MIC DEJUN DE TOP – FULGII DE OVĂZ

Fulgii de ovăz sunt considerați unul dintre cele mai sănătoase alimente pentru micul dejun. Sunt accesibili, ușor de preparat și au un efect demonstrat de reducere a colesterolului și îmbunătățire a metabolismului. Aveți nevoie de mai multe motive pentru a opta pentru fulgi de ovăz la micul dejun?

De ce să consumăm mai mult


Scade colesterolul

Fulgii de ovăz conțin cantități mari de fibre, iar una dintre ele,  beta-glucanul, are proprietatea de a scade nivelul colesterolului rău din sânge. În acest mod, fibrele reduc riscul apariției bolilor cardiace, au grijă de stomac și curăță intestinele. Doza zilnică de fibre este de 3 grame, această doză fiind în bolul cu fulgi de ovăz. Consumul a acestei cantități este considerat a reduce colesterolul cu 24% și a micșora riscul de boli cardiace cu 50%.

Mențin senzația de sațietate mult timp

Conținutul ridicat de fibre din fulgii de ovăz este motivul pentru care nu simțim foame între micul dejun și masa de prânz. Fibrele au proprietatea de a-și mări semnificativ volumul, în acest mod creând senzația de sațietate. În același timp,  reduc producerea de colesterol în  ficat.  Terciul de fulgi de ovăz pe durata a câtorva zile e o modalitate minunată să începeți ziua, fiind un aliment care normalizează procesele digestive.

Protejează inima
Terciul de fulgi de ovăz reduce nivelul colesterolului rău, însă și ridică nivelul de colesterol bun. Terciul conține antioxidanți numiți avenantramide, care împiedică radicalii liberi să atace colesterolul bun. Aceasta protejează inima și reduc riscul de a dezvolta afecțiuni cardiovasculare.

 

Ne protejează de diabet 

Conținutul de fibre din terciul de fulgi de ovăz influențează pozitiv  asupra nivelului de  zahăr în sânge. Fibrele au grijă să regleze nivelul substanțelor, pentru a limita „crizele“ de dimineață tâzie și de după-amiază, când glicemia scade brusc și își face apariția o foame de lup. Nivelul ridicat de zahăr în sânge poate crește riscul apariției diabetului, iar fibrele diminuează acest pericol. Magneziul din terciul de fulgi de ovăz ajută la asimilarea glucozei în organism și la secreția de insulină.  Dieta cu magneziu este considerată a reduce riscul de a dezvolta diabet cu 19 %, iar aceste procent cresc dacă dieta conține fibre și vitamine. Puteți consuma fulgii de ovăz cu puțin lapte, ceea ce este benefic în lupta împotriva afecțiunii.

Beneficiile fulgilor de ovăz nu sfârșesc aici – sunt surse bogate de acizi grași Omega-3, acid folic și potasiu.  Au un conținut ridicat de fier, care este aproape la fel de mare precum este cantitatea care se conține în smochine și spanac, și de două ori mai mult decât în portocale și roșii. Dețin cantități mari de magneziu, vitamine din grupa B și lecitină – elemente esențiale pentru sistemul nervos.
Fiind un dejun integral, bogat în proteine, grăsimi, vitamine și săruri minerale, fulgii de ovăz reglează procesul metabolic, măresc tonusul organismului și întăresc sisistemul imunitar. Dețin o valoare nutritivă ridicată și sunt ușor asimilați de către organism.

Sunt potriviți pentru orice vârstă și sunt indispensabili oricărui regim alimentar echilibrat!

Rezumat
MIC DEJUN DE TOP - FULGII DE OVĂZ
Article Name
MIC DEJUN DE TOP - FULGII DE OVĂZ
Descriere
Fulgii de ovăz sunt considerați unul dintre cele mai sănătoase alimente pentru micul dejun. Sunt accesibili, ușor de preparat și au un efect demonstrat de reducere a colesterolului și îmbunătățire a metabolismului. Aveți nevoie de mai multe motive pentru a opta pentru fulgi de ovăz la micul dejun?
Autor
Nume editura
Top Forma
Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM