Imunitate puternică împotriva virușilor

COVID-19 a răsturnat lumea și nimeni nu știe ce va urma. Orice s-ar întâmpla în viitor, un lucru e sigur – panica și îngrijorarea nu dau rezultate. Focalizați-vă atenția asupra a ceea ce puteți faceți pentru a vă proteja sănătatea. Tot mai des utilizăm expresia “ai grijă de tine”. Cele mai bune arme împotriva virușilor sunt următoarele : o igienă sănătoasă, menținerea distanței, somnul regulat, activitatea fizică, și nu în ultimul rând – menținerea unei greutăți sănătoase.

Nu uitați să-i asigurați organismului vostru  cel mai bun și sănătos „leac“ – o alimentație corectă! Mâncați regulat, de calitate și în cantități moderate și alegeți cu atenție ceea ce consumați.

Cum să luptăm cu virușii?

Cu toții știm că atunci când imunitatea noastră intră în contact cu agenți patogeni – viruși și bacterii, aceasta se activează începând să secrete anticorpi care distrug patogenii. Menținerea unei greutăți sănătoase și includerea alimentelor potrivite în meniu poate îmbunătăți imunitatea voastră și ajuta în lupta cu virușii.

Greutatea sănătoasă este un factor important în lupta cu virușii 

“Greutatea sănătoasă este un factor crucial în menținerea unei imunități puternice–  kilogramele în plus, precum și subponderalitatea împiedică funcțiilor imunitare”, ne spune dr. Rayna Stoyanova și adaugă “…persoanele obeze suferă de boli resporatorii mai frecvent. Supraponderalitatea presupune reducerea răspunsului limfocitelor – celule importante ale sistemului imunitar. Dacă vă întrebați dacă greutatea voastră este sănătoasă, aflați cu ajutorul acestui test.

Alimentație pentru o sănătate bună

Este demonstrat că în același mod în care alimentația sănătoasă poate avea un efect benefic asupra sănătății noastre, alimentația incorectă cu conținut ridicat de grăsimi reduce funcțiile celulelor fundamentale ale sistemului imunitar– celulele T și celulele  “ucigașe”. Este demonstrat faptul că capacitatea celulelor imunității se mărește atunci când este redus consumul de grăsimi, de o importanță majoră fiind nu doar cantitatea, ci și tipul grăsimilor.”

Specialiștii noștri pregătesc fiecare regim în concordanță cu starea de sănătate, preferințele alimentare și obiectivele propuse. Transformați alimentația sănătoasă într-un mod de viață, includeți în meniu toate elementele nutritive necesare, aveți încredere în specialiștii noștri. Puteți comanda un regim completând chestionarul >>

Cu ce să umplu frigiderul?

Cu siguranță mulți dintre voi se întreabă: “Cu ce să îmi aprovizionez frigiderul?” Vă propunem o listă cu 10 alimente extrem de eficiente pentru întărirea imunității, care sunt accesibile chiar și în timpul unei situații excepționale.

Morcovi

Morcovii dețin un rol important în lupta cu viruși și infecții. Sunt extrem de bogați în betacaroten – un antioxidant puternic care se tranformă în vitamina A. Vitamina A е responsabilă de protejarea corpului și mărește rezistența împotriva infecțiilor respiratorii. Morcovii sunt un aliment pe care îl puteți păstra o perioadă îndelungată de timp pentru a evita cumpărăturile frecvente în supermarketuri.

Alternativa: Alte alimente bogate în vitamina A sunt cartofii dulci, dovleceii și dovleacul.

Portocale

Aceste fructe sunt o sursă minunată de vitamina C și un antioxitant care acționează împotriva microbilor. Vitamina C stimulează sinteza anticorpilor și are un efect benefic asupra formării interferonului – o substanță care împiedică dezvoltării virușilor.

Alternativă : Alte alimente bogate în vitamina C pe care le puteți pregăti – grapefruit, pomelo, kiwi, mandarine, ardei și broccoli.

Sfeclă roșie

Sfecla roșie este extrem de benefică și bogată în numeroase vitamine și minerale. Aceasta conține potasiu, calciu, fosfor, fier, sulf, iod, cantități mici de vitamina C, caroten, vitaminele В1, В2 și В12. În multe magazine puteți găsi și sfeclă roșie la conservă, care poate fi păstrată mai mult timp. Dacă vă întrebați ce vă puteți pregăti cu sfeclă roșie, vedeți rețeta noastră de sfeclă roșie cu brânză de vaci.

Carne de vită

Vita este bogată în zinc, care creează un mediu nefavorabil pentru dezvoltarea virușilor și producerii acestora. Acest mineral activează sistemul imunitar ajutând la redproducerea, creșterea și recuperarea celulelor.

Alternativa: Puteți obține cantitatea necesară de zinc din culturi de grâu, carne de vită, pește și tofu.

Migdale

Aceste nuci conțin grăsimile sănătoase Omega 3, precum și vitamina E – vitamina care descompune grăsimile și protejează celulele de oxidare și  „daune“. Celulele sănătoase și puternice sunt cu siguranță un element esențial întăririi imunității, pentru a ajuta corpului să se protejeze.

Alternativa: Alte surse sănătoase de vitamina E și grăsimi sănătoase sunt următoarele – uleiul de măsline, culturile integrale și semințele.

Usturoi

Usturoiul este un modificator epigenetic și influențează asupra genelor noastră prin modificarea histonelor. Acesta conține compuși de sulf, având un miros și gust specific. Alicina este un component căruia ustoroiul îi datorează reputația binemeritată de imunostimulator natural. Componentele alicina și tiosulfatul de sodiu activează globulele albe să disturgă orice viruși și infecții bacteriene. Pentru a profita de toate proprietățile lecuitoare ale usturoiului este recomandat să îl consumați în stare crudă.

Broccoli

Broccoli sunt bogați în antioxidanți și vitamine, cel mai valoros component fiind sulforafanul. Din toate legumele crucifere, anume acestea conțin sulforafan în cea mai mare cantitate. Dar ce face sulforafanul atât de important? Anume acesta activează globulele albe, limfocitele, luptătorii împotriva virușilor.

Pentru a menține toate substanțele nutritive din broccoli, pregătiți-i la abur pentru 2-3 minute. Puteți multiplica puterea acestora consumându-i în combinație cu alte alimentele care conțin sulforafan precum ridichi, muștar și wasabi.

Pești grași

Peștii grași precum somonul sunt bogați în acizi grași omega-3 care reduc inflamarea, măresc fluxul de aer și protejează plămânii  de boli respiratorii. Dacă nu puteți face rost de pește proaspăt, o altă alternativă este nuca braziliana. Sunt suficiente doar două nuci braziliene pentru a obține doza zilnică de seleniu.

Puteți obține seleniu din ouă , semințe de floarea soarelui sau carne de pui.

Ghimbir

Ghimbirul este un comonent minunat pentru întărirea sistemului imunitar datorită proprietăților antiseptice și antiinflamatorii. Adăugați-l la cea sau combinați-l cu miere.

Polen de albine

Polenul este un antioxidant puternic care acționează drept antiinflamator. Este bogat în vitaminele A, B1, complexul de vitamine B și vitamina C, precum și în seleniu, fier, magneziu, sodiu, aminoaicizi esențiali și altele. Polenul de albine este bogat în lecitină, care ajută la menținerea nivelului de colesterol și contribuie la funcționarea normală a ficatului. Adăugați-l la iaurt și savurați.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM