De ce nu slăbesc?

 

„Acel moment în care te urci pe cântar și vezi că nu este nicio schimbare…“ Pentru persoanele care încearcă să slăbească, lipsa schimbării în greutate este descurajatoare, duce la stres și dezamăgire. Oricare ar fi motivele pentru care nu reușim să atingem kilogramele dorite, care sunt greșelile pe care clienții noștri ne împărtășesc că le fac cel mai des și cum să găsim motivarea de a continua?  

Pierderea kilogramelor în plus este un proces dificil și depinde de mulți factori, atât exteriori cât și interiori. Acești factori influențează asupra schimbului de substanțe și schimbă modul în care corpul nostru chetuie energia. Cei mai frecvenți factori care împiedică slăbirii sunt următorii :

Consumați prea puțină mâncare

Probabil considerați că dacă veți consuma mai puțin, veți slăbi mai rapid, însă lucrurile stau cu totul altfel. Reducerea drastică a porțiilor și omiterea meselor nu duce la rezultatele dorite. Efectul creat de reducerea drastică a porțiilor este un metabolism lent. Adesea limitarea strictă a alimentației duce la efectul invers – vă veți limita o anumită perioadă, însă după aceea veți consuma cantități mult mai mari decât este necesar și vă veți stresa organismul.

Omiteți anumite grupe de alimente

O mare parte dintre clienții noștri ezită să includă în regim alimente precum pâine, spaghete, cartofi, orez și alți carbohirați. Adevărul este că carbohidrații complecși conțin substanțe nutritive valoroase precum fibrele. Ceea ce contează este cantitatea, nu grupul de alimente. Același lucru este valabil și pentru grăsimi – utilizarea acestora în cantitățile corecte nu vă va dăuna, ci doar va face mesele voastre mai delicioase.

Repetați regimul/ Monotonie

Atunci când persoanele sunt satisfăcute de rezultatul inițial decid să repete regimul. După aceea urmează dezamăgirea. Organismul nostru are memorie și dacă îi oferim aceleași alimente în aceleași gramaje și la aceleași ore are loc obișnuirea, iar corpul încetează să reacționeze în același mod. Pentru ca să continuăm să pierdem în greutate trebuie să provocăm din nou metabolismul. Fiecare persoană este diferită iar abordarea trebuie să fie diferită, adaptată la o mulțime de factori , precum și viteza de atingere a rezultatelor.

Așteptările voastre sunt nerealiste

Pierderea în greutate este de obicei un proces lent. Foarte multe persoane pierd răbdarea înainte de a-și atinge scopul final. Momentul în care pierderea în greutate are loc mai rapid la începutul regimului, după care mai lent, este un factor cheie în motivarea de a continua regimul.

O altă problemă de bază este faptul că majoritatea au așteptări nerealiste cu privire la ce este realizabil cu o dietă sănătoasă și exerciții. Trebuie să știți vă pierderea în greutate a mai mult de 10 kg într-o singură lună este nesănătoasă, dificil de realizat și inutilă, fiindcă slăbirea rapidă, pe lângă faptul că nu este benefică, duce la efectul yo-yo.

Vă focalizați atenția doar asupra mâncării

În loc să vă focalizați atenția asupra fiecărei bucăți, transformați regimul într-un mod de viață. Astfel veți fi mai sănătoși și mai slabi. Redirecționați-vă atenția asupra scopului de lungă durată și dezvoltării obiceiurilor sănătoase.

Focalizarea asupra mâncării, repetarea aceluiași regim, așteptarea rezultatelor rapide și consumul insuficient de alimente nu doar reduc șanșa voastră de a slăbi, ci și influențează negativ asupra motivației voastre.

Nu uitați că în procesul de pierdere în greutate cele mai importante sunt măsurătorile voastre în centimetri, nu kilogramele. Grăsimile din jurul abdomentul sunt deosebit de importante fiindcă acolo se depun grăsimi „periculoase“. Depunerea acestor grăimi este un factor de risc în dezvoltarea bolilor cardiobasculare, inclusiv a infarctului și accidentului vascular cerebral. În cazul femeilor, dimensiunea din jurul buricului nu trebuie să depășească 88 cm, iar la bărbați 102 cm. Este important să urmați progresul în măsurători dacă faceți sport, fiindcă în acest caz se depun kilograme și de la mușchi.

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, nu mai amânați, comandați completând chestionarul de aici.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM