Dieta de proteine

Majoritatea dintre noi consumă cantități suficiente de proteine, însă există anumiți factori care indică faptul că mărirea consumului de proteine ar avea un efect benefic asupra noastră.

Noi luăm în considerare acești factori la pregătirea fiecărui regim alimentar personalizat și alimentele incluse în regim asigură cantitatea exactă de proteine, carbohidrați și grăsimi pentru fiecare în parte.

Studiile arată că mărirea consumului de proteine are efecte pozitive asupra slăbirii și stării sistemului difestiv. Aici vom enumera motivele demonstrate științific pentru care să includem mai mult proteine în meniul nostru:

Proteinele reduc apetitul și senzația de foame

 

Trei elemente nutritive de bază  (grăsimi, carbohidrați, proteine) influențează într-un mod diferit asupra organismului. Este demonstrat că proteinele sunt cele mai ‘sățioase’ elemente. Acestea ne ajută să ne simțim sătui mai mult timp cu o cantitate mai mică de mâncare. Unul dintre motive este faptul că proteinele suprimă așa-numitul hormon al foamei – grelina. Grelina este produsă în stomac și intestinul subțire și acționează asupra creierului, provocând senzația de foame.

Proteinele împotriva dorinței invincibile de a ciuguli

“Simt nevoia de a ciuguli” este o replică pe care fiecare dintre noi și-o spune, chiar și în momente în care cu siguranță nu ne este foame. Anumite persoane simt această dorință mai frecvent iar alții mai  rar. Această senzație este diferită de foame și nu este legată de necesitățile corpului de mâncare. Este legată de dorința creierului de o “recompensă”.

Cel mai bun mod de a ne descurca cu aceste dorințe este să procedăm astfel încât să nu le mai simțim. Putem atinge acest lucru mărind consumul de proteine. Multe studii leagă consumul mai ridicat de proteine cu reducerea dorinței de ciugulit ( de obicei a alimentației nesănătoase) în momente în care nu suntem înfometați , în special seara. Consumul unui mic dejun sănătos, bogat în proteine, este suficient pentru a ne descurca cu alarma falsă de a consuma ceva.

Proteinele întăresc metabolismul și accelerează arderea grăsimilor

Proteinele măresc așa-numitul efect-termic – cheltuirea energiei necesară digestiei, care intră în formula metabolismului.  Proteinele dețin un efect termic mai ridicat ( 20-25 %) decât carbohidrații și grăsimile ( 5-15%). Ridicarea consumului de proteine întărește considerabil metabolismul și mărește cantitatea de calorii pe care o ardem. Conform studiilor, caloriile arse zilnic devin cu 100 mai mult.

Fastfoodul și caloriile goale nu accelerează metabolismul. Cu cât mai  puțin mărunțită și cu cât  mai scurt este timpul de gătire, cu atât mai multă energie va cheltui corpui pentru a o introduce în schimbul de substanțe.

Proteinele ne ajută să atingem și menținem kilogramele dorite

 

Din cele 3 elemente alimentare de bază, proteinele dețin cel mai important rol atunci când vine vorba de slăbit. După cum a fost menționat anterior, consumul ridicat de proteine accelerează metabolismul și duce la reducerea senzației de foame și  „mâncatului emoțional”.

Proteinele influențează benefic asupra procesului de menținere a greutății dorite. Chiar și mărirea minimă a consumului de protreine ( cu 2%) este suficient pentru a menține kilogramele dorite.

Dacă dispuneți de un regim de menținere pregătit de către specialiștii noștri, puteți fi siguri că cantitatea de proteine corespunde în întregime necesităților organismului vostru. Dacă nu dispuneți de un astfel de regim, puteți mări cantitatea de pește sau care din porțiile voastre, reducând din garnitura de orez sau cartofi pentru a obține cantitatea necesară de proteine.

De ce cantitate de proteine avem nevoie

În pofida faptului că un consum mai ridicat de proteine poate avea efecte benefice asupra multor oameni, acest lucru nu este necesar tuturor și trebuie să fie adaptat la starea noastră de sănătate, modul de viață și activitatea fizică. O persoană a cărei alimentație este diversă și regulată de obicei consumă cantitatea de proteine de care are nevoie. Nu este recomandat să calculați procente și să numărați caloriile – este suficient să vă alimentați regulat, de calitate și în cantități moderate.

Alimente bogate în proteine

Alimente sănătoase cu un conținut ridicat de proteine sunt următoarele : ouă, piept de pui, fulgi de ovăz, urda, iaurtul și laptele, broccoli, pește ton, quinpa, linte, pește și altele. Dacă vreți să vă asigurați că asimilați cantitatea necesarea de proteine sau doriți să măriți consumul acestora – includeți alimente bogate în proteine în meniul vostru, fără a vă lipsi de celelalte elemente esențiale organismului – carbohidrați și grăsimi.

Dacă încă nu dispuneți de un  regim alimentar personalizat, îl puteți comanda de aici.

Rezumat
Dieta de proteine
Article Name
Dieta de proteine
Descriere
Studiile arată că mărirea consumului de proteine are efecte pozitive asupra slăbirii și stării sistemului difestiv. Aici vom enumera motivele demonstrate științific pentru care să includem mai mult proteine în meniul nostru:
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM