Ne împiedică alcoolul să slăbim?

Ne împiedică alcoolul să slăbim? Este un fapt binecunoscut că alcoolul și dietele sunt dușmani, însă, adevărul este că într-un regim alimentar sănătos este loc și pentru o băutură.  Cuvântul cheie aici, cât și pe ambalajul băuturilor alcoolice este RESPONSABIL. În limbajul dietelor, aceasta înseamnă consumul în cantități moderate.

Conform studiilor, consumul a unui pahar de alcool zilnic poate afecta în mod pozitiv organismul uman, reducând  riscul de hipertensiune arterială. Însă, consumul a mai mult de un pahar pe zi poate sabota eforturile voastre de a intra în formă.

Alcoolul conține doar așa-numitele calorii goale – calorii a căror valoare nutritivă este egală cu zero. Corpul nu poate „depozita“ alcoolul și este nevoit să îl prelucreze imediat după  primirea acestuia. Anume aceasta afectează negativ metabolismul.

Iată ce trebuie să știți despre alcool și rolul său în lupta cu kilogramele:

Alcoolul încetinește organismul

Din cauza faptului că alcoolul nu poate depozita alcoolul și este nevoit să îl prelucreze imediat după primirea acestuia, celelalte procese metabolice rămân pe planul secundar. Când moleculele de alcool ajung la ficat ( iar acest lucru are loc foarte rapid, în special dacă consumăm pe stomacul gol), acesta își concentrează toată atenția asupra alcoolului.

Când organismul este focalizat asupra prelucrării alcoolului, acesta nu este capabil să descompună alimentele ce conțin carbohidrați și grăsimi. În consecință, aceste calorii  se transformă în grăsimi corporale și sunt „redirecționate“ către depozitarea găsimilor. Consumul exagerat de alcool duce la încetinirea organismului – în numai câteva ore de la consumul de vodcă, viteza cu care corpul arde grăsimi scade cu 73%!

 

Alcoolul este diuretic

Băuturile alcoolice cauzează pierdere de apă și deshidratare. Împreună cu pierderea de apă, vă lipsiți de minerale importante precum magneziu, calciu, zinc și potasiu. Aceste minerale sunt esențiale pentru funcționarea în ordine a organismului, rolul lor principal în lupta cu kilogramele fiind stimularea peristalticii intestinale, participarea în schimbul de proteine și carbohidrați, susținerea funcțiilor mușchilor.

Alcoolul este bogat în calorii

Poare părea de necrezut, însă, în ce privește caloriile, 100 g de vodcă este echivalent cu  un cotlet mare de porc! Spre deosebire de cotlet, alcoolul are zero valoare nutritivă. Fiecare poate concluziona ce este mai benefic pentru organism și siluetă.
Caloriile pentru 100 g de alcool pentru cele mai frecvent consumate băuturi alcoolice sunt următoarele:

Bere 43
Vin alb 80
Vin roșu 80
Vodcă 230

Whiskey 150
Lichior 350

 

După cum vedeți, pe lângă daunele asupra sănătății, consumul excesiv de alcool mai și conține o cantitate mare de calorii. Acest lucru face inutil chiar și cel mai bun regim alimentar, al cărui scop este pierderea în greutate. Nu, nu vă spunem că alcoolul trebuie să fie exclus complet, însă, pentru a slăbi și a vă menține în formă este necesar să reduceți  consumul de alcool și aperitive.

Alcoolul crește pofta de mâncare

„Problema nu constă în alcool, ci în aperitive!“ Adesea, alcoolul este însoțit de gustări. În acest caz, cantitatea principală de calorii primită de organism provine de la mâncare.

Dacă reușiți să vă controlați apetitul, nu este o problemă dacă consumați o cantitate redusă de alcool ( un pahar de vin, 50 ml de alcool tare sau 300 ml bere).
Relația dintre alcool și mâncare este una de interdependență : mănânc și beau, beau și mănânc, mănânc mai mult, și beau mai mult. Cu alte cuvinte : avem obiceiul de a consuma seara la salată și un pahar de vin sau țuică.

Interdependența dintre aceste două acțiuni este foarte puternică.  Acest ritual – țuică + murături sau salată este un stereotip pe care trebuie să încercăm să îl evităm. Există o soluție simplă : După ce ați luat cina, mergeți în camera de zi, de exemplu, și savurați un pahar.

Alcoolul în cantități rezonabile nu este o problemă, însă, cum recomandă și producătorii acestuia : Consumați responsabil!

Dacă încă nu dispuneți de un regim alimentar personalizat, puteți comanda de aici.

Share Dacă vă place:
  • Ești pentru prima dată pe site-ul nostru?

Daca răspunsul tău este da, suntem bucuroși că ne-ai descoperit! Misiunea noastră este să te ajutăm să obții și să menții greutatea perfectă, alimentându-te într-un mod sănătos. Acest lucru este pe deplin posibil cu ajutorul unui regim alimentar întocmit special pentru tine. Sperăm că îți vom fi de folos.

COMANDĂ REGIMUL

AFLĂ MAI MULTE DESPRE PROGRAM