Cum pepenele verde influențează asupra sănătății și siluetei

Pepenele verde este un fruct dulce,  răcoritor și surprinzător de benefic, însă v-ați întrebat cum ne influențează sănătatea și silueta?Acesta e bogat în vitamine și minerale și sărac în calorii.  În 100 g de pepene verde se conțin doar 30 de calorii.

Beneficiile consumului zilnic sunt nenumărate, cele mai important fiind următoarele :

 

Pepenele verde hidratează organismul

Consumul de apă e esențial în procesul de hidratare, însă și alimentele cu un conținut ridicat de apă de asemenea au această proprietate. Pepenele verde e unul dintre fructele cu cel mai mare conținut de apă – 92 %.

Conținutul ridicat de apă e unul din motivele pentru ne simțim sătui după ce mâncăm pepene verde. Nu ezitați să optați pentru acest fruct atunci când aveți „fructe la alegere“ în regimul vostru. Combinația  de fibre și apă în acest fruct dulce vă garantează sațietate fără kilograme în plus.

Pe scurt: Pepenele verde conține o cantitate imensă de apă, ceea ce îl face un mijloc minunat de hidratare a organismului și vă face să vă simțiți sătui.

 

Pepenele verde conține multe elemente nutritive

Pepenele verde e printre fuctele cu cele mai puține calorii – 30 calorii la 100 g de fructe.  Conține mai puține calorii decât fructele cu conținut scăzut de zahăr ca murele, zmeura , afinele.

Într-un bol mic de pepene verde (154 g) se conține o cantitate nesemnificativă de calorii, însă o cantitate imensă de elemente nutritive benefice, inclusiv următoarele vitamine și minerale.

  • Vitamina C : 21% din consumul zilnic recomandat
  • Vitamina A : 18% din consumul zilnic recomandat
  • Potasiu : 5% din consumul zilnic recomandat
  • Magneziu : 4% din consumul zilnic recomandat
  • Vitamina B1, B5 și B6: 3% din consumul zilnic recomandat

 

Pepenele verde e bogat în carotenoide – beta-caroten și licopen.  În adiție, acesta conține și citrulină – un aminoacid important pentru organismul uman.

Pe scurt: Pepenele verde e un fruct cu un conținut scăzut de calorii, bogat în elemente nutritive, în special în carotenoice, vitamin C și citrulină

 

Pepenele verde menține sănătatea inimii

Afecțiunile cardiovasculare e cauza principală a mortalității în lume. Micile schimbări ale modului de viață, inclusiv a alimentației, ne poate reduce reduce riscul de afecțiuni ale inimii.

Câteva elemente nutritive din pepene verde au rolul de a îmbunătăți sănătatea inimii. Conform unor studii, licopenul poate reduce nivelul colesterolului rău și stabiliza tensiunea arterială. Licopenul e cel mai puternic antioxidant descoperit în sursele alimentare.

Pepenele verde conține și citrulină,  aminoacid care are proprietatea de a extinde vasele de sânge, reducând nivelul tensiunii arteriale.

Celelalte vitamine și minerale precum A, B6, C, magneziu și potasiu de asemenea influențează benefic sănătatea inimii.

Pe scurt: Pepenele verde conține câteva componente benefice pentru condiția inimii precum licopen, citrulină și alte vitamine și minerale.  

Pepenele verde îmbunătățește digestia

Pepenele verde conține multă apă și fibre  – două componente care sunt de o importanță majoră pentru o bună digestie.

Fibrele curăță colonul, iar apa asigură o funcționare corectă a sistemului digestiv.

Pe scurt:  Fructele și legumele bogate în fibre și apă, inclusiv pepenele verde, sunt foarte folositoare pentru funcționarea perfectă a colonului și sistemului digestiv.

 

Nu ezitați să includeți pepenele verde în regimul vostru. Este o gustare recoritoare, surprinzător de sănătoasă și în același timp, un ajutor în procesul de slăbire și menținere a greutății ideale. Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar de la Top Forma, puteți comanda de aici.

Surse* http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4464475/

Rezumat
Cum pepenele verde influențează asupra sănătății și siluetei
Article Name
Cum pepenele verde influențează asupra sănătății și siluetei
Descriere
Pepenele verde este un fruct dulce,  răcoritor și surprinzător de benefic, însă v-ați întrebat cum ne influențează sănătatea și silueta?Acesta e bogat în vitamine și minerale și sărac în calorii.  În 100 g de pepene verde se conțin doar 30 de calorii. Află care sunt beneficiile consumului zilnic.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM