De ce nu slăbesc?

Acel moment în care te urci pe cântar și vezi că nu e nicio schimbare…

Pentru persoanele care încearcă să slăbească, lipsa schimbării în greutate este un fapt descurajator care duce la stres și dezamăgire. Însă care sunt cauzele pentru care nu atingem rezultatele dorite, care sunt greșelile pe care le facem și cum să găsim motivarea de a continua?

De ce nu slăbesc? Urmați o dietă foarte strictă 

Poate suna ciudat, însă adesea dietele stricte și înfometarea duc la lipsa rezultatelor. Reducerea drastică a porțiilor, restricțiile drastice și omiterea meselor, chiar dacă vă ajută să scăpați de kilograme imediat, nu duc la o slăbire durabilă.  Rezultatele pot fi : o imunitate slăbită, un metabolism încetinit și efectul yo-yo. Nu e necesar să vă pedepsiți cu diete care vă limitează, slăbirea poate avea loc în timp ce consumați alimentele preferate. În regimurile Top Forma dispuneți de o “zi liberă”,  în care puteți consuma orice doriți, fiindcă alimentația delicioasă este una dintre plăcerile vieții de care nu trebuie să vă lipsiți.

De ce nu slăbesc? Evitați anumite grupe de alimente

O mare parte din clienții noștri evită să includă în regim alimente precum pâinea, spaghetele, cartofii, orezul și alțe alimente ce conțin carbohidrați.  Carbohidrații (cei complecși) oferă organismului substanțe valoroase precum fibrele. În acest context, cel mai important lucru este cantitatea, nu alimentele propriu-zise. Același lucru este valabil și pentru grăsimi, dacă le consumați în cantitățile corecte nu vă vor dăuna, ci doar vor face mesele mai delicioase.

De ce nu slăbesc? Monotonia

Adesea, atunci când persoanele sunt satisfăcute de rezultatul inițial al regimului, fac greșeala de a-l repeta. Urmează dezamăgirea. Organismul are momorie și dacă îi oferim aceleași alimente în aceleași cantități la aceleași ore,  atingem așa-numitul efect de platou. Acesta este momentul în care slăbirea încetează sau încetinește drastic. Din acest motiv, programele noastre urmează o succesiune diferită care se opune acestui efect. Fiecare regim alimentar este diferit de cel anterior, adaptat atât scopului, cât și tempoului de slăbire și progresului fiecărui client.

Cum să ieșim din platou?

Nu există o metodă universală care să funcționeze pentru fiecare, însă există câteva moduri de a ieși din „platou“. O metodă este reducerea consumului de calorii. Aceasta ține de fiecare în parte și depinde de sexul, activitatea fizică, trăsăturile personale și starea de sănătate. O altă metodă este exact opusul – mărirea consumul de calorii. Mărirea gramajelor unor alimente din regim duc la hrănirea organismului cu vitaminele și mineralele necesare, nu la depunerea grăsimilor. Din nou, totul ține de fiecare în parte și depinde de factori diferiți precum activitatea fizică, starea de sănătate, vârsta. Mărirea carbohidraților cu lanț lung ( pâine, orez, cartofi) are scopul de a vă ține mai mult timp sătui și  menține valori mici ale insulinei, fiindcă atunci când insulina are valori scăzute este posibil să ardem grăsimi.  Și nu în ultimul rând,cel mai probabil, pentru a începe să slăbiți din nou, organismul are nevoie de câteva zile doar cu alimente bogate în fibre. Dacă sunteți clienții noștri și considerați că stagnați, contactați-ne. Specialiștii noștri vor acorda atenție specială și vă vor propune metoda potrivită de a ieși din platou.

De ce nu slăbesc? Așteptările nerealiste

De obicei, slăbirea este un proces lent. Foarte multă lume își pierd răbdarea înainte de a atinge scopul propus. La începutul regimului, slăbirea are loc mai rapid, după care mai lent. Anume slăbirea lentă este un element cheie și este important să vă păstrați motivarea și să continuați cu regimul. O altă problemă de bază sunt așteptările nerealiste cu privire la ce se poate atinge cu o dietă sănătoasă. Trebuie să știți că slibirea a mai mult de 10 kg într-o singură lună este nesănătoasă și un scop dificil de realizat. Pe lângă faptul că slăbirea rapidă v-ar influența negativ sănătatea, duce și la o recuperare rapidă a kilogramelor pierdute.

De ce nu slăbesc? Vă focalizați atenția doar pe mâncare

În loc să vă gândiți doar la mâncare, tranformați alimentația sănătoasă într-un mod de viață.  În acest mod, veți fi mai sănătoși, mai fericiți și mai slabi. ”Redirecționați ” atenția către dezvoltarea unor obiceiuri sănătoase.  Aceasta vă va ajuta nu doar să atingeți, ci să mențineți rezultatele atinse pentru todeauna.

De ce nu slăbesc? Kilograme contra măsurători

Adevărata pierdere în greutate este caracterizată prin reducerea grăsimilor din corp, care este exprimată prin dimensiuni. Cea mai simplă și de încredere metodă de urmărire a progresului este utilizarea metrului obișnuit. Luați măsurătorile mereu în același loc. Schimbarea dimensiunilor este un indicator sigur al faptului că regimul funcționează. Un centimentru este egal cu aproximativ 1 kg de grăsimi!  Urmarea schimbărilor dimensiunilor vă va spune mult mai multe despre progresul vostru decât numerele de pe cântar.

Și totuși.. cum slăbesc mai rapid?

Dacă sunteți supuși stresului în permanență, aceasta ar putea duce la un nivel ridicat al cortizolului, care la rândul său poate provoca tulburări ale somnului și un apetit crescut. Anumite studii arată că stresul și nivelul ridicat de cortizol ar putea fi cauza depunerilor de grăsimi în jurul abdomenului. Nu subestimați influența stresului și încercați să vă asigurați odihna și somnul necesar. 

Alimentația regulată este partea esențială a unui regim sănătos și echilibrat.  Dacă luați gustări frecvente între mesele principale, chiar dacă este vorba de alimente sănătoase, aceasta ar putea influența asupra pierderii în greutate. Astfel adăugați calorii inutile și  măriți nivelul insulinei. Atunci când nivelul insulinei este ridicat, arderea grăsimilor este foarte dificlă. Din acest motiv este important să urmați un interval regulat de 3-4 ore între mese pentru a menține nivelul insulinei în limitele normale. 

De obicei, slăbirea rapidă duce la efectul yo-yo și întoarcerea kilogramelor. Slăbirea calitativă nu este un proces rapid și enervat, ci unul lent și conștient.

Încă nu dispui de un regim alimentar de la Top Forma? Completează chestionarul și începe. Către chestionar >>

Aflați mai multe despre programele noastre pentru o slăbirea sănătoasă și durabilă. Află mai multe >>

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM