Să iau sau nu micul dejun

Micul dejun este esențial într-o dietă sănătoasă. Și știința este în favoarea vechii înțelepciuni conform căreia micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Nu lăsați lipsa de timp sau alte scuze să vă priveze de el. Cercetările demonstrează numeroase beneficii pentru cei care iau micul dejun în fiecare zi.

 

Beneficiile micului dejun :

Un mic dejun savuros are capacitatea de a vă ridica moralul. Cercetările arată că cei care nu iau micul dejun sunt mai obosiți și mai apatici.

Explozie de energie. După somn, înainte de micul dejun, proviziile de energie ale organismului sunt epuizate. Cel mai bun mod de a le reîncărca constă în proteine, glucide și grăsimi sănătoase.

Capacitate mai bună de concentrare. Micul dejun îmbunătățește capacitatea de a rezolva problemele și de a vă  ocupa de diverse sarcini care necesită o puternică activitate a creierului.

Ține greutatea sub control. Oamenii care nu sar peste micul dejun își mențin greutatea mai ușor.

Micul dejun este o sursă de multe vitamine și minerale. De exemplu, dacă mâncați un bol de iaurt cu un conținut redus de grăsimi cu musli integrale și un pahar de suc de portocale proaspăt stors, ați consumat deja necesarul zilnic de vitamina C recomandat, precum și o treime din cantitățile necesare de calciu, tiamină și riboflavină. Dacă luați un mic dejun cu cereale integrale, îi furnizați corpului o cantitate semnificativă de fibre, fier și acid folic. Sărind peste micul dejun, vă privați organismul de vitamine și minerale foarte importante.

Alimentația regulată reprezintă 60% dintr-un regim alimentar sănătos. Restul este format din calitatea și cantitatea alimentelor. Scopul vostru ar trebui să fie mâncatul regulat – să mâncați la fiecare 3-4 ore, astfel încât să puteți accelera metabolismul. Nu săriți peste niciuna dintre cele patru mese ale zilei – micul dejun, prânzul, gustarea de după-amiază și cina. Este exact ceea ce planul nostru alimentar personalizat vă oferă.

Mic dejun rapid și echilibrat – reguli principale

Una dintre cele mai comune scuze de a nu servi micul dejun este lipsa de timp dimineața. Dar, să recunoaștem : pregătirea acestuia poate fi rapidă și ușoară, iar timpul investit va fi recuperat pe timpul zilei.

Se recomandă ca micul dejun să fie compus din trei grupe principale de alimente – proteine, cereale integrale și fructe sau legume. Puteți obține proteine din ouă, produse lactate, carne slabă sau unt de arahide. Musli și o felie de pâine de grâu reprezintă o bază excelentă pentru micul dejun, iar când vine vorba de fructe, puteți alege căpșuni sau afine, care vor îndulci iaurtului sau musli. Există numeroase moduri de a combina aceste trei tipuri de alimente. Improvizați! Fiți creativi!

Musli sunt foarte potrivite pentru un mic dejun rapid și sănătos, însă, este important să alegeți tipurile care conțin cel puțin 3g de fibre per porție. Cerealele integrale ar trebui să aibă ca ingredient principal fulgii de cereale, nu zahăr sau cacao.

Dacă vă place să îndulciți musli,  puteți adăuga iaurt sau amesteca cu alte tipuri mai sănătoase. Să nu vă fie frică să combinați diferite tipuri de fulgi de cereale într-un bol pentru mic dejun.

Idei pentru un mic dejun sănătos

Data viitoare când vă grăbiți dimineața, încercați una dintre aceste sugestii rapide, ușoare și sănătoase pentru micul dejun:

  • Terci de ovăz cu stafide sau brânză mărunțită
  • O felie de pâine din grâu integral cu unt de arahide
  • Omletă dintr-un ou întreg  și un albuș cu legume (ciuperci, ardei, ceapă) și brânză cu conținut scăzut de grăsime. Puteți adăuga o felie de pâine din grâu integral
  • Clătite (făcute din făină de grâu) cu banane sau alte fructe proaspete. Puteți pregăti clătitele în prealabil, să înveliți fiecare în parte în folie de aluminiu și să le congelați. Apoi, tot ce trebuie să faceți dimineața este să le scoateți, să le puneți într-o tigaie fierbinte pentru câteva minute și să vă bucurați de un mic dejun gustos și rapid.
  • Iaurt grecesc cu un conținut scăzut de grăsimi și smoothie de fructe proaspete, cu o felie de toast franțuzesc (pâine de grâu)
  • Sandwich cu bânză cu un conținut redus de grăsimi și roșii

Nu vă grăbiți să aruncați mâncarea rămasă la cină. Gândiți-vă la ce ați putea utiliza pentru micul dejun. Nu trebuie să vă alimentați doar la alimentele tradiționale pentru micul dejun. O felie de carne la grătar sau chiar pizza (făcută cu făină de grâu integral, brânză și legume) ar putea fi un mic dejun rapid minunat.

Un mic dejun echilibrat este cel mai bun mod de a începe ziua, încărcându-vă cu energie și voie bună, cel puțin până la prânz, indiferent de combinația de alimente pe care o alegeți!

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, puteți comanda de aici.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM