Digestie de campioni

O dietă nepotrivită, mâncatul din picioare și mestecarea rapidă pot înrăutăți semnificativ starea sitemului digestiv. Aceasta duce la boli cronice – dureri de burtă, flatulență, balonare, constipație, cât și la dureri de cap și stări depresive. La rândul lor, aceste probleme devin adesea o cauză a luării în greutate.

Câteva schimbări mici în modul de alimentație vor duce la îmbunătățirea considerabilă a digestiei și vă vor ajuta să atingeți mai ușor greutatea dorită: 

Sfatul №1:  Mâncați mai puțin!

Una dintre cauzele principale ale tulburărilor de digestie este mâncatul în exces. Atunci când consumăm o cantitate mare de mâncare, îngreunăm sistemului digestiv superior ( buze, dinți și limbă, glande salivare, faringe, laringe, esofag și stomac), ceea ce duce la formarea hiperacidității, flatulenței și alte simptome neplăcute. Cea mai simplă și eficientă soluție este să reducem mărimea porților – să începem să ne alimentăm cu moderație. Imaginați-vă că stomacul vostru este un blender care are nevoie de spațiu pentru a  “zdrobi” mâncarea cu enzimele necesare descompunerii. Atunci când supraîncărcați stomacul – acesta nu este în stare să funcționeze normal. Puteți evita acest lucru încetând să mâncați imediat ce ați simțit că sunteți sătui sau alimentându-vă regulat ( intervale de 3-4 ).

Sfat № 2:  Mestecați!  

Masticația este unul dintre cele mai importante elemente ale digestiei. Procesul de masticare este mult mai complicat și important decât simpla mestecare a a mâncării până la punctul în care o putem înghiți. În glandele salivare sunt secretate enzime importante pentru digestia carbohidraților și grăsimilor. Atunci când începeți să mestecați, glandele gastrice primesc semnalul că e timpul să producă enzime. Concluzia este următoarea : cu cât mai puțin mestecăm, cu atât mai puține enxime ajută corpului să asimileze mâncarea. Înghițirea rapidă duce la disconfort stomacal, balonare, gaze și alte simptome neplăcute. Dacă luați masa stând în picioare și în bucăți mari, atunci cu siguranță acesta este motivul problemelor de stomac. Mestecați bine fiecare bucată și savurați mâncarea!

Sfat № 3: Consumați fibre

Fibrele trebuie să facă parte din meniul vostru zilnic. Pe lângă faptul că influențează pozitiv asupra sistemului digestiv, acestea sunt un aliat bun în prevenirea diabetului, bolilor cardiovasculare, tumorilor canceroase, constipației și hemoroizilor. Surse naturale de fibre sunt legumele, produsele din cereale integrale și alunele. Pentru un sistem digestiv sănătos avem nevoie de fibre precum pâinea integrală, orez brun, fructe și legume, fasole și ovăz

Sfatul № 4: Beți apă și faceți mișcare

Consumul suficient de apă facilitează digestia și previne problema neplăcută și dăunătoare – constipația. Fibrele pe care le consumăm și ajută digestiei sunt precum un burete care absoarbe apa, iar fără lichide acestea nu pot funcționa normal. Aceasta duce la apariția constipației. O metodă bună de a vă asigura că consumați suficiente lichide este conssumând câte 2 pahare de apă înainte de fiecare masă. Aceasta menține corpul hidratat și îmbunătățește activitatea stomacului și a intestinelor. Evitați consumul de lichide împreună cu mâncarea, fiindcă aceasta duce la diluarea sucurilor care răspund de măcinarea mâncării. Consumul suficient de apă în combinație cu activitatea fizică regulată contrubuie la eliminarea aproape a fiecărei probleme de digestie. Nu e necesar să mergeți la sală – mersul pe jos regulat sau exercițiile fixice în condiții de casă de asemenea vă vor ajuta.

Sfat № 4: Probiotice pentru bacterii bune

Sistemul digestiv este populat de mai mult de 400 de tipuri de bacterii – atât benefice cât și dăunătoare organismului. Echilibrul acestora depinde de sănătatea și sistemul nostru imunitar. Bacteriile benefice din sistemul digestiv ajută la prelucrarea și asimiliarea elementelor nutritive ajunse în organism. Unul dintre cele mai sigure și eficiente moduri de a ne asigura că echilibrul este în favoarea noastră este să consumați mai multe alimente în care se conțin bacterii vii ( probiotice0. Le puteți găsi în iaurt, chefir, murături și alte alimente și băuturi fermentate natural.

Am auzit cu toți expresia “Ești ceea ce mănânci”. Cu alte cuvinte, pentru a fi sănătoși și a ne simți bine trebuie să consumăm mâncare sănătoasă și de calitate. Problema este că corpul nostru nu poate asimila și cele mai benefice elemente nutritive din cele mai sănătoase alimente dacă suferim de probleme de digestie. Grija de sistemul digestiv trebuie să se transforme într-o rutină pentru ca noi să ne simțim și să arătăm bine.  Înainte de a încerca să îmbunătățim calitatea mâncării pe care o consumăm trebuie să depunem tot efortul pentru a îmbunătăți procesul de digestie și asimilare a acesteia.

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, îl puteți comanda de aici.

Rezumat
Digestie de campioni
Article Name
Digestie de campioni
Descriere
O dietă nepotrivită, mâncatul din picioare și mestecarea rapidă pot înrăutăți semnificativ starea sitemului digestiv. Câteva schimbări mici în modul de alimentație vor duce la îmbunătățirea considerabilă a digestiei și vă vor ajuta să atingeți mai ușor greutatea dorită. Aflați care sunt acestea.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM