu un regim alimentar personalizat – profitați de situația creată pentru a asimila obiceiuri alimentare corecte pentru toată viața. Completați chestionarul și începeți schimbarea chiar acum.  Către chestionarul de comandă a regimului>>

Iată câteva sfaturi simple și eficiente pe care le puteți aplica de mâine:

 

Pasul 1: Încărcați-vă frigiderul cu fructe și legume proaspete

Fructele și legumele proaspete pot fi calificate drept superalimente fiindcă conțin cele mai mari cantități de elemente nutritive. Optând pentru fructele și legumele sezoniere puteți fi siguri că primiți cea mai bună combinație de vitamine și minerale posibilă. Nu ezitați să includeți următoarele „superalimente“ în lista voastră de cumpărături de primăvară.

Legume:  

Fasolea verde –  o sursă bogată de vitamina C și tiamină – ușurează simptomele alergiilor de primăvară și ajută la depășirea depresiei de primăvară.

Salatele verzi  sunt un antioxidant minunat. Rapid, ușor și accesibil –  legumele frunzoase sunt exact ceea de care are nevoie organismul pe timpul primăverii. Experimentați cu salata verde și încercați să evitați iceberg.

Rucola – aceste frunze mici sunt o completare minunată a fiecărei salate și o sursă minunată de magneziu, întărind oasele și sistemul imunitar.

Ridichi – o sursă delicioasă de vitamina C. Nu aruncați frunzele acestora – sunt bogate în vitamina C, calciu, proteine și conferă un gust interesant meselor voastre.

Ceapă verde –  are funcția de antioxidant, scade tensiunea arterială și reduce riscul de boli cardiovasculare. Acționează în calitate de antihistaminice – extrem de benefic persoanelor predispuse alergiilor.

Spanac – 80 g de spanac proaspăt și 200 g spanac gătit este jumătate din doza zilnică necesară de vitamina C. Deține un conținut ridicat de acid folic, care este extrem de important pentru făt și mamă, cât și alte substanțe minerale   (natriu, potasiu, magneziu, fier, fosfor, calciu, iod, mangan, cupru). Nu conține grăsimi și colesterol.

Dovlecei – Dovleceii sunt legume cu un conținut ridicat de potasiu, natriu, calciu, magneziu, fosfor, fier, vitamina A, C, B1 și B2, precum și un conținut ridicat de acizi organici. Mulțimea substanțelor benefice și cele 21 calorii/ 100 g demonstrează că prezența acestora în meniul de primăvară și vară este obligatoriu.

Fructe:

Cireșe  – cireșele sunt bogate în potasiu, antioxidanți , fibre și un au un conținut de calorii mai scăzut decât majoritatea fructelor. Consumați-le proaspete, nu ca ingredient la deserturi! Sunt suficient de dulci și delicioase.

Caise– conținul de beta caroten, potasiu și vitamina C tranformă caisele în fructul de primăvară perfect. Acestea contribuie la prevenirea bolilor cardiovasculare, îmbunătățesc vederea și au un conținut de calorii mai mic decât cireșele. Le puteți consuma proaspete sau uscate.

Căpșune – acest fruct delicios și scăzut în calorii aduce o senzație minunată de prospețime. Sunt bogate în vitamina C și sunt o sursă bună de potasiu, magneziu și fier. Măresc nivelurile colesterolului „bun“ și contribuie la sănătatea inimii.

Pasul 2: Optați pentru care mai ușoară

Nu e problemă dacă meniul nostru include carne roșie din când în când, însă majoritatea din noi abuzează de acest aliment. Cantitatea recomandată de carne roșie este o porție pe săptămână ( aproximativ 200  g ). Primăvara e timpul potrivit să includeți mai mult pește și carne de pui în meniul vostru.

Carnea albă a puiului conține mai puține calorii, însă și un conținut mai scăzut de fier, zinc, vitamina B6 și B12. Diversificați meniul vostru optând pentru diverse părți ale puiului și fiți creativi.

Dacă vreți să consumați carne de vită – cea mai bună variantă este cea pregătită de voi înșivă. Optați pentru carnea cu un conținut mai scăzut de grăsimi, precum pulpa și ceafa. Cele mai sănătoase metode de preparare a cărnii de vită este la cuptor, fiartă sau înăbușită.

Încercați să reduceți consumul de măruntaie la maxim o dată pe săptămână.

Pasul 3: Renunțați la pâinea albă

Pâinea albă conține doar unul dintre cele 3 elemente nutritive ale bobului de grâu – endosperm. Aceasta înseamnă că o mare parte din valoarea nutritivă a bobului lipsește – fibre, vitamina B6, zinc, crom, acid folic și magneziu.

Optați pentru pâine produsă din 100% culturi de cereale. Dacă nu puteți pronunța unul dintre compușii de pe ambalaj – nu cumpărați pâinea. Adesea,componentele dificil de citit indică faptul că la producerea pâinii au fost folosite substanțe dăunătoare sănătății.

Pasul 4:  Desert sănătos

Nu trebuie să renunțați complet la deserturi – le puteți transforma într-o variantă sănătoasă. De exemplu, înlocuiți zahărul cu stevie, ciocolata cu lapte cu ciocolată neagră, băuturile dulci din lapte cu  un fruct de sezon. Optați pentru fructe întregi în loc de sucuri, pentru a asimila la maxim beneficiile fructelor – fibre, vitamine și minerale.

Faceți curat în casă și în frigider și improvizați cu alimentele de sezon!  Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, îl puteți comanda de aici.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM