Ingrediente aromate

Continuăm cu subiectul cu privire la pregătirea meniului săptămânal. Astăzi vom acorda atenție ingredientelor aromate și cum să le pregătim pentru a facilita munca în bucătărie. Utilizând ingrediente aromate la pregătirea meselor din regimul vostru, veți reuși să transformați și cea mai simplă mâncare într-o plăcere a gustului. Vă recomandăm să utilizați condimente diverse și alte ingrediente de fiecare dată când gătiți, pentru a savura mâncarea.

Ce sunt ingredientele aromate?

Dacă aveți experiență în bucătărie, știți că anumite rețete nu vor ieși bine dacă nu adăugăm anumite ingrediente. De exemplu, dacă nu punem ceapă în supă, aceasta nu avea un gust dulciu iar sosul de curry nu e același fără ghimbir și usturoi. Majoritatea rețetelor încep cu sotarea sau înăbușirea combinației dintre ceapă, usturoi, țelină, ardei, roșii și altele. Exact acestea sunt ingredientele care conferă aromă. Desigur, ingredientele aromate nu sfarșesc aici, există o mulțume de legume, condimente, combinații și moduri de pregătire specifice pentru anumite culturi. Puteți inveta orice combinații după preferința voastră, conform cărora să vă pregătiți mesele din regim.

Cum să le pregătim

În dependență de ceea ce doriți să atingeți, puteți adăuga ingredientele aromate întregi sau tăiate. Pentru a conferi aromă bulionului și mâncării pe care o pregătim, este suficient să adăugăm, exemplu, o ceapă tăiată în jumătate sau cîteva tulpini de țelină, după care să le scoatem înainte de servire. Atunci cînd ingredientele aromate sunt parte a mâncării, de obicei sunt tăiate mărunt pentru a sе „topi“ în amestecul final și sotate  în prealabil în puțină grăsime. Grăsimea fierbinte le ajută să elibereze proprietăție aromatice și conferă un gust specific și personalitate mîncării pe care o preparați, Aveți grijă, nu este necesar să turnați 2-3 linguri de ulei în tigaie. Puteți atinge celași efect cu o picătură de grăsime distribuită uniform pe toată suprafața tigăii. Amestecați în mod frecvent pentru a nu arde sau lăsați-le la foc încet sub capac, pentru a se înăbuși cu puțină apă.  Puteți adăuga puțin bulion ( 3-4 linguri) sau câteva linguri de apă, care vor ajuta ingredientelor să se înmoaie mai repede.

Să congelăm ingredientele aromate

Dacă nu dispuneți de timp pentru a pregăti în prealabil anumite mese din meniul vostru săptămânal, cel mai ușor și repede este să congelați în prealabil ingredientele. Tăiați cîteva cepe, ardei, morcovi, țelină, pătrunjel – tot ce obișnuiți să adăugați în mâncarea voastră. Puneți produsele tăiate deasupra hârtiei de copt și aranjați uniform pe suprafața. Puteți aranja cîteva foi cu produse diferite, unul peste altul, pentru a economisi spațiu. Puneți foile cu produsele tăiate pentru aproximativ o oră în congelator,  după care puteți distribui cu ușurință cele pregătite în plicuri sau cutii și să le puneți etichetă.

Atunci când începeți să gătiți, nu este necesar să le decongelați ingredientele aromate! Folosiți această metodă pentru a economisi nu doar timp, ci și bani. Dacă vedeți produse proaspete la un preț atractiv, cumpărați o cantitate mai mare și aprovizionați-vă congelatorul pentru următoarele luni.

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, îl puteți comanda de aici.

Rezumat
Ingrediente aromate
Article Name
Ingrediente aromate
Descriere
În acest articol vom acorda atenție ingredientelor aromate și cum să le pregătim pentru a facilita munca în bucătărie. Utilizând ingrediente aromate la pregătirea meselor din regimul vostru, veți reuși să transformați și cea mai simplă mâncare într-o plăcere a gustului.
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM