Dieta de 90 de zile sau regim de 90 de zile

Dietă de 90 de zile sau regim alimentar de 90 de zile? În pofida faptului că sună aproape la fel, aceste două moduri de pierdere în greutate sunt complet diferite. Diferența principală este personalizarea. Dieta de 90 de zile este una singură pentru toți, iar regimul alimentar de 90 de zile este pregătit în concordanță cu necesitățile individuale ale fiecărei persoane în parte.  Însă, diferențele nu sfârșesc aici…

Am creat acest articol pentru a vă ajuta să luați o decizie informată în ce privește cel mai potrivit mod de atingere și menținere a greutății pentru voi. O fi oare una dintre cele mai populare diete ( dieta de 90 de zile) sau regimul alimentar personalizat, pregătit special pentru voi?

Vedeți care sunt elementele principale ale dietei de 90 de zile și ale regimului alimentar de 90 de zile și concluzionați  – care metodă de slăbit alegeți. În acest articol am utilizat citate ale persoanelor abonate la newsletter-ul nostru săptămânal, pe care le-am rugat să ne povestească experiența personală cu dieta de 90 de zile.

Dietă de 90 de zile și regim de 90 de zile –metodologie

Dieta de 90 de zile

Dieta de 90 de zile se bazează pe principiul alimentației disociate și este împărțită în perioade de 4 zile. Fiecare dintre aceste 4 zile este bazată pe o grupă alimentară diferită. Este prezentă o zi de proteine ( lactate și carne); zi de carbohidrați  – carbohidrați simpli  ( lactate și carne), zi de carbohidrați – carbohidrați compuși (produse de panificație și patiserie precum prăjituri, desert, tort, înghețată, pizza și spaghette) și zi de fructe ( doar fructe, fără a fi combinate).

Fiecare a 29-a zi se consumă doar apă – sunt 3 zile de apă pe toată perioada dietei.

Regim alimentar de 90 de zile 

În cazul regimului alimentar de 90 de zile,  acesta este pregătit de către nutriționist astfel încât să obțineți toate elementele nutritive necesare în fiecare zi.  Regimul include doar alimentele pe care le preferați, în cantitatea și consecvența potrivită pentru ca voi să vă atingeți scopul. Dispuneți de minim 4 mese în fiecare zi, care se iau la intervale egale de 3-4 ore. Pentru mai multă informație, vedeți aici un exemplu de regim alimentar de o zi.

Fiecare a 7-a zi din regim este  „Zi liberă“, zi în care puteți consuma orice doriți și cât doriți.

Ce preferați – să vă adaptați rutina zilnică la dieta de 90 de zile sau ca regimul alimentar personalizat de 90 de zile să fie adaptat la rutina voastră zilnică?

 

Dieta de 90 de zile și regimul de 90 de zile – instrucțiuni și restricții

Pe lângă restricțiile alimentare ale fiecărei zile din dieta de 90 de zile, aceasta necesită și alte restricții, precum reguli specifice pentru fiecare zi. În mare parte, aceste reguli nu sunt argumentate științific. Este permis consumul alimentelor numai între orele 12:00 și 20:00. Dacă mâncăm ceva înafara acestui interval de timp, cantitatea trebuie să fie minimă, iar alimentele permise sunt doar fructele.

În zilele diferite- trebuie să vă hrăniți la ore diferite. În ziua de proteine trebuie să luați mesle la intervale de 4 ore; în ambele zile de carbohidrați – la intervale de 2 ore, iar în ziua de fructe – între 1-2 ore.

În cazul regimului alimentar personalizat, este recomandată alimentația la intervale de 3-4 ore din momentul trezirii. Această regulă este adaptată la timpul de care are nevoie corpul nostru pentru digestie. Nu există o regulă generală în ce privește timpul în care trebuie să luăm cina. Totul depinde de modul de viață al fiecăruia dintre noi. Cea mai importantă condiție este să vă alimentați la intervale de 3-4 ore din momentul trezirii și până la culcare.

În cazul dietei de 90 de zile, consumul unui suc proaspăt stors înlocuiește o întreagă masă, iar cafeaua și ceaiul sunt consumate fără zahăr. Alcoolul este interzis.

În regimul de 90 de zile, Ipokratis permite consumul unei catități nelimitate de sucuri proaspăt stoarse, precum și adăugarea unei lingurițe de zahăr sau miere la cafea.  Consumul zilnic a unui pahar de vin, 300 ml de bere sau 50 ml de băuturi tari este permis, fiind recomandat să fiți atenți la aperitive.

Regimul alimentar de 90 de zile nu are interdicții, ci indicații și sfaturi care se bazează pe principiile alimentației sănătoase.

 

Cum funcționează dieta de 90 de zile în comparație cu regimul de 90 de zile

Dieta de 90 de zile

Din punctul de vedere al nutriționiștilor, restricțiile impuse de dieta de 90 de zile, precum și numeroasele reguli sunt motivul pentru diminuarea drastică a consumului de calorii, și, în consecință – a pierderii în greutate. Nu există un alt secret.

Dieta de 90 de zile se bazează pe o singură regulă – dacă  caloriile primite sunt mai puține decât caloriile cheltuite, atunci vom pierde în greutate.  Asta e tot – deficit caloric mascat sub forma alegerii nelimitate a alimentelor, inclusiv cele nesănătoase.

Regimul alimentar de 90 de zile

Ce contează în cadrul regimului alimentar de 90 de zile este personalizarea. Fiecare regim este strict personalizat, valoarea energetică asimilată și raportul dintre grăsimi, carbohidrați și proteine fiind determinat de startea de sănătate și scopul fiecărui client.

Specialiștii din echipa Top Forma utilizează metode demonstrate de accelerare a metabolismului. În regimurile acestora nu există alimente interzise, însă anumite alimente se consumă într-o zi anumită – în  „Ziua liberă“. Regimurile Top Forma bazează pe regula slăbitului sănătos (aproximativ 1 – 1,5 kg/ săptămână), pentru a te ajuta să slăbești și să menții greutatea dorită, evitând efectul yo-yo.

După primele 30 de zile de regim, fiecare client completează un chestionar de urmărire a progresului, în baza căruia nutriționistul pregătește partea următoare a regimului de 90 de zile. Acest procedeu se repetă și după cea de-a 60-a zi. În acest mod, regimul este este pregătit în concordanță cu progresul fiecărui client, cu schimbările ce țin de starea sănătate, preferințele alimentare și modul de viață.

 

Ce învățăm după dieta de 90 de zile și după regimul alimentar de 90 de zile

Dieta de 90 de zile

Ceea ce vom învăța la finalul dietei de 90 de zile este să îndurăm. Să îndurăm dieta monotonă, restricțiile, regulile care nu au nicio explicație științifică. Nu învățăm nimic altceva.

Regimul alimentar de 90 de zile

Ținerea regimului alimentar de 90 de zile și posibilitatea de a comunica permanent cu un nutriționist ne ajută să descoperim modul nostru de alimentație, să dezvoltăm obiceiuri alimentare benefice.

Urmând un astfel de regim – învățăm să ne alimentăm corect treptat. Iar corect înseamnă regulat, de calitate și în cantități moderate. După acest regim vom putea lua independent decizii despre cum, cât și când să ne alimentăm, ce vor fi produse de dorința și abilitatea noastră de a trăi și a ne simți mai bine.

 

Riscurile pentru sănătate ale dietei de 90 de zile și ale regimului de 90 de zile

Dieta de 90 de zile

Dacă reușiți să vă alimentați timp de 90 de zile în acest mod nefiresc corpului – veți pierde în greutate, însă există câteva riscuri serioase:

  • Atunci când vă veți întoarce la modul de alimentație anterior, kilogramele pierdute se vor întoarce și ele – efectul yo-yo este inevitabil.
  • În mare majoritate, kilogramele pierdute vor fi din contul masei musculare, și nu a grăsimilor. Consumul de alimente bogate în proteine este esențial pentru menținerea și construirea masei musculare. În cadrul dietei de 90 de zile, consumul de proteine este prezent o dată la 4 zile, spre diferență de regimul alimentar echilibrat, unde proteinele sunt parte esențială a meniului zilnic. Lipsa proteinelor în combinație cu diminuarea drastică a consumului de proteine duce la pierdere semnificativă de masă musculară.
  • Înrăutațirea obiceiurilor alimentare nesănătoase – dacă înainte să începeți dieta de 90 de zile aveați obiceiul de a consuma alimente nesănătoase în cantități mari, este foarte probabil ca aceste obiceiuri să se înrăutățească pe parcursul dietei și după aceea. De acest efect negativ este răspunzătoare așa-numita „zi murdară“, în care oamenii consumă preponderent produse de patiserie, pierd în greutate și decid să continue în același mod și după ce sfârșesc dieta de 90 de zile.
  • Înrăutățirea stării de sănătate – urmarea regulilor dietei de 90 de zile de către persoanele cu stare de sănătate specifică și nu numai, poate duce la probleme ale stomacului, constipație și slăbire a sistemului imunitar. Zilele în care se consumă doar apă sunt contraindicate persoanelor cu tensiune arterială scăzută, iar zilele de fructe trebuie să fie evitate de către persoanele ce suferă de afecțiuni ale stomacului precum gastrita.

Regimul alimentar de 90 de zile

Urmarea unui regim alimentar echilibrat, pregătit în concordanță cu starea noastră de sănătate nu prezintă riscuri pentru sănătate. Regimul de 90 de zile nu este o dietă, ci un mod de alimentație normal.

 

Experiența personală cu dieta de 90 de zile

V-ați gândit de ce această dietă este într-atât de populară? Un motiv este faptul că este promovată de oameni, și nu de anumite companii, iar alt motiv este că oamenii împărtășesc public doar succeselor lor, fără a menționa eșecurile. De ce ? Fiindcă își fac griji că sunt unicii care au eșuat… Atașăm aici comentariile persoanelor abonate la newsletter-ul nostru săptămânal, pe care i-am rugat să ne povestească experiența personală cu dieta de 90 de zile. Comentarii care nu sunt publicate în grupurile populare ale dietei de 90 de zile…:

...Pentru mine, dieta arătase bine, așa cum era ușor de ținut și nu simțeam foame, adică puteam continua să exagerez cu cantitățile. Chiar consider că am mărit cantitatea mâncării pe care o consumam… În acea zi, așa-numita zi de încălcări, consumam bomboane, ciocolată și înghețată încă de la prânz. Dieta îmi părea foarte simplă, probabil fiindcă era vară și era simplu de consumat toată ziua legumele și fructele mele preferate. În mare parte, consumam carne la grătar cu salată, salată cu ou, fasole sau pilaf sau pâine cu salată sau pastă de roșii.  Diversitatea meniului meu se epuizase cu aceste mese, adăugând ciocolată și înghețată. 

După perioada de 3 luni mi-am menținut acest mod de alimentație încă câteva lui, din când în când consumând și mâncare combinată de proteine și carbohidrați… Astfel am început să consum din ce în ce mai multă mâncare combinată. Odată cu trecerea timpului am început să dezvolt o pasiune incontrolabilă pentru mâncărurile precum pizza și produse de panificație și am început să abuzez. Cât timp am ținut această dietă disociată, cantitățile mari nu mă influențau prea tare și adesea pierdeam câte un kilogram exact după ziua în care înfulecam ciocolată. După aceea, am început să consum mâncare combinată în aceleași cantități și aceasta m-a influențat  urât de tot. Am început să iau în greutate treptat, trecând de la 68 kg la 71-72 kg.

În vara anului 2014 am încercat din nou această dietă, însă am pierdut numai 5 kg și abia am reușit să ajung la 68 kg în aproximativ o lună după dietă. După aceea.. lucrurile au ieșit de sub control. Am încercat să repet dieta și în verile anilor 2015 și 2016, însă, în 3 luni abia de am slăbit 5 kg care s-au întors foarte rapid.  Deja nu mai puteam să mă impun să respect regulile dietei… am îndurat prea mult. Astfel am ajuns să cântăresc 78 kg și chiar urmarea dietei nu avea sens, așa cum nu se mai observa dacă m-am îngrășat cu 5 kg sau nu, eram foarte grasă. ( Înălțimea mea este 161 cm). Iarna se apropia, perioada în care luam în greutate mereu și eram convinsă că voi depăși 80 kg dacă nu iau măsuri diferite de cele luate până acum.
În anul 2017  2 zile din 10 consumam numai fructe, iar rezultatul era același –  am slăbit doar 5 kg care s-au întors foarte repede. După ce și-a făcut apariția reclama Top Forma pe facebook, iar eu, incapabilă să îmi controlez kilogramele singură, am decis să vă scriu. Sinceră să fiu, m-am încrezut în voi în totalitate de la bun început.  Nu aveam nicio idee despre ce fel de regim este vorba, ce presupune, dar știam că nu voi rezista mult cu 5-6 măsline pe zi ca să slăbesc. Așa credeam că va fi.  S-a adeverit a fi exact opusul – plăcut și fără a fi nevoită să îndur.  Am început de la 76 kg. Inițial am urmat un regim de 3 luni, iar în prezent urmez cea de-a treia lună a regimului de 6 luni și am 63 kg. Am început să mă plac pe mine însămi, iar pentru mine acest lucru contează cel mai mult .“ 
  

Emilia

„Bună! Am ținut dieta de 90 de zile. Recunosc că nu am fost cea mai desciplinată.. În pofida acestui lucru, am reușit să dau jos 8 kg. Rezultatele sunt vizibile începând cu jumătatea lunii 2. Totuși, dacă persoana nu transformă această dietă într-un mod de alimentație, efectul yo-yo este inevitabil ( părerea mea). După ce am terminat dieta și am revenit la vechiul mod de alimentație,  s-au întors și kilele.

 

Elena

„Duc o luptă cu kilogramele de mulți ani, iar în procesul acesteia am făcut cunoștință cu tot felul de diete. Prefer regimul alimentar. După mine, nu trebuie să urmăm diete generale care ne promit rezultate miraculoase. Anume aceasta m-a făcut să profit de oportunitatea pe care mi-ați oferit-o – de a pregăti un regim alimentar special pentru mine. Sunt satisfacută de rezultat.. rezultatul este  – 2 mărimi la hainele mele. Nu-mi place să mă urc pe cântar și de aceea urmăresc ce se întâmplă cu corpul meu după haine. În ce privește dieta de 90 de zile.. sunt membru pe facebook al acestei diete. Urmăresc opiniile celor care o urmează. Părerea mea este că aceasta e o dietă care poate fi ținută numai după o consultație cu un medic.  Alimentația disociată este puternic pronunțată și sunt zile în care predomină o foame totală ( ziua de apă).  Eu, având o tensiune arterială ridicată, alimentația disociată nu m-a influențat prea bine. Pe lângă aceasta, părerea mea este că ziua de carbohidrați este o bombă. Consider că nu trebuie să recurgem la o astfel de dietă. Fiecare organism este diferit și reacționează în mod diferit. Nu recomand nimănui să țină această dietă fără a consulta un medic. Cel mai bine este să solicite un regim alimentar. Aceasta este părerea mea. Sper că am fost de folos.“

Lidia

Sperăm că acest articol v-a ajutat să luați o decizie informată despre cum să slăbiți în 90 de zile – cu dieta de 90 de zile sau cu un regim alimentar de 90 de zile, pregătit special pentru voi. Alegerea stă în mâinile voastre. 

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM