Toate gramajele indicate în regimurile Top Forma sunt pentru alimentele supuse prelucrării termice ( dacă au fost preparate). Acest lucru prezintă o adevărată provocare pentru unii dintre cei care urmează un regim.
În ajutor vin rețetele noastre, în care sunt indicate gramajele exacte ale alimentelor în stare crudă, pentru obține cu exactitate gramajele indicate în regimurile voastre. Am creat fiecare rețetă cu scopul ca voi să savurați mese delicioase în timp ce urmați regimul alimentar. Rețetele sunt destinate atât persoanelor care urmează un regim, cât și celor care își doresc să se alimenteze sănătos.
În mod evident, rețetele nu sunt obligatorii. Cu scopul de a sări în ajutor persoanelor care urmează un regim de la noi , am pregătit câteva tabele amănțite cu gramajele de dinainte și după prelucrarea termică.
Este extrem de important să respectăm gramajele indicate în regim, pentru a atinge scopul propus.
Pentru ca voi să nu pierdeți vremea gândindu-vă cât orez trebuie să fierbeți pentru a obține exact 200 g, v-am pregătit următoarele tabele:
Fierturi – gramaje înainte și după prelucrarea termică
| Gramajul indicat în regim | Gramajul alimentului nepreparat | Cantitatea aproximativă |
Linte | 200 g | 75 g | 1/3 cană |
Orez | 200 g | 65 g | |
Orez | 150 g | 50 g | 1/3 cană |
Quinoa | 200 g | 60 g | 1/3 cană |
Paste și cartofi – gramaje înainte și după prelucrarea termică
| Gramajul indicat în regim | Gramajul alimentului nepreparat | Cantitatea aproximativă |
Spaghete | 200 g | 60 g | |
Cartofi copți | 150 g | 200 g | |
Cartofi fierți | 150 g | 150 g | |
Carne – gramaje înainte și după prelucrarea termică
Regula generală valabilă pentru carnea de pui, vită și pește este că își pierd 25% din greutate. În ce privește carnea de porc, aceasta își pierde aproximativ 65%. Pierderea din greutatea cărnii variază în dependență de modul de preparare.
| Gramajul indicat în regim | Gramajul alimentului nepreparat | Cantitate aproximativă |
Carne de pui | 150 g | 200 g | |
Carne de vită | 150 g | 200 g | |
Carne de porc | 150 g | 220 g | |
Pește | 150 g | 200 g | |
| | | |
Gramajul aproximativ al celor mai frecvent consumate fructe
Atunci când aveți „fructe la alegere“ , puteți consuma orice fruct și combinații de fructe, ținând cont de gramajul indicat.
Fruct | Unitate | Gramajul aproximativ |
Banană | mărime medie | 160 g |
Măr | mic | 100 g |
Măr | mare | 200 g |
Pară | mică | 100 g |
Caisă | mare | 60 g |
Kiwi | | 85 g |
Portocală | mică | 130 g |
Piersică | mărime medie | 130 g |
Prune | 4 buc. de mărime medie | 80 g |
Cireșe | 10 buc. | 90 g |
Atunci când urmați un regim alimentar, este recomandat să utilizați un cântar de bucătărie. Cântarul de bucătărie vă va demonstra că porția de orez care considerați că are 200 g, cântărește de fapt 400 g. Asemenea estimări greșite sunt adesea motivul pentru care nu reușim să pierdem în greutate.
Folosind cântarul de bucătărie, vom corecta treptat modul în care privim cantitățile și vom începe să estimăm corect.
Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, puteți comanda de aici.
- Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?
Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.
COMANDĂ REGIMUL
AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM