De ce nu slăbim în jurul abdomenului?

Se întâmplă adesea să nu vedem rezultatul dorit – micșorarea dimensiunii abdomenului, indiferent de efortul depus. Vedeți în continuare câteva dintre greșelile cele mai frecvent întâlnite, pe care le corectăm zilnic împreună cu clienții noștri:

Consumți suficiente proteine însă nu de tipul corect

Ce are de a face aceasta cu grăsimile din jurul abdomenului?

Proteinele reduc necesitatea de ronțăire permanentă, și, prin urmare, ne ajută să ne simțim sătui pe o perioadă de timp mai îndelungată.  Pe lângă aceasta, la digestia proteinelor ardem mai multe calorii decât în cazul grăsimilor și carbphidraților. Înlocuirea unei părți din carbohidrați din meniu cu produse bogate în proteine poate duce la accelerarea metabolismului. Proteinele  sunt responsabile și de formarea mușchilor, arzând calorii chiar și atunci când nu facem sport.

Ce ați putea face? Optați pentru surse corecte de proteine – pește, pui, curcan, alimente de post precum fasolea și lintea. Optați pentru proteine din alimente cu puține grăsimi și combinați proteinele cu fibre.  Alimentele care sunt surse valoroase de proteine și fibre sunt: fulgii de ovăz, fasolea, fructele și legumele crucifere (conopida, broccoli, ridichea, varza și altele). Conform un studiu * , mărirea cantității de fibre cu 10 grame pe zi reduce grăsimile din jurul abdomenului cu 3,7%.  În cadrul programului nostru, fiecare regim alimentar conține cantitățile exacte și tipurile de proteine care vă vor ajuta să scăpați de grăsimea nedorită din jurul abdomenului, aflați mai multe >>

Fiecare aliment pe care îl consumați trebuie să aibă un conținut redus de grăsimi.

Ce are de a face aceasta cu grăsimile din jurul abdomenului? Multe din alimentele prelucrate, cu un conținut redus de grăsimi, conțin o cantitate mare de zahăr.  Anume zahărul este responsabil de grăsimea depusă în jurul abdomenului. Este important de știut că unele grăsimi, cele mononesaturate și polinesaturate, ne ajută să slăbim în jurul taliei. Regimul bogat în grăsimi mononesaturate nu permite depozitarea grasimilor în zona din jurul abdomenului.

Ce ați putea face? Încearcă să incluzi în meniul tău cât mai multe grăsimi polinesaturate și mononesaturate din alimente precum nucile, măslinele, uleiul de măsline. Fiecare persoană care respectă un regim de la Top Forma  știe  că o lingură  de ulei de măsline la orice masă este nu numai permisă, ci și recomandată. Chiar dacă exagerați cu consumul de grăsimi polinesaturate (totuși conțin și calorii), e bine să știți că e foarte puțin probabil ca acestea să seacumuleze în organism sub formă de grăsimi**.

Nu dispuneți mereu de timp pentru un mic dejun

Ce are de a face aceasta cu grăsimile din jurul abdomenului? Omiterea meselor nu doar încetinește metabolismul, studiile demonstrează că aceasta poate duce chiar la acumularea de grăsimi în jurul abdomenului.

Ce ați putea face? Încercați să vă alimentați regulat (la fiecare 3-4 ore), pentru a ajuta metabolismului. Respectarea unui regim alimentar potrivit pentru tine, te va ajuta să te obișnuiești cu alimentația regulată. Regimurile Top Forma includ cel puțin 4 mese pe zi și sunt adaptate la modul tău de viață. Mai multe despre programele alimentare personalizate puteți afla aici>>.

La menopauză ați depus  grăsime în jurul abdomenului.

Ce are de a face aceasta cu grăsimile din jurul abdomenului? Atunci când nivelul de estrogen din corpul tău scade, celulele grase din abdomen își accelerează capacitatea de a elimina grăsimi în sânge și de a le depozita înainte de a reuși să le ardem.

Ce ați putea face? Faceți mișcare! Femeile la menopauză iau în greutate mai repede, însă, conform unor studii, acestea slăbesc mai repede. În cazul femeilor la menopauză, activitatea fizică moderată precum mersul pe jos, mersul pe bicicletă și grădinăritul, are o influență mai mare asupra grăsimilor din jurul abdomenului decât în cazul femeilor mai tinere. Specialiștii noștri vă pot pregăti un regim alimentar adaptat la menopauză. Completați chestionarul aici >>

Articolul a fost publicat în 2016 și actualizat la 28.07.2020

*http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3856431/
** http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24550191
Rezumat
De ce nu slăbim în jurul abdomenului?
Article Name
De ce nu slăbim în jurul abdomenului?
Descriere
Care sunt cauzele pentru care nu slăbim în jurul abdomenului și ce putem face? Află în acest articol.
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM