Menținerea unui frigider sănătos

Chiar și atunci când știm ce trebuie să consumăm pentru a fi sănătoși și în formă întâlnim dificultăți la urmarea unui regim. Aceste dificultăți sunt adesea cauzate de lipsa disciplinei și aptitudinilor organizatorice.

Un mod perfect de a ne organiza alimentația este să menținem un frigider cu alimentele potrivite unui regim alimentar. Dacă ne facem puțin timp pentru a menține frigiderul cu alimentele potrivite, alimentația și slăbirea sănătoasă vor deveni mult mai simple, în special dacă includem următoarele alimente:

Cereale integrale fierte

Alimentele din categoria cerealelor integrale au nevoie de mai mult timp de preparare și este recomandat să pregătiți 2-3 porții. În acest mod veți putea păstra la frigider pentru 6-7 zile. Astfel veți dispune de o completare sănătoasă pentru prânzul sau cina voastră bogată în fibre.

Atunci când aveți în regimul personalizat orez integral, quinoa, hrișcă sau alt aliment din categoria cerealelor, nu uitați să vă preparați o porție triplă!

Legume coapte

Legumele coapte, în special broccoli și conopida, obțin o aromă bogată și irezistibilă. Caramelizarea ușoară care are loc la coacere conferă legumelor un gust dulce și le transformă într-o masă minunată. Acestea sunt și o garnitură elegantă salatelor sau cărnii.

Rezervați-vă puțin timp în weekend pentru a coace legumele voastre preferate, după care să le păstrați la frigider pentru 5 zile. În acest mod, atunci când veți avea „legume la alegere” în regim, veți dispune de legume delicioase gata preparate,

Ouă fierte tari

Avem obiceiul de a ne încărca frigiderul cu ouă fierte doar de Paști. Acest obicei ar înlensi considerabil alimentația noastră și ar fi minunat să îl aplicăm mai des. Ouăle sunt un mic dejun bogat în proteine, cât și o completare minunată a salatelor.

Dacă urmați un regim, vedeți numărul ouălor pe care îl aveți în regim timp de o săptămână și dacă le preferați fierte, preparați-l pe toate și păstrați-le la frigider.

Iaurt

Iaurtul este un aliment multifuncțional care cu siguranță îți merită locul în frigiderul vostru. Este potrivit atât pentru micul dejun cât și pentru gustarea de după amiază, este un înlocuitor sănătos al smântânei pe care îl puteți folosi la prepararea supelor și altele. Optați pentru iaurt cu grăsimea de până la 2-3% și evitați-le pe cele cu îndulcitori și arome artificiale.

Băuturi nealcoolice sănătoase

Din acestea fac parte ceaiul rece și apa cu fructe. Puteți transforma orice ceai într-o băutură răcoritoare sănătoasă. Pentru un litru de ceai trebuie doar să lăsați 6 pachețele de ceai în 500 de apă fiartă. După aceea,adăugați încă 500 ml de apă caldă, scoateți pachețelele și lăsați să se răcorească, după care puteți păstra ceaiul în frigider și uita de băuturile carbogazoase pline de zahăr.

Frunze de salată spălate în prealabil

Întrebați-vă dacă într-adevăr  v-ați pregăti o salată după muncă dacă întâi de toate aceasta trebuie să fie spălată și curățată. Este mult mai probabil să o faceți dacă acestea sunt spălate și pregătite în prealabil.

Legume tăiate

Chiar dacă vă veți aproviziona cu fructe și legume, puțin probabil că vor fi primul lucru pe care veți pune mâna dacă acestea necesită spălare, decojire și tăiere. Rezervați-vă câteva minute pentru a le pregăti imediat ce v-ați întors de la supermarket. Fiecare zi următoare veți fi recunoscători vouă înșivă pentru faptul că ați făcut-o. Legumele potrivite păstrării sunt morcovii, ridichea, napul, sfecla etc.

Dacă urmați un regim personalizat de la Top Forma, folosiți aceste sfaturi pentru a vă pregăti mai ușor mâncarea în fiecare săptămână.

Dacă încă nu dispuneți de um regim alimentar personalizat, îl puteți comanda de aici.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM