Gramaje – înainte și după preparare

Toate gramajele indicate în regimurile Top Forma sunt pentru alimentele supuse prelucrării termice ( dacă au fost preparate). Acest lucru prezintă o adevărată provocare pentru unii dintre cei care urmează un regim.

În ajutor vin rețetele noastre, în care sunt indicate gramajele exacte ale alimentelor în stare crudă, pentru obține cu exactitate gramajele indicate în regimurile voastre. Am creat fiecare rețetă cu scopul ca voi să savurați mese delicioase în timp ce urmați regimul alimentar. Rețetele sunt destinate atât persoanelor care urmează un regim, cât și celor care își doresc să se alimenteze sănătos.

În mod evident, rețetele nu sunt obligatorii. Cu scopul de a sări în ajutor persoanelor care urmează un regim de la noi , am pregătit câteva tabele amănțite cu gramajele de dinainte și după prelucrarea termică.

Este extrem de important să respectăm gramajele indicate în regim, pentru a atinge scopul propus.

Pentru ca voi să nu pierdeți vremea gândindu-vă cât orez trebuie să fierbeți pentru a obține exact 200 g, v-am pregătit următoarele tabele:

 

Fierturi – gramaje înainte și după prelucrarea termică

Gramajul indicat în regimGramajul alimentului nepreparatCantitatea aproximativă
Linte200 g75 g1/3 cană
Orez200 g65 g
Orez150 g50 g1/3 cană
Quinoa200 g60 g1/3 cană

 

 

Paste și cartofi – gramaje înainte și după prelucrarea termică

 

Gramajul indicat în regimGramajul alimentului nepreparatCantitatea aproximativă
Spaghete200 g60 g
Cartofi copți150 g200 g
Cartofi fierți150 g150 g

 

Carne – gramaje înainte și după prelucrarea termică

Regula generală valabilă pentru carnea de pui, vită și  pește este că își pierd 25% din greutate. În ce privește carnea de porc, aceasta își pierde aproximativ 65%. Pierderea din greutatea cărnii variază în dependență de modul de preparare.

Gramajul indicat în regimGramajul alimentului nepreparatCantitate aproximativă
Carne de pui150 g200 g
Carne de vită150 g200 g
Carne de porc150 g220 g
Pește150 g200 g

 

Gramajul aproximativ al celor mai frecvent consumate fructe

Atunci când aveți „fructe la alegere“ , puteți consuma orice fruct și combinații de fructe, ținând cont de gramajul indicat.

Fruct
Unitate
Gramajul aproximativ
Bananămărime medie160 g
Mărmic100 g
Mărmare200 g
Parămică100 g
Caisămare60 g
Kiwi85 g
Portocalămică130 g
Piersicămărime medie130 g
Prune4 buc. de mărime medie80 g
Cireșe10 buc.90 g

 

Atunci când urmați un regim alimentar,  este recomandat să utilizați un cântar de bucătărie. Cântarul de bucătărie vă va demonstra că porția de orez care considerați că are 200 g, cântărește de fapt 400 g. Asemenea estimări greșite sunt adesea motivul pentru care nu reușim să pierdem în greutate.

Folosind cântarul de bucătărie, vom corecta treptat modul în care privim cantitățile și vom începe să estimăm corect.

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, puteți comanda de aici.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM