Dietă la sfârșit de vară?Este o idee bună să începem?

 

Dietă la sfârșit de vară? Oare este o idee bună să începem?

Vom parafraza titlul articolului pentru a fi pe înțelesul tuturor că dieta nu are un caracter sezonier. Întrebarea mai exactă ar fi „Oare e o idee bună să încep dieta?“ , iar cea corectă – „Oare îmi doresc cu adevărat să încep?“.

Care este factorul principal al succesului?

Cel mai important factor al succesului unei diete precum și al oricărui alt început este convigerea noastră personală că dorim să reușim. Știți de ce depinde această convingere? De disconfortul prin care trecem zilnic înainte de a începe. Senzația de convingere este direct proporțională cu senzația de disconfort.

Cu alte cuvinte, dacă simțim un disconfort puternic din cauza kilogramelor – suntem convinși că dorim să începem dieta și să o ținem cu strictețe.

Atât dieta, cât și disconfortul nu depinde de anotimp. Mai lipsește un lucru – o unitate de măsură concretă. Disconfortul pe care îl simțim poate fi atât fizic, cât și psihic. Din acest motiv, puterea acestuia nu depinde de numărul kilogramelor pe care dorim să le dăm jos – indiferent de faptul că este vorba de 2 sau 32.

Cum ne sabotăm pe noi înșine

Însă, din nefericire, lucrurile nu sunt atât de simple. În pofida faptului că simțim un disconfort puternic, adesea încercăm să îl ascundem pentru a amâna noul început. De exemplu, la sfârșit de vară ne gândim că vine anotimpul hainelor mai groase și nu vom fi nevoiți să purtăm costum de baie, și, prin urmare – putem ascunde disconfortul nostru de ceilalți. Da, așa e. Cu toate acestea, nu îl putem ascunde de noi înșine. Amânând noul început, intensificăm disconfortul nostru. Trebuie să luăm măsuri sau să ne rugăm să sosească o iarnă devreme și lungă…

Dietă la sfârșit de vară? Oare e o idee bună?

Răspunsul meu la întrebarea „Oare e o idee bună să începem dieta la sfârșit de vară?“ este categoric da!

Sfârșitul verii este o perioadă minunată pentru a începe un regim alimentar fiindcă presupune lipsa motivării false pe care eu o numesc „motivarea costumului de baie“. Decizia de a începe regimul este conștientă – aceasta este o premisă a succesului.

Un alt avantaj este că începe o perioadă lungă destul de liniștită, fără multe sărbători oficiale și zile de odihnă – până la Crăciun. O perioadă a rutinei. Iar rutina este benefică urmării unui regim alimentar personalizat fiindcă ne permite să-l transformăm într-o parte a rutinei noastre zilnice, să ne obișnuim cu alimentația corectă și să transformăm treptat regimul în alimentația noastră normală. Astfel vom reuși să menținem confortul atins mai mult timp, și, de ce nu – pentru totdeauna.

Sfârșitul de vară este o perioadă potrivită și în ce privește alimentele. Încă dispunem de o varietate de fructe și legume pentru o alimentație mai diversă și completă, fără a fi necesare eforturi organizatorice speciale pe care le-ar solicita iarna. Zilele mai lungi presupun mai mult timp afară și, prin urmare – o activitate fizică mai ridicată – un ajutor prețios în lupta cu kilogramele.

Iată de ce sfârșitul verii poate fi cea mai potrivită perioadă a anului pentru a începe o dietă.

Nu vă ascundeți disconfortul sub hainele groase. Ridicați-vă împotriva acestuia și atingeți senzația dorită de confort. Este posibil.

 

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM