Fructe si legume potrivite pentru slăbit

Știm cu toții ca fructele si legumele reprezintă o parte importanta cat din fiecare regim alimentar sănătos, atât si din curele de slăbire. Ele ne oferă doza zilnica necesara de vitamine si minerale si ne satura, ceea ce este forate important atunci când incercam sa slăbim. In pofida acestui lucru noi ezitam atunci când trebuie sa alegem pe care fructe si legume sa le alegem, încercând sa ne menținem silueta.

De exemplu o mare parte din oameni prefera sa evite bananele, avocado, porumbul, morcovii si mazărea, deoarece cred ca daca le vor consuma vor creste in greutate. Pe de alta parte atunci când ținem regimul de slăbire, deseori recurgem la salate, țelina si grapefruit crezând ca ele ne vor ajuta sa slăbim.

Adevărul despre fructele si legumele

Consumul de fructe si legume este extrem de necesar cat pentru menținerea sanatatii atât si pentru reducerea greutății.  Majoritatea fructelor si legumelor au un conținut scăzut de calorii si grăsimi si sunt bogate in fibre – trei componente importante pentru slăbirea reușita si păstrarea kilogramelor dorite. După cum știm cu toții fructele si legumele conțin si a cantitate mare de vitamine, minerale si aminoacizi, de care avem nevoie pentru a ne simții si a arata bine.

Veți întreba unde se încadrează bananele, avocadoul, porumbul, morcovii si mazărea? Ele au intradevar un aport mai ridicat de calorii fata de mei multor tipuri de fructe si legume, iar in același timp ele sunt si mai saturatoare. Diferența de calorii intre diferitele fructe si legume este foarte mica atunci când e vorba despre consumul de 200-300 gr din ele, așa ca nu te preocupi si sa ajungi fara grija orice fruct sau leguma de care ai poftă.

Cat despre mâncărurile precum țelina si grapefurit-ul care au faima de a fi ajutătorii slăbirii, nu exista dovezi științifice ca consumul lor ne va ajuta sa ardem mai multe calorii sau sa dam jos kilogramele in plus. Ideea populara ca țelina conține mai puține calorii decât necesarul pentru digestia ei – este un mit ordinar.

 

Care sunt fructele sau legumele care sunt cele mai potrivite pentru slăbire

Un studiu  nou asupra obiceiurile alimentare si greutatea asupra 133 000 persoane, făcuta timp de 4 ani, confirma ca creșterea cantitati de fructe si legume pe care le consumam ne ajuta sa punem cu timpul cu pana la jumătate de kilogram mai puțin. Același studiu a consul sa tipul fructelor si legumelor pe care le consumam influențează greutatea noastră.

Participanţii la studiu, care au pus mai puține kilograme in plus cu timpul, au consumat mai mult din următoarele alimente care au un conţinut mai mare de fibre si un indice glicemic scăzut – doua caracteristici care ne ajuta sa ne simţim sătui pe o perioada de timp mai îndelungata.

mere si pere

conopida

avocado

portocale

varza de Bruxelles

broccoli

fasole verde

morcovi

ardei

In același timp participanții la studiu care au pus mai multe kilograme in plus, crescând consumul de fructe si de legume – au pus accent mai ales pe porumb, mazăre si cartofi – legume cu amidon, care conțin mai puține fibre fata de legumele susmenționate, sau au un indice glicemic mai mare. Chiar aceste trei alimente sunt excluse din regimurile întocmite de Ipokratis, adică atunci când ai o “leguma la alegere” la regimul tău nu e bine sa alegi pe careva dintre ele. Acest lucru nu înseamnă ca trebuie sa excludem din meniul nostru aceste alimente, ci sa la consumam in cantitati mai moderate.

In concluzie important este sa spunem ca fiecare fruct sau leguma are calitatile sale benefice si nu e nevoie sa ne lipsim de ele. Lucrul cel mai bun pe care am putea sa-l facem este sa consumam in fiecare zi fructe si legume cât mai diversificate posibil – proaspete, congelate sau uscate. Daca urmărești un regim de la Top Forma, știi ca nu exista zi in care fructele sau legumele tale preferate sa lipsească.

In cazul in care ai dificulatati sa tii post si in acelasi timp sa te hranesti in mod sanatos in, poti sa comanzi regimul tau alimentar individual de aici.

Rezumat
Fructe si legume potrivite pentru slăbit
Article Name
Fructe si legume potrivite pentru slăbit
Descriere
Știm cu toții ca fructele si legumele reprezintă o parte importanta cat din fiecare regim alimentar sănătos, atât si din curele de slăbire. Ele ne oferă doza zilnica necesara de vitamine si minerale si ne satura, ceea ce este forate important atunci când incercam sa slăbim. In pofida acestui lucru noi ezitam atunci când trebuie sa alegem pe care fructe si legume sa le alegem, încercând sa ne menținem figura subțire.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM