Experimentați în bucătărie

Acum este momentul să experimentați în bucătărie!

În acest articol v-am pregătit câteva rețete simple, delicioase și sănătoase cu produsele principale ovăz, bulgur și amarant! Nu vă grăbiți să spuneți că acestea nu sunt preferatele voastre înainte să fi încercat rețetele.

Ovăz

Ovăzul este bogat în proteine, fibre, antioxidanți, precum și minerale – fosfor, fier, cupru, potasiu și complexul de vitamine B. Consumul de ovăz îmbunătățește digestia și ajută la întărirea imunității. Încercați rețeta noastră de Risotto de ovăz „Caprese“ și nu veți regreta.

Risotto de ovăz „Caprese“

Produse necesare:

240 ovăz ( boabe)
1 lingură de ulei de măsline
2 căței de usturoi
1 ceapă de mărime medie
1/3 linguriță de chimion
240 g roșii (decojite, la conservă)
200 ml bulion de legume
sare și piper după gust
120 g de brânză
Câteva frunze de busuioc proaspăt

 

Întâi de toate, lăsați ovăzul în apă rece timp de 12 ore. După aceea, clătiți și scurgeți bine.

Încingeți o linguriță de ulei de măsline și sotați ceapa tăiată și usturoiul, adăugați 50 ml de bulion de legume pentru a le înăbuși. Este timpul să adăugați ovăzul și chimionul.

Adăugați roșiile curățate și pasate și bulionul de legume rămas. Agitați și gătiți. Dacă este necesar, puteți adăuga apă.  Reduceți temperatura și lăsați la clocotit, până la prepararea completă a ovăzului.

Bulgur

Bulgurul este un alt aliment bogat în vibre, vitaminele A, C, D și E, precul și  B2, B3, B6 și B9 ( acid folic). Pe lângă aceasta, este bogat în aminoacidul lizină, care acționează împotriva virușilor. Dacă vreți să consumați ceva ușor, iată rețeta mai jos:

Bulgur cu mazăre și mentă

Pentru 4 porții:
1 cănuță de bulgur
200 g mazăre ( congelată)
20 frunze de mentă proaspătă
2 linguri de unt

Primul pas este pregătirea bulgurului. Cel mai bine este să utilizați bulgur cu boabe întregi, nu mărunțit. Spălați bulgurul și turnați apă caldă deasupra, lăsându-l pentru 20 de minute.

Scurgeți apa, adăugați 2 căni de apă și puneți la fiert.

După ce a fiert aproximativ 15 minute, adăugați mazăre, 1 linguriță de sare și menta tăiată mărunt.

Este recomandat să utilizați mazăre congelată, nu la conservă – mazărea congelată își păstrează mai bine proprietățile gustative. Lăsați să fiarbă încă 15 minute.

La final adăugați untul și amestecați bine.

Amarant

Ați pregătit vreodată amarant? Acesta conține un procent mare de proteine, aminoazici și vitamina E. Amarantul nu conține gluten, ceea ce îl face un aliment potrivit pentru persoanele cu intoleranță la gluten.

Amarant ”Risotto cu ciuperci”

Produse necesare:
30 g ciuperci porcini uscate
460 ml apă fiartă
600 ml apă rece
30 ml ulei de măsline
300 ceapă tăiată mărunt
300 g amarant
3 căței de usturoi
450 g ciuperci tăiate (portobello sau mix de ciuperci)
45 ml de vin alb sec
sare și piper
1 linguriță de cimbru

 

Primul pas în pregătire este să puneți ciupercile uscate într-un vas și  să acoperiți cu apă fiartă. Lăsați-le să se înmoaie pentru aproximativ 10-15 minute. Scurgeți apa ciupercilor într-un alt vas  și tăiați-le mărunt. Puneți ciupercile și apa deoparte pentru a fi utilizate mai târziu.

Încălziți o lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mic. Adăugați ceapa și înăbușiți-o până prinde o culoare aurie, agitând periodic (10-15 min).

Adăugați amarantul și amestecați bine. Adăugați încet lichidul rămas de la ciuperci. Adăugați și apa rece. Acoperiți cu capac și lăsați să fiarbă, agitând periodic cu o spatulă de silicon. Reduceți temperatura și lăsați să fiarbă până la evaporarea lichidului (20-25 min). Adăugați sare, luați de pe foc și puneți capacul, lăsând acoperit pentru 10- 15 min.

În timp ce amarantul fierbe, încingeți uleiul de măsline într-o tigaie, sotați usturoiul pentru 30 de secunde și adăugați ciupercile(ciupercile porcini uscate și cele proaspete). Sotați până devin moi (8-10 min. Adăugați vinul și sotați încă 2 minute. Condimentați cu sare și piper.

Luați de pe foc, adăugați cimbru și amestecați. Servici în farfurii de supă adânci, aranjând amarantul și deasupra mixul de ciuperci. Puteți garnisi cu parmezan.

În profilul personal veți găsi multe alte rețete, la fel de simple, delicioase și sănătoase pentru a fi în Top Forma. Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar, îl puteți comanda completând chestionarul : Către chestionar>>

Rezumat
Article Name
Experimentați în bucătărie
Descriere
În acest articol v-am pregătit câteva rețete simple, delicioase și sănătoase cu produsele principale ovăz, bulgur și amarant! Nu vă grăbiți să spuneți că acestea nu sunt preferatele voastre înainte să fi încercat rețetele.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM