GĂTITUL PE ABUR – SIMPLU, RAPID ȘI SĂNĂTOS

Gătitul pe abur este adevărată minune culinară – descoperită încă din antichitate. Nu e doar o metodă de gătit simplă și rapidă, ci și extrem de sănătoasă.

Benefic

Aproape orice produs poate fi pregătit la abur – carne, pește fructe de mare, legume, aliemente din cereale, chiar și ouă. Pentru multe alimente, gătitul la abur este cel mai potrivit mod de păstrare a proprietăților nutritive. De exemplu, prepararea la abur a cărnii păstrează toate vitaminele. Conținutul vitaminei C în broccoli preparat la abur este de 80%, în comparație cu broccoli fiert, în cazul căruia scade la 40%.  Aceste exemple în care alimentele își păstrează calitățile nutritive la pregătirea la abur sunt nenumărate.

Produsele care NU sunt potrivite pentru aced mod de prepare sunt : pastele, leguminoasele și anumite tipuri de ciuperci.

Delicios

Împotriva așteptărilor majorității , gătitul la abur nu este nicidecum fără gust și aromă. Exact opusul – alimentele își păstrează unicitatea indiferend dacă e vorba de carne, de pește, legume sau fructe. Optând pentru produse cu proprietăți nutritive minunate, veți putea să savurați adevăratul gustul adevărat, natural, ceea ce este aproape imposibil de atins la prăjire.

Modurile de îmbunătățire a gustului alimentelor pregătire la abur sunt nelimitate. Este suficient să adăugați condimentul dorit la apă, iar aceasta va condimenta delicat gustul. Îndrăzniți și improvizați! Utilizați condimente proaspete și universale, ierburi aromate, vin și alte tipuri de alcool, care conferă o aromă unică.

Nu sărați produsele pe care le preparați la grătar – nu aveți nevoie de cantități în plus de sare.

Simplu

Nu aveți nevoie de un instrument special pentru a găti pe abur. Există câteva trucuri pe care le puteți folosi:

o grilă metalică ppentru gătit la abur –  puteți găsi în orice magazin și e la prețul unui kilogram de brânză. Grila se pune într-un vas dă gătit adânc, deasupra se aranjează produsele pe care vreți să le gătiți iar apa se toarnă pe fundul vasului. Este recomandat să fie acoperit cu capac.

–  o sită sau strecurătoare de metal, ceaa ce fiecare are în bucătăria sa – puneți-le deasupra cratiței pline cu apă fiartă, puneți produsele și acoperiți cu un prosop.

grila cuptorului vostru – gătitul la abur poate avea loc și în cuptor, nu doar pe plită! Cu acest scop, aveți nevoie de o cratiță adâncă cu apă fiartă, pe care să o puneți în cuptorul încălzit în prealabil. Tot de ce aveți nevoie pentru a obține legume delicioase la abur este să puneți grila cuptorului deasupra cratiței cu apă fiartă, să aranjați legumele deasupra, să le acoperiți cu folie de aluminiu și să le lăsați în cuptor pentru 10-15 minute.

Timpul de pregătire la abur al alimentelor este de 3 ori mai mic decât cel al metodei tradiționale de fierbere. Prețuiți timpul și sănătatea voastră și începeți să gătiți la abur mai frecvent!
Rezumat
GĂTITUL PE ABUR - SIMPLU, RAPID ȘI SĂNĂTOS
Article Name
GĂTITUL PE ABUR - SIMPLU, RAPID ȘI SĂNĂTOS
Descriere
Gătitul pe abur este adevărată minune culinară - descoperită încă din antichitate. Nu e doar o metodă de gătit simplă și rapidă, ci și extrem de sănătoasă. Aproape orice produs poate fi pregătit la abur - carne, pește fructe de mare, legume, aliemente din cereale, chiar și ouă.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM