Dietele periculoase

Pentru a nu cădea în capcana dietelor periculoase, e important să fiți informați.  Lupta cu kilogramele poate fi riscantă și poate duce la probleme de sănătate.  Vă prezentăm câteva dintre cele mai frecvent întâlnite și cele mai periculoase  metode de slăbire:

 

Înfometarea

Diminuarea drastică a consumului zilnic de calorii duce la pierdere în greutate, însă poate aduce cu sine și pierderea masei musculare și poate cauza daune serioase sănătății. Cel mai inofensivă  efect secundar al dietelor periculoase e întoarcerea rapidă a kilogramelor pierdute.

Diminuarea rapidă și drastică a caloriilor (înfometarea) provoacă activarea unui mecanism de autoapărare a corpului. Din cauza lipsei de energie care trebuie obținută prin alimentație, organismul începe să încetinească procesele sale vitale, inclusiv și metabolismul.  Aceasta e cauza acumulării de grăsimi în organism, care la rândul ei mărește riscul așa-numitului sindrom metabolic și al diabetului de tip 2.

Înfometarea poate fi practicată practicată doar cu scopul de tratament al unei anumite afecțiuni, sub supravegherea medicului. Autotratamentul în acest caz presupune multe riscuri.

 

 

Pastilele de slăbit periculoase

Sună prea frumos ca să fie adevărat, iar în majoritatea cazurilor chiar nu este. Pastilele pentru slăbit care pot fi cumpărate fără prescripție medicală, cel mai probabil,  nu se vor dovedi atât de eficiente pe cât reclamele încearcă să vă convingă că sunt.

Aceste pastile nu sunt complet inofensive pentru sănătatea voastră și nici nu vă pot oferi rezultatele miraculoase promise. Majoritatea acestor pastile și suplimente nutritive conțin cofeină și diuretice, ceea ce duce la deshidratare și tulburări ale echilibrului electrolitic.

 

Detoxifierea

Detoxifierea e o precedură pe care o practică vedetele înainte de concerte și apariții pe covorul roșu; multe diete au o formulă proprie de detoxifiere, proceduri Spa și cărți dedicate metodelor de curățare a organismului. În pofida popularității, acest tip de detoxifiere nu este nici necesar organismului, nici justificat și dovedit științific.

Organismul fiecăruia dintre noi are proprietatea de a se curăți de sine stătător de toxine prin organe și sistemul imunitar. Nu aveți nevoie de diete de detoxifiere și pastile pentru a ajuta acestui proces.
Unele diete de detoxifiere par a fi metode de curățare a corpului justificate din punct de vedere științific. Riscurile acestor diete sunt mai multe decât avantajele, ceea ce le face ineficiente și periculoase. Efectele secundare posibile ale unei diete de detoxifiere a corpului pot include lipsa de energie, nivel scăzut a zahărului în sânge, dureri musculare, oboseală, amețeală și greață.  Excluderea produselor din carne, ouă și lapte ( metodă frecvent utilizată drept curățare a organismului ) de asemenea poate duce la probleme de sănătate.
Curățarea de toxine a corpului nu este necesară. În cel mai bun caz,aceasta poate duce la pierderea în greutate, însă, prin pierderea de apă din organism. În loc să vă încredeți dietelor de detoxifiere, fiți selectivi ce ține de ceea ce consumați, beți mai multă apă și consumați mai multe alimente cu conținut ridicat de fibre ( mere, mazăre, fasole, avocado, orez brun) .

 

Metode sănătoase de slăbit

Abordarea individuală este baza slăbirii sănătoase. Fiecare persoană are nevoie de cantități diferite la ore ale zilei diferite. Fiecare dintre noi are o structură diferită a corpului, preferințe alimentare și idealuri spre care tinde. Din acest motiv, nu există o dietă universală de slăbit care să funcționeze la fel pentru fiecare.

Nu recurgeți la metodele drastice de slăbire, acestea nu fac decât să expună sănătatea voastră unui risc serios. Ascultați-vă inima și încercați să găsiți propriul echilibru. Un regim alimentar sănătos trebuie să includă diverse alimente – fructe, legume, cereale, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, proteine, multe lichide, cât și să fie adaptat stării voastre de sănătate, modului de viață, scopului.

Rezumat
Dietele periculoase
Article Name
Dietele periculoase
Descriere
Pentru a nu cădea în capcana dietelor periculoase, e important să fiți informați.  Lupta cu kilogramele poate fi riscantă și poate duce la probleme de sănătate.  Vă prezentăm câteva dintre cele mai frecvent întâlnite și cele mai periculoase  metode de slăbire:
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM