Floricelele – benefice sau nesănătoase?

Floricele – unul din cele mai sănătoase alimente pentru o gustare spontană. Acestea sunt bogate în elemente nutritive esențiale și aduc numeroase beneficii sănătății, atunci când sunt preparate corespunzător. Adesea floricelele pe care le consumăm conțin o cantitate mare de grăsimi, sare și zahăr, ceea ce duce la mâncat în exces și la reducerea ( sau distrugerea completă) a proprietăților benefice. Din această cauză, este foarte important să ne pregătim corect floricelele. Acestea pot fi atât sănătoase, cât și periculoase pentru sănătate și siluetă – în dependență de modul de preparare:

Proprietăți nutritive

Multe persoane nici nu realizează că floricelele sunt un aliment din cereale integrale, care le face extrem de bogate în numeroase elemente nutritive. Multe cercătări leagă consumul de alimente integrate de beneficiile pentră sănătate precum un risc reduse de inflamație și boli cardiovasculare. Alimentele integrale au și capacitatea de a ne ajuta în lupta cu kilogramele și sunt prezente în regimurile pregătite de către specialiștii noștri.
Iată elementele nutrivite pentru 100 g de floricele pregătite cu o cantitate minimă de grăsime:

• Vitamina B1: 7% din doza zilnică recomandată
• Vitamina B3: 12% din doza zilnică recomandată
• Vitamina B6: 8% din doza zilnică recomandată
• Fier: 18% din doza zilnică recomandată
• Magneziu: 36% din doza zilnică recomandată
• Potasiu: 9% din doza zilnică recomandată
• Zinc: 21% din doza zilnică recomandată
• Cupru: 13% din doza zilnică recomandată
• Mangan: 56% din doza zilnică recomandată

Aceste substanțe benefice aduc cu ele  387 calorii, 13 g proteine, 78 g de carbohidrați și 6 g de grăsimi pentru 100 g de produse. În aceste 100 g de floricele se conțin și 15 g de fibre,  un conținut extrem de ridicat, ceea ce le transformă în una dintre cele mai bune surse de fibre.

Fibrele sunt bogate în fibre

Conținutul de fibre din floricele este extrem de înalc. Conform studiilor, fibrele reduc riscul de multe afecțiuni, printre care bolile cardiovasculare, obezitate și diabeti de tip 2.

Fibrele ne ajută să pierdem în greutate și mențin un  sistemul digestiv sănătos.

Doza zilnică recomandată de fibre este 25 g pentru femei și 38 g pentru bărbați, însă majoritatea consumă mult mai puțin. În 100 g de floricele se conține 15 g de fibre – mult de jumătate din doza zilnică necesară.

Floricele ne pot ajuta să slăbim

Floricele sunt bogate în fibre, au un conținut redus de calorii și grăsimi. Acestea sunt caracteristicile principale ale alimentelor potrivite unui regim de slăbit.

Cu 31 de calorii pentru o porție obișnuită, floricelele preparate corespunzător sunt un aliment cu conținut redus de grăsimi, potrivit pentru o gustare rapidă. Conținutul bogat de fibre le face un aliment sățions, ceea ce ne ajutăm să limităm cantitatea de alimente pe care o consumăm.

Indiferent de beneficiile floricelelor, moderația este cheia. Puteți include floricele în regimul vostru, însă încercați să le includeți în una din mesele zile ( de exemplu – gustarea de după-amiază), în loc să le consumați între mesele principale.

Floricelel sunt antioxidanți naturali

Polifenolii sunt antioxidanți care protejează celulele noastre de influența negativă a radicalilor liberi. Conform unei cercetări concrete*, floricelele influențează pozitiv asupra circulației sanguine, digestiei și reduce riscul de afecțiuni precum cancer de sân și prostată.

Floricelele de casă sunt extrem de sănătoase

Metoda corectă de pregătire a floricelelor este să desfacem știuletete de porumb și să pregătim boabele în cantitatea minimă de grăsime. Sunt suficiente 3 minunte pentru a pregăti un bol plin de floricele. Aveți nevoie de 3 linguri de grăsime ( unt de cocos, ulei de măsline sau ulei de floarea-soarelui) și o cantitate de boabe de porumb astfel încât să acopere fundul oalei. Turnați grăsimea și porumbul împreună deasupra, puneți capacul  și .. sunt gata în 3 minute.

Evitați floricelele pentru cuptor cu microunde, fiindcă conțin o cantitate mare de grăsime, sare și substanțe cancerigene.

Floricelele de casă sunt bogate în vitamine, mineralte, polifenoli, sunt delicioase și sunt unul dintre cele mai bune surse de fibre. Consumate în cantități moderate, pot fi parte a fiecărui regim alimentar sănătos.

* http://www.scranton.edu/news/articles/2012/03/popcorn-study.shtml
**http://www.bmj.com/content/347/bmj.f6879
Rezumat
Floricelele - benefice sau nesănătoase?
Article Name
Floricelele - benefice sau nesănătoase?
Descriere
Floricele - unul din cele mai sănătoase alimente pentru o gustare spontană. Acestea sunt bogate în elemente nutritive esențiale și aduc numeroase beneficii sănătății, atunci când sunt preparate corespunzător. Adesea floricelele pe care le consumăm conțin o cantitate mare de grăsimi, sare și zahăr, ceea ce duce la mâncat în exces și la reducerea ( sau distrugerea completă) a proprietăților benefice.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM