Fiecare se poate schimba

Mulți dintre noi își doresc să schimbe ceva la propria persoană, însă, cel mai frecvent nu acționăm și contăm doar pe speranță. Slăbitul este o schimbare ca oricare alta și pentru aceasta de asemenea sunt valabile anumite reguli, despre care vom vorbi în acest articol. Este important să știți că fiecare se poate schimba, însă, avem nevoie de ambiție și dorință. Speranța nu este suficientă.

 

Speranța nu este o stare pasivă – trebuie să acționăm

Viața noastră poate deveni mai bună sau mai rea. Este important să constientizăm că, dacă dorim ca lucrurile să devină mai bune, trebuie să lucrăm cu perseverență și responsabilitate pentru a realiza scopul, iar atunci când  lucrurile să devină mai rele, trebuie să lucrăm la fel de conștient și responsabil. Sper să mă schimb – nu înseamnă să lăsăm totul la mâna norocului și să sperăm orbește, ci să lucrăm pentru realizarea speranței. Acest principiu este valabil și pentru slăbit. Oamenii adesea speră la un efect pozitiv fără a depune efort. Ce obțin este eșec și dezamăgire.

Oare preferați să vă lăsați duși de vânt și să nu acționați, în loc de a încerca să vă schmbați?Nu vă gândiți la insucces, să nu vă fie frică de eșec!

 

Frica de schimbare ne oprește să luăm măsuri

Frica de schimbare este adesea inconștientă, însă este reală.  Omul se obișnuiește cu kilogramele sale, trăiește cu ele și își organizează viața conform acestora. Greutatea normală îi este necunoscută, nu este clar ce urmează dacă va da jos kilogramele în plus sau ce reacție în lanț va provoca slăbirea. Și acesta este suspicios în ce privește ceea ce îl așteaptă. Schimbarea este stres cu care probabil nu se va putea descurca – cum va percepe lumea și cum îl va percepe lumea.  Multă lumă pierd în greutate ușor, însă doar la nivelul fizicului. Sunt nevoie de mult mai multe pentru ca psihicul să se adapteze la noul corp, la modul în care comunică, la modul în care se îmbracă, la modul în care se integrează în diverse grupe sociale, la modul în care se simte.   Pentru o asemenea schimbare sunt nevoie de cel puțin 6 luni sau de planul  „Noul tu“.

La prima vedere, acest conflict interior împotriva propriului interes sună ciudat, dar hai să ne gândim la motive. Fiecare schimbare presupune ceva nou și necunoscut. Adică,  schimbarea este nesiguranță, neclaritate. Și de acolo începe conflictul interior. Vechiul, chiar dacă nu este prea plăcut – ne este cunoscut, iar noul ne provoacă frică.

 

Participarea conștientă și responsabilitatea sunt cheia către succes

Cine este vinovat pentru kilogramele noastre în plus – poate colegii care în fiecare zi își cumpără dulciuri ispititoare, sau poate cei de acasă – pentru faptul că gătesc delicios, nenumăratele sărbători, zile de naștere ș. a. m. d?

Nu trebuie să ne mințim – nimeni nu ne pune să mâncăm cu forța. Fiecare mănâncă cu propriile mâini și pune mâncarea în gură benevol.  Pentru majoritatea oamenilor chiar pronunțarea cuvântului lăcomie este tabu. Este evident – nimeni nu vrea să fie considerat lacom. Însă atunci când lăsăm responsabilitatea noastră pe seama altora – refuzăm să ne luăm destinul în mâinile noastre! Alimentația noastră este în întregime responsabilitatea noastră și doar noi suntem capabili să o schimbăm pentru a atinge și menține kilogramele dorite.

 

Când dorințele nu coincid cu acțiunile noastre

Uneori, se pare că nu conștientizăm că dorințele nu coincid cu acțiunile noastre. Și continuăm să dorim fără a realiza că acțiunile ne duc exact spre calea opusă. Mai exact, direcționăm efortul în mod greșit.  Și nu din cauza informației greșite pe care o primim. Cauza este în noi înșine. Majoritatea m-ar întrerupe cu replica : „Da, știu!“. Dar conștientizați acest lucru? Neconcordanța dintre ceea ce vrem și ceea ce facem ne aduce o mare dezamăgire, provoacă autocompătimire, sentimentul de vinovăție, sentimentul ratării și incapacitatea de a rezolva problema.

Majoritatea dintre noi renunță să depună mai mult efort, continuând să trăiască cu autoaprecierea redusă. Încearcă să își corecteze greșelile, însă mereu eșuează.  De ce ? Cuvântul cheie este conștientizez.

 

Alimentația conștientă este alimentația corectă

Conștientizez că ceea ce fac nu coincide cu ceea ce îmi doresc. Anume din acest motiv primesc altceva – este rezultatul acțiunilor mele.

Atunci de ce sunt dezamăgit? Mănânc și iau în greutate, nu țin regimul și, desigur – nu slăbesc! Un alt scenariu al deciziei conștiente de schimbare : Conștientizez ce fac, nu mă descurajez ( îmi doresc cu adevărat!) și sunt calm, iar dacă vreau – pot schimba situația. Totul este o chestiune de alegere personală. Mă îngraș fiindcă vreau, slăbesc fiindcă vreau! Aproape fiecare știe cum să își schimbe silueta.

De aceea, cel puțin o dată fiți sinceri cu voi înșivă. Spuneți-vă ; „Eu sunt responsabil de greutatea mea și nimeni altul.  Întrebările, răspunsurile, deciziile și schimbările pe care le voi face mă privesc doar pe mine. Eu sunt responsabil de propria greutate și de deciziile pe care le voi lua în continuare. Alegerea este doar a mea.“

Alimentația conform unui regim pregătit special pentru voi și adaptat stării de sănătate, preferințelor alimentare și scopurilor, este primul pas spre atingerea greutății dorite.

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, puteți comanda de aici.

Rezumat
Fiecare se poate schimba
Article Name
Fiecare se poate schimba
Descriere
Slăbitul este o schimbare ca oricare alta și pentru aceasta de asemenea sunt valabile anumite reguli, despre care vom vorbi în acest articol. Este important să știți că fiecare se poate schimba, însă, avem nevoie de ambiție și dorință. Speranța nu este suficientă.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM